Netten en zeilen

Vervoert u een losse lading op uw aanhanger? Met de juiste aanhangernetten en -zeilen zorgt u ervoor dat u onderweg geen lading verliest. Vervoer uw lading veilig van A naar B met de juiste netten en zeilen. Bij ons bestelt u al uw aanhangeronderdelen en benodigdheden voor een scherpe prijs. De meeste producten leveren wij direct uit onze eigen voorraad.

In onze webshop kunt u terecht voor de zwarte aanhangernetten van Tip-It. Snel geleverd en scherp geprijsd!
[feedbackcompany_bar]

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Aanhangernetten en zeilen

Het afdekken van uw aanhanger kan met een aanhangernet, afdekzeil of aanhangermat. Voor het vervoeren van (losse) goederen in een aanhanger gelden vrij strenge regels, wat natuurlijk belangrijk is voor de veiligheid op de weg.

Verlies geen lading onderweg

Valt er onderweg iets uit de aanhanger, dan kan dit voor erg gevaarlijke situaties zorgen. Om dit te voorkomen is het afdekken van een aanhanger geen overbodige luxe. Niet alleen de afdekking is belangrijk, maar ook een degelijke bevestiging en montage of zekering van het net of zeil is noodzakelijk. Bij zware materialen of goederen is tevens het gebruik van spanbanden ideaal.

Vervoert u zand en dekt u deze lading niet op de juiste manier af? Dan kunt u een fikse boete riskeren. Los van dat dit zonde is van het geld, is rijden met een losse lading zonder afdekking erg gevaarlijk. Wanneer u zand of soortgelijke lichte materialen vervoert kunt u de lading het beste afdekken met een afdekzeil voor aanhangwagens.

Een aanhangernet gebruikt u voor de iets grotere materialen die niet tussen de mazen van het net doorkunnen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van een aantal planken.

Aanhangernet met een elastisch koord

Onze aanhangernetten zijn voorzien van een elastisch koord, zodat u het net gemakkelijk op de aanhanger kunt bevestigen. Verder zijn de netten Dekra-gekeurd en zijn ze fijnmazig. Indien een net fijnmazig is, is de kans klein dat u onderweg ook maar enige vorm van lading verliest.

Is het afdekken van een aanhangwagen verplicht?

Ja, zeker! Sinds 1 januari 2007 bent u verplicht een aanhangwagennet te gebruiken om losse lading vast te zetten. Onder losse lading valt bijvoorbeeld tuinafval, puin, stenen, zand en brandhout. Bij een lading zand kan een aanhangernet onvoldoende zijn en zal een afdekzeil een betere keuze zijn.

Tip: kies de juiste maat

Aanhangernetten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kijk daarom goed welke maat u aanschaft. Bij ons vindt u netten met een lengte van 2.5 meter lang tot 4.5 meter lang en van 1.4 meter breed tot 2.5 meter breed.

Aanhangwagennet kopen

In onze webshop en winkel kunt u terecht voor aanhangernetten van Tip-it. De meeste netten leveren wij direct uit voorraad. Woont u in Twente en bestelt u online? Dan bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis. Buiten deze regio geldt: voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor veel meer benodigdheden voor uw aanhangwagen.