Bekleding

Realiseert u zich dat de autobekleding eruitziet alsof deze maanden niet meer is schoongemaakt? Vuile vlekken, kruimels en stof in de zetels kunnen niet alleen onaangenaam ruiken, maar ook een bron van schaamte zijn voor autobezitters. Gelukkig hoeft u geen professionele carcleaner te zijn om uw interieur nieuw leven in te blazen. Het reinigen van uw autobekleding kunt u eenvoudig zelf doen. In ons assortiment vindt u reinigers en onderhoudsproducten voor bekleding van de hoogwaardige merken Meguiars, Motip, Sonax en Stipt.

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Autobekleding reinigen: tips en trucs voor een schone auto

Voordat u begint met reinigen, moet u ervoor zorgen dat u alle rommel uit de auto hebt gehaald. Verwijder alle afval, kledingstukken, speelgoed, boeken en papieren uit de auto. Beoordeel vervolgens welke delen van de bekleding de meeste aandacht nodig hebben en begin daar. Meestal zijn de zetels, vloermatten en deurpanelen de vuilste gebieden waar u mee moet beginnen.

Gebruik de juiste reinigingsoplossing

Afhankelijk van het type bekleding in uw auto, zijn verschillende reinigingsmethoden vereist. Een leren interieur vereist bijvoorbeeld een andere behandeling dan een bekleding van kunststof of stof. Voor leer moet u een leren reiniger gebruiken, terwijl voor stof ‘tapijt- en bekledingsreinigers’ het beste werken.

Test eerst

Als u een nieuwe reiniger gaat gebruiken, is het belangrijk om deze eerst op een klein, onopvallend gebied van uw bekleding te testen voordat u begint met het schoonmaken. Zo voorkomt u dat de stof verkleurt of beschadigt raakt.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Het gebruik van de juiste tools is net zo belangrijk als de reinigingsoplossing zelf. Een zachte borstel en microvezeldoek werken prima voor het verwijderen van los vuil, terwijl een stofzuiger handig is voor het opzuigen van kruimels en stof uit de bekleding. Gebruik voor vastzittend vuil een schuimreiniger of een stoomreiniger om het vuil uit hardnekkige gebieden te krijgen.

Laat het interieur drogen

Zelfs als u niet veel water heeft gebruikt bij het reinigen van uw autobekleding, is het toch belangrijk om ervoor te zorgen dat de bekleding volledig droog is voordat u weer gaat rijden.

Uw autobekleding als nieuw

U hoeft geen dure autoreiniger in te schakelen om uw autobekleding er als nieuw uit te laten zien. Het gebruik van de juiste reinigingsproducten en -hulpmiddelen kan wonderen verrichten om uw interieur weer nieuw leven in te blazen. Zorg ervoor dat u de juiste behandeling voor het type bekleding van uw auto gebruikt en vergeet niet om het product eerst te testen voordat u begint.

  1. Kan ik huishoudelijke reinigingsmiddelen gebruiken om mijn autobekleding te reinigen?

Het wordt niet aanbevolen om huishoudelijke reinigingsmiddelen op uw autobekleding te gebruiken, aangezien deze producten vaak agressiever zijn en de stof kunnen beschadigen of verkleuren. Gebruik in plaats daarvan een specifiek reinigingsproduct dat is samengesteld voor uw type bekleding.

  1. Wat moet ik doen als er een morsvlek op mijn autobekleding zit?

Probeer morsvlekken onmiddellijk schoon te maken voordat ze zich vastzetten. Als de vlek al is opgedroogd, gebruik dan een tapijtreiniger of een leren reiniger om deze te verwijderen.

  1. Hoe vaak moet ik mijn autobekleding reinigen?

Het hangt af van hoe vaak u uw auto gebruikt en wie er in zitten. Over het algemeen kunt u eens per maand een grondige schoonmaakbeurt geven om uw autobekleding fris en schoon te houden.