Caravans, campers en boten

Voor caravans, campers en boten bieden wij een assortiment van Riwax aan. Riwax staat bekend om de innovatieve kwaliteitsproducten, welke gemakkelijk te gebruiken zijn. Wenst u uw caravan, camper of boot te wassen, poetsen en onderhouden met hoogwaardige producten, dan bent u in deze categorie aan het juiste adres.

De producten van Riwax zijn zowel geschikt voor de professionele sector als voor privégebruik en de doe-het-zelver. Het uitgebreide gamma van vloeibare reinigers zorgt ervoor dat de te onderhouden voertuigen hun waarde behouden.

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Het belang van goed onderhoud van uw caravan of camper

Beschikt u over een camper of caravan, dan wilt u deze natuurlijk in goede staat houden. Niet alleen voor het behoud van de waarde van uw investering, maar ook voor uw eigen comfort en veiligheid tijdens het reizen. Eén van de belangrijkste aspecten van goed onderhoud is het regelmatig poetsen van uw caravan. Voor campers en caravans kunt u in deze categorie speciale was- en poetsproducten vinden.

Waarom is het poetsen van uw caravan of camper zo belangrijk?

Het regelmatig reinigen van uw caravan of camper heeft verschillende voordelen:

  • Voorkomen van roest en andere corrosie: Door het verwijderen van vuil en zoutresten, wordt de kans op roest en andere corrosieproblemen aanzienlijk verkleind.
  • Verlengen van de levensduur van uw caravan of camper: Door uw caravan regelmatig te poetsen, blijft deze er langer als nieuw uitzien en gaat deze langer mee.
  • Verbeteren van de aerodynamica: Een schone caravan heeft minder weerstand in de lucht, waardoor uw brandstofverbruik zal afnemen.
  • Zorgt voor meer comfort: Het is prettiger om in een schone caravan of camper te verblijven dan in een vieze en stoffige caravan.

Hoe kunt u uw caravan of camper het beste poetsen?

Als eerste is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Gebruik altijd speciale caravanshampoo, omdat deze is ontwikkeld om de lak van uw caravan niet te beschadigen. Gebruik ook een zachte spons en een speciale caravan- of wasborstel, want harde sponsen en borstels kunnen krassen veroorzaken.

Begin met het aanbrengen van de shampoo op uw caravan of camper en werk van boven naar beneden. Het is belangrijk om alle onderdelen van uw caravan te poetsen, inclusief de ramen, wielkasten, velgen en eventueel luifel en dakluiken. Zodra u klaar bent met het poetsen van uw caravan, spoelt u het af met schoon water. Als laatste stap gebruikt u een microvezeldoek om de lak op te poetsen.

Veelgestelde vragen over het poetsen van caravans

  1. Hoe vaak moet ik mijn caravan poetsen?

Het is aan te bevelen om uw caravan minstens één keer per jaar grondig te reinigen, maar het is natuurlijk nog beter om dit meerdere keren per jaar te doen. Vooral na gebruik van uw caravan in zee- of bergachtige gebieden is het aan te raden om deze goed schoon te maken.

  1. Kan ik mijn caravan gewoon met de hogedrukspuit poetsen?

Nee, het gebruik van een hogedrukspuit is niet aan te raden omdat dit uw caravan kan beschadigen. Gebruik altijd de juiste materialen om krassen en andere beschadigingen te voorkomen.

  1. Moet ik ook het dak poetsen?

Ja, het is belangrijk om het dak van uw caravan ook regelmatig te poetsen. Dit voorkomt ongewenste ophoping van bijvoorbeeld vogelpoep en daarmee mogelijke schade aan het dak en de daklijsten.