Tubeless

Het is van essentieel belang om het juiste type tubeless ventiel te gebruiken voor de specifieke toepassing. De rubberen tubeless ventielen moeten bestand zijn tegen een maximale bandendruk van 4,5 bar. Sinatec Unimotive heeft deze ventielen uitvoerig getest en ze voldoen ruimschoots aan deze eis. Het is echter verstandig om bij de montage van een ventiel op een velg rekening te houden met de toepassing van het voertuig.

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten

Voertuigen die zwaar beladen zijn, zoals bestelwagens en aanhangwagens, hebben standaard al een relatief hoge bandenspanning. Door belasting en rijden kan de druk in de band aanzienlijk toenemen, wat kan leiden tot lekkage van het ventiel en het leeglopen van de band. Sinatec adviseert daarom om voor dit soort voertuigen stalen ventielen te gebruiken en hanteert als regel dat alles boven een 6-ply band voorzien moet worden van een hogedruk ventiel. De stalen Unimotive ventielen zijn gegarandeerd tot een druk van 6,9 bar. Deze stalen ventielen kunnen op alle velgen gemonteerd worden en geven het wiel een mooie esthetische uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in aluminiumkleur en zwart.

Tubeless ventielen kopen

Sinatec biedt ook rubberen tubeless ventielen aan in verschillende lengtes: 33, 43, 49 of 61 millimeter. Het is belangrijk om altijd het ventiel met de door de auto- of velgenfabrikant aanbevolen lengte te gebruiken. Door de rotatie van het wiel ondervindt het ventiel centrifugale krachten. Hoe langer het ventiel, des te groter de kracht kan zijn, tot wel één kilogram. Hoe meer kracht er op het ventiel wordt uitgeoefend, des te groter de kans op lekkage en een leeglopende band.