Wielgewichten

Een wielgewicht wordt gebruikt om een ​​wiel- en bandsamenstel in evenwicht te brengen. Een band die niet in balans is, kan de rijkwaliteit nadelig beïnvloeden en de levensduur van uw banden, lagers, schokbrekers en andere ophangingscomponenten verkorten. Gebalanceerde banden helpen brandstof te besparen, de levensduur van de band te verlengen en de veiligheid en het comfort te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om het wielgewicht te bevestigen aan uw band. De meeste gewichten bevestigt u aan de randen van de velg. Echter bieden wij ook plakgewichten aan de u op elke gewenste plek op de velg kunt bevestigen.

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Wat zijn wielgewichten?

Wielgewichten zijn kleine metalen blokken die aan de velg van een auto worden bevestigd om de balans te bewaren en trillingen te verminderen tijdens het rijden.

Waarom heb ik deze gewichten nodig?

Wanneer banden worden gemonteerd, kunnen ze ongelijkmatigheden in hun oppervlak hebben, wat kan leiden tot trillingen en ongemak tijdens het rijden. Wielgewichten helpen deze onbalans tegen te gaan en bieden een soepelere rijervaring.

Hoe kies ik de juiste wielgewichten voor mijn auto?

De grootte van uw velgen speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste wielgewichten. U kunt ook rekening houden met het gewicht en model van uw auto, evenals uw persoonlijke rijstijl.

Welke soorten wielgewichten zijn er beschikbaar op Deldense.nl?

Ja, Deldense.nl biedt verschillende soorten wielgewichten aan, waaronder plakbare gewichten en slaggewichten. Zo zijn er onder meer wielgewichten voor stalen velgen en voor aluminium velgen beschikbaar.

Kan ik zelf mijn eigen wielgewichten monteren of moet ik naar mijn autogarage gaan?

Hoewel u mogelijk in staat bent om uw eigen wielgewichten te monteren als u over de juiste gereedschappen (zoals een tang voor wielgewichten) beschikt, is het wellicht veiliger om dit door een professional te laten doen om foutieve montage te voorkomen. Uiteraard is het monteren van wielgewichten mogelijk, maar wel op uw eigen risico.