Startkabels

Als u een auto bezit, is het belangrijk om voorbereid te zijn op onverwachte problemen zoals een lege accu. Een van de beste manieren om snel weer op weg te komen is door gebruik te maken van startkabels. Bij ons kunt u de juiste startkabels eenvoudig online bestellen. Daarnaast leggen wij u graag uit hoe u deze kabels dient te gebruiken.

Startkabels zijn lange stroomkabels met klemmen aan elk uiteinde om aan te sluiten op de accu’s van twee voertuigen. Ze worden gebruikt om tijdelijk stroom over te brengen van het ene voertuig naar het andere om een ​​voertuig te starten dat niet meer start als gevolg van een lege batterij.

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Hoe werken startkabels?

Startkabels werken door middel van elektriciteit. Wanneer een voertuig een volledig opgeladen batterij heeft, kunt u deze energie gebruiken om de dode batterij van een ander voertuig nieuw leven in te blazen. De energie wordt overgedragen via de startkabels die worden aangesloten op beide accupolen van de twee voertuigen.

Hoe gebruikt u startkabels?

Om startkabels te gebruiken, moet u het juiste formaat selecteren met de juiste ampère. U moet ook ervoor zorgen dat u beschikt over de juiste gereedschappen zoals handschoenen en oogbescherming.

De volgende stappen moeten worden gevolgd om de startkabels correct te gebruiken:

  1. Zorg ervoor dat de voertuigen zich dicht genoeg bij elkaar bevinden zodat de startkabels probleemloos van het ene naar het andere voertuig kunnen reiken.
  2. Plaats beide voertuigen in neutraal of parkeren en zet ze uit.
  3. Sluit de zwarte startkabel aan op de negatieve batterijpool van het ondersteunende voertuig.
  4. Sluit de andere zwarte startkabel aan op de negatieve batterijpool van het gestrande voertuig.
  5. Sluit de rode startkabel aan op de positieve batterijpool van het ondersteunende voertuig.
  6. Sluit de andere rode startkabel aan op de positieve batterijpool van het gestrande voertuig.
  7. Start het ondersteunende voertuig en wacht 2-3 minuten om het gestrande voertuig voldoende tijd te geven om zijn batterij op te laden.
  8. Start vervolgens het gestrande voertuig.

Het kan frustrerend zijn als uw auto niet wil starten door een lege accu. Met startkabels kunt u snel weer op weg komen zonder dat u hoeft te wachten op een sleepdienst of een professionele hulpverlener. Door de juiste stappen te volgen en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, kunt u weer snel veilig de weg op.

Veelgestelde vragen over startkabels

1. Kan ik startkabels gebruiken om mijn auto op te laden? Nee, startkabels zijn alleen bedoeld om een ​​dood voertuig te herstarten. Als u uw batterij wilt opladen, heeft u een acculader nodig.

2. Wat moet ik doen als ik geen startkabels heb? Als u geen startkabels heeft, kunt u mogelijk profiteren van hulp langs de weg of een sleepdienst bellen om u te helpen uw voertuig op te laden.

3. Waarom moet ik een veiligheidsbril gebruiken tijdens het gebruiken van startkabels? Startkabels werken door middel van elektrische stroom en zouden vonken kunnen veroorzaken bij het aansluiten en loskoppelen, wat gevaarlijk kan zijn voor uw ogen.