Kentekenplaten en Tekstplaten

Kentekenplaten nodig? Dan bent u bij Deldense aan het juiste adres. Wij zijn totaalleverancier op het gebied van auto-onderdelen en garagebenodigdheden. U kunt dus bij ons terecht voor nummerplaten, kentekenplaatbevestiging, kentekenplaathouders en tekstplaten. Wij proberen u te allen tijde te voorzien van een goede service en een snelle levering. Daarnaast beschikken wij over een uitstekende bezorgservice en vakkundig personeel, dat altijd voor u klaar staat. Als u kentekenplaten wilt kopen, kunt u uiteraard snel bij ons terecht!

Wij maken de platen ook direct voor u klaar wanneer u bij ons in de winkel komt, dit duurt ongeveer 5-15 minuten. Het is wel belangrijk dat u de juiste kenteken papieren/card en legitimatie bij u heeft.

Wisselt u uw huidige kentekenplaten om voor nieuwe platen? Gaan wij uw huidige platen vervangen? Neem dan de oude platen en de 10-cijferige code mee. Voor gestolen kentekenplaten geldt een andere procedure, ook dan kunnen wij u helpen. Lees hier meer over gestolen platen.

Onze kentekenplaten zijn alleen bij ons af te halen, deze kunnen wij niet verzenden.

Resultaat 1–12 van de 156 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 156 resultaten wordt getoond

Klaar terwijl u wacht of bestel gemakkelijk online

Heeft u onlangs een nieuwe auto gekocht of is uw kentekenplaat beschadigd geraakt? Dan wilt u waarschijnlijk snel en gemakkelijk een nieuwe plaat laten maken. Bij Deldense bieden wij de mogelijkheid om een kentekenplaat te laten maken terwijl u wacht. Wij maken u het graag gemakkelijk en maken de kentekenplaat voor u klaar, zonder dat u lang hoeft te wachten. Tip: u kunt uw kentekenplaten ook gemakkelijk in onze webshop bestellen, waarna u deze kunt afhalen in onze winkel in Delden.

Waarom bestelt u uw kentekenplaten bij Deldense?

  • Uw kentekenplaat maken wij voor u terwijl u wacht
  • Gratis parkeergelegenheid in Delden
  • Goede service, uitstekend bereikbare klantenservice (ook via WhatsApp)
  • Na 42 jaar werken wij nog steeds volgens het principe ‘De klant is koning’
  • Onze webshop is onderdeel van ons familiebedrijf. Wij leveren hoofdzakelijk aan automotive, industrie en de agrarische sector. Aan de juiste vakkennis geen gebrek!
  • Vele klanten gingen u voor en gaven onze service een positieve beoordeling

Kentekenplaten kopen bij Deldense

Kentekenplaten kopen doet u bij ons. Deze webshop is onderdeel van de Deldense. Naast onze vakhandel beschikken wij over een mooie winkel en kunt u online bij ons terecht. Zowel als particulier of als hobbyist kunt u nummerplaten bij ons kopen. Naast kentekenplaten hebben wij ook kentekenplaathouders en tekstplaten. Wij beschikken over een brede voorraad nummerborden, kijk hieronder gerust voor ons aanbod.

"Wanneer u langs komt vergeet dan niet uw legitimatie en kentekenbewijs mee te nemen !"

Kentekenplaten laten maken Enschede, Hengelo, Almelo, Borne, Twente

Deldense is gevestigd in Delden, daarom kunt u terecht bij ons voor kentekenplaten als u woonachtig bent in de omgeving Enschede, Hengelo, Almelo, Borne, Haaksbergen, Enter, Rijssen, Oldenzaal of Goor. Voor het laten maken van nummerplaten zit u bij ons dus meer dan goed. Doe een beroep op onze bezorgservice, uw producten worden dan bij u bezorgd. Op zoek naar kentekenplaten in Enschede, Hengelo, Almelo of Borne regio Twente? Deldense is uw partner!

Welke soorten kentekenplaten zijn er?

In Nederland zijn er een aantal soorten kentekenplaten. Elke kentekenplaat beschikt over een aantal echtheidskenmerken en een unieke code. Hieronder hebben we de platen op een rijtje gezet.

Langwerpige of rechthoekige kentekenplaten met EU-symbool

De langwerpige of rechthoekige nummerplaten met een EU-symbool komen het meest voor. Deze nummerplaat wordt voor auto’s, voertuigen op drie wielen (behalve een motorfiets met zijspan of een bromfiets), bedrijfswagens en aanhangwagens (max. toegestane maximum massa van boven de 750 kg). Deze plaat heeft een gele kleur, heeft een zwarte rand en een blauw gedeelte met EU-symbool en NL-teken. De afmetingen zijn 520x110mm (langwerpig) of 340x210mm (rechthoekig).

Uitvoerkentekenplaat

Gaat de auto op transport naar het buitenland of exporteert u een auto? Dan is de auto voorzien van een exportkentekenplaat. Deze kentekenplaat is wit en heeft zwarte letters en cijfers. Deze exportkentekenplaat mag hetzelfde kenteken bevatten als het originele kenteken. U kunt deze nummerplaat bij ons laten maken. Let op: de exportkentekenplaat is twee weken geldig en is niet langer geldig dan de APK. Is de exportauto niet APK gekeurd? Dan mag u de openbare weg niet op.

Een transito- of doorvoerkenteken

Een transitokentekenplaat is verplicht voor auto’s die geen Nederlands kenteken hebben gehad. Wanneer een auto is uitgevoerd met een transitokentekenplaat, mag u wereldwijd de openbare weg op en door alle landen rijden. Deze kentekenplaat is tevens wit met zwarte letters en cijfers. Het kenteken zal bestaan uit 1 cijfer en twee letters. Daarna volgt er een combinatie va drie cijfers en/of letters. Ook deze kentekenplaat is twee weken geldig na afgifte. De afmeting is 520x110mm of 340x210mm.

Handelaarskentekenplaat

Gaat u een proefritje maken bij een autogarage? Dan zal de auto waarschijnlijk uitgerust zijn met een groene kentekenplaat. De plaat is lichtgroen en beschikt over zwarte letters en cijfers. Deze plaat is bedoeld voor RDW erkende bedrijven in de voertuigenbranche. De afmetingen zijn 520x110mm of 340x210mm. Ook is er een Amerikaans model van deze kentekenplaat met een afmeting van 310x110mm.

Kentekenplaat voor taxi’s

Ook taxi’s beschikken over een kentekenplaat. Deze is lichtblauw met zwarte cijfers en letters. Elk voertuig voor taxivervoer zal over een taxikentekenplaat moeten beschikken. De taxi kentekenplaat is in drie afmetingen te verkrijgen: 520x110mm, 340x210mm en voor een Amerikaans model: 310x110mm.

Amerikaanse kentekenplaten

Bij een aantal voertuigen is er een ander kentekenplaat model toegestaan, namelijk kentekenplaat model 18.22. Deze kentekenplaat heeft een Amerikaanse uitstraling. Wanneer u over een papieren kentekenbewijs beschikt, zal op het Voertuigbewijs (Deel IA) vermeld staan dat er bij bijzonderheden gebruik mag worden gemaakt van model 18.2. Heeft u een kentekencard? Dan kunt u met een RDW kentekencheck controleren of u de Amerikaanse nummerborden mag gebruiken. De Amerikaanse kentekenplaat heeft een afmeting van 310x110mm.

Oldtimers en historische voertuigen

U kent ze waarschijnlijk wel, de donkerblauwe kentekenplaten bij oldtimers. Deze plaat mag gebruikt worden voor historische voertuigen (motoren, bedrijfswagens en auto’s) bij een eerste toelating vóór 1 januari 1978. Verder moet het kenteken uit twee groepen van twee cijfers en een groep van twee letters bestaan. Bij aanhangers geldt alleen de toelatingsdatum (ook 1 januari 1978). De donkerblauwe kentekenplaat is niet voor brommers beschikbaar. Onder andere de volgende afmetingen zijn verkrijgbaar: 445x105mm, 275x195mm. Voor motorfietsen is verkrijgbaar: 200x145. Verder zijn er ook donkerblauwe Amerikaanse nummerborden in de afmeting 310x110mm verkrijgbaar.

Nieuwe kentekenplaten laten maken bij diefstal?

Bij ons kunt u nieuwe kentekenplaten laten maken in het geval u een plaat bent verloren. Zijn beide platen ineens weg, dan zijn uw kentekenplaten waarschijnlijk gestolen. Het RDW adviseert om aangifte van diefstal te doen. Bij ons kunt u nieuwe nummerplaten aanvragen. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs en uw kentekenbewijs of kentekencard mee. De nieuwe kentekenplaten zullen wij voorzien van een duplicaatcode. Dit is een cijfer waarmee men kan zien hoeveel platen er zijn afgegeven. Zorg voor een goede kentekenplaatbevestiging van uw nieuwe platen, zodat u ze minder makkelijk kwijtraakt of diefstal ontmoedigd wordt.

Hoeveel kost een nieuwe kentekenplaat?

Bij het aanschaffen van een nieuwe auto of het vervangen van een kentekenplaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten die hierbij komen kijken.

Het laten maken van een nieuwe kentekenplaat kost gemiddeld €20,-. Deze prijs kan variëren afhankelijk van waar u de plaat bestelt en van welk materiaal deze gemaakt is. Zo kan een kentekenplaat met luxe opgelegde letters duurder zijn dan een standaard plaat. Ook zijn de platen voor oldtimers wat kostbaarder dan de witte kentekenplaten (bijvoorbeeld).