Hoe lang gaat een uitlaat van een auto mee?

Wat is de levensduur van een uitlaat? Gemiddeld gaat een uitlaat van een auto ongeveer 5 tot 7 jaar mee. Hoe lang de uitlaat meegaat, is afhankelijk van het gebruik van de auto, de rijstijl en de wegen waarop u rijdt. Als eerst zal waarschijnlijk de einddemper vervangen moeten worden, omdat dit het meest kwetsbare onderdeel is van een uitlaat.

Mogelijke oorzaken voor het vroegtijdig kapot gaan van de uitlaat:

 • Slechte materialen
 • Rijden op ruwe terreinen
 • Veelvuldig blootgesteld worden aan vocht en corrosie
Hoe lang gaat een uitlaat mee

Hoe kunt u de levensduur van een uitlaat verlengen?

Door regelmatig onderhoud te plegen, zoals het reinigen van de uitlaat en het controleren of verhelpen van roest. Eventueel kunt u de uitlaat (laten) behandelen tegen roest.

Is het mogelijk om zelf de uitlaat van uw auto te vervangen?

Sommige mensen hebben voldoende technische kennis om de uitlaat zelf te vervangen of te repareren met uitlaatcement. Wel raden wij aan om deze reparatiewerkzaamheden bij een autogarage uit te laten voeren.

Hoe warm wordt een uitlaat van een auto?

Autoliefhebbers weten dat de temperatuur en warmte in een uitlaat behoorlijk hoog kan oplopen. Bij een gewone auto bedraagt deze doorgaans tussen de 400 en 500 graden Fahrenheit. Dit is al behoorlijk heet, maar het kan nog warmer.

400 Fahrenheit staat gelijk aan 204,44 graden Celsius.500 graden Fahrenheit is gelijk aan 260 graden Celsius.

Auto uitlaat warmte

Hoogwaardige uitlaatpijpen zorgen voor intensere warmte

Indien u kiest voor een high-end uitlaatpijp, kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot maar liefst 1000 graden Fahrenheit of meer. Dit is een aanzienlijk verschil ten opzichte van een standaarduitlaatpijp. Maar waarom zou u kiezen voor zo’n hete uitlaat?

Trekt uw auto veel op en houdt u van een sportief geluid? Of wilt u simpelweg optimale prestaties uit uw voertuig halen? Dan kunnen de hogere temperaturen die high-end uitlaatsystemen genereren, een interessante optie zijn.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat de hitte, ongeacht of deze nu hoog of laag is, goed gecontroleerd moet worden om schade aan de motor te voorkomen. Dus als u overweegt om een high-end uitlaatpijp aan te schaffen, zorg er dan voor dat u ook andere componenten van uw voertuig hierop afstemt. Overleg dit met uw autogarage of het bedrijf dat uw auto tunet.

Uitlaatonderdelen online bestellen

Bij Deldense bieden wij diverse producten voor uitlaatsystemen of voor het repareren van uitlaten. Onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u snel kunt genieten van onze auto onderdelen.

Heeft u meer vragen over temperatuur en de warmte van uw uitlaat, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw autogarage.

Wat is DPF?

Het belang van een DPF voor uw voertuig

Een dieselroetfilter (DPF) is een essentieel onderdeel van uw dieselvoertuig. Het speelt een grote rol in het verminderen van de schadelijke uitstoot van roetdeeltjes die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces van dieselbrandstof.

Met strengere milieunormen en reguleringen in de automotive industrie, wordt het steeds belangrijker om te voldoen aan de emissienormen en bij te dragen aan een beter milieu. Een goed functionerende DPF helpt hierbij.

Xenum DPF Cleaner

Hoe werkt een DPF?

Wanneer uw dieselvoertuig rijdt, verzamelt het DPF systeem de roetdeeltjes die vrijkomen door het brandstofverbruik. Deze roetdeeltjes worden vervolgens opgeslagen in het filter. Echter, na verloop van tijd kan het filter verstopt raken en moet het geregenereerd worden.

Regeneratie is het proces waarbij de opgebouwde roetdeeltjes in het filter worden verbrand. Dit gebeurt meestal automatisch tijdens het rijden op hogere snelheden of via een speciaal regeneratieprogramma dat beschikbaar is op sommige voertuigen.

De voordelen van een goed functionerende DPF

 • Vermindert de schadelijke uitstoot van roetdeeltjes
 • Helpt bij het naleven van milieuwetten en -normen
 • Verlengt de levensduur van uw voertuig
 • Voorkomt motorproblemen en schade aan het brandstofsysteem
 • Zorgt voor optimale prestaties en brandstofefficiëntie van uw voertuig

DPF reiniging en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw DPF optimaal blijft werken, is regelmatige reiniging en onderhoud essentieel. Dit kan worden gedaan door een professioneel autobedrijf dat gespecialiseerd is in deze reiniging. Ook zijn er producten die u zelf kunt gebruiken om uw DPF filter te reinigen. Gebruikt u hier de juiste producten voor, dan kunt uw bezoek aan de autogarage wat langer uitstellen.

Tijdens de reiniging wordt het filter grondig gereinigd, waarbij alle opgebouwde roetdeeltjes worden verwijderd. Dit verlengt de levensduur van uw DPF en zorgt ervoor dat uw voertuig blijft voldoen aan de emissienormen.

Online bestellen bij Deldense

Een goed functionerende DPF is van groot belang voor uw dieselvoertuig. Het zorgt voor een verminderde uitstoot van schadelijke roetdeeltjes en draagt bij aan een beter milieu. Regelmatige reiniging en onderhoud zijn noodzakelijk om de prestaties van uw DPF te behouden en ervoor te zorgen dat uw voertuig blijft voldoen aan de emissienormen. Bestel de juiste producten in onze webshop. Snel in huis!

Extreem vieze auto wassen: zo doet u dat!

Het wassen van uw auto is essentieel om de glans en uitstraling te behouden. Wanneer uw auto echter extreem vies is, is het reinigen van de auto moeilijker. Deze uitgebreide FAQ biedt een gedetailleerde aanpak om uw auto weer te laten stralen, zelfs in de meest vervuilde staat.

Auto wassen met hogedrukspuit

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint, zorg ervoor dat u alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit omvat een emmer, autoshampoo, microvezeldoeken en een tuinslang. Daarnaast is het belangrijk om te weten of er speciale aandachtspunten zijn voor uw type auto.

Stap 2: Spoelen

Begin met het grondig spoelen van de auto met water. Hiermee verwijdert u overtollig vuil en stof. Werk van boven naar beneden voor een efficiënte reiniging. Neem het dak ook mee, omdat hier zich ook veel vuil ophoopt.

Stap 3: Reinigen van de velgen

Velgen kunnen vaak extreem vies zijn. Gebruik een speciale velgenreiniger en een zachte velgenborstel om ze te reinigen. Zorg ervoor dat u alle hardnekkige vuilresten verwijdert.

Stap 4: Shampoo aanbrengen

Verdun de autoshampoo volgens de instructies op de verpakking en breng het gelijkmatig aan op de auto. Gebruik een spons of een washandschoen om het oppervlak grondig te reinigen. Wees extra voorzichtig bij gevoelige onderdelen zoals de lak en ramen.

Stap 5: Grondige reiniging

Nu is het tijd voor een grondige reiniging. Werk in secties, zodat u elke sectie nauwkeurig kunt schoonmaken. Spoel regelmatig uw spons of washandschoen uit om vervuiling te voorkomen.

Stap 6: Spoelen en drogen

Spoel de auto af met water om alle zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat u elk deel van de auto goed spoelt, inclusief lastig bereikbare plekken. Nadat uw auto volledig gespoeld is, gebruikt u een schone microvezeldoek om de auto grondig te drogen.

Online bestellen bij Deldense

Met behulp van deze FAQ zorgt u ervoor dat uw auto bijna weer als nieuw is. Volg de stappen nauwkeurig en geniet van een schone auto. De meeste producten, ook voor een extreem vieze auto, zijn gemakkelijk bij ons te verkrijgen. Zo zijn de producten van Meguiars uitermate geschikt voor het reinigen van een sterk vervuilde auto.

Hoe vaak auto wassen?

Verschillende factoren bepalen hoe vaak u uw auto zou moeten wassen. Deze factoren zijn onder andere:

 1. Het weer: Als het veel regent of sneeuwt, zal uw auto sneller vies worden en daarom vaker moeten worden gewassen.
 2. Het soort gebruik: Gebruikt u uw auto voornamelijk voor het dagelijkse woon-werkverkeer of maakt u regelmatig lange ritten? In het laatste geval is het aan te raden om uw auto vaker te wassen.
 3. Locatie: Woont u in een landelijk gebied waar veel stof en vuil aanwezig is? Of juist in een stedelijke omgeving met meer luchtvervuiling? De omgeving heeft invloed op de frequentie van het autowassen.
 4. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen hechten veel waarde aan een altijd schone auto, terwijl anderen er minder om geven.

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw auto minimaal één keer per maand te wassen. Dit zorgt ervoor dat oppervlakkig vuil en stof worden verwijderd. Als uw auto echter erg vies wordt door bijvoorbeeld een modderige rit of vogelpoep, is het verstandig om uw auto eerder te onderhouden.

Meguiars G200416EU Hybrid Ceramic Liquid Wax 473ml waterbeading

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Het is een vraag die veel autobezitters zich afvragen: hoe lang gaat een auto-accu eigenlijk mee? De levensduur van een accu kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

De kwaliteit van de accu speelt een belangrijke rol bij de levensduur ervan. Over het algemeen gaan accu’s van hogere kwaliteit langer mee dan goedkopere varianten. Het is dus raadzaam om te investeren in een betrouwbare en duurzame accu.

Regelmatig onderhoud van uw auto-accu kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Zorg ervoor dat uw accu altijd schoon is en vrij van corrosie. Controleer regelmatig het niveau van de accuvloeistof en vul indien nodig bij met gedestilleerd water.

Gemiddeld gaat een auto accu zo’n drie tot zes jaar mee.

Wanneer motorolie bijvullen?

Het bijvullen van motorolie is een belangrijk onderdeel van het algemene onderhoud van uw voertuig. In deze FAQ geven we u handige tips over wanneer en hoe u motorolie moet bijvullen om ervoor te zorgen dat uw motor soepel blijft draaien.

Het juiste moment om motorolie bij te vullen, hangt af van verschillende factoren, zoals rijomstandigheden en de conditie van uw motor. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 3.000 tot 5.000 kilometer of om de drie maanden, afhankelijk van wat het eerst komt, uw oliepeil te controleren. Als het peil onder het aanbevolen niveau zit, kunt u de motorolie bijvullen.

Wilt u weten welke olie u nodig heeft? Kijk hier voor meer informatie.

Kroon-Oil wanneer motorolie bijvullen

Welke olie moet ik gebruiken in mijn auto?

Dit hangt af van het type en de leeftijd van uw auto. Op de website van Kroon-Oil kunt u de juiste motorolie op kenteken zoeken. Zo weet u zeker dat u de juiste olie bestelt.

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste motorolie voor uw auto is de viscositeit. Viscositeit verwijst naar de dikte van de motorolie en wordt gemeten met een getal, zoals 5W-30 of 10W-40.

Dit getal geeft de stroomsnelheid van de olie aan bij verschillende temperaturen. Bijvoorbeeld, een lage viscositeit zoals 5W betekent dat de olie dunner is bij lagere temperaturen, terwijl een hogere viscositeit zoals 40 betekent dat de motorolie dikker is bij hogere temperaturen.

Kroon-Oil wanneer motorolie bijvullen

Hoe RVS poetsen met WD-40?

Het poetsen van roestvrij staal kan een tijdrovend en moeizaam proces zijn. Gelukkig is er een product dat uw taak aanzienlijk kan vereenvoudigen: WD-40. In deze how-to bespreken we aan de hand van een handig stappenplan hoe u RVS kunt poetsen met WD-40, zodat u uw roestvrijstalen oppervlakken opnieuw laat glanzen dankzij deze veelzijdige spray.

RVS poetsen met WD-40

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met het poetsen van het roestvrijstalen oppervlak, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Maak een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek om het oppervlak grondig schoon te maken. Spoel af met schoon water en droog het oppervlak vervolgens goed af.

Stap 2: Bescherming

Nu het oppervlak schoon is, is het tijd om het RVS te beschermen tegen (bijvoorbeeld) weersinvloeden, vuil en verontreinigingen. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor RVS u behandelt en of het in de buitenlucht staat of niet.

Spuit een kleine hoeveelheid WD-40 op een schone, zachte doek en wrijf het gelijkmatig uit over het hele oppervlak. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en vingerafdrukken en zorgt ervoor dat het roestvrijstalen oppervlak er weer als nieuw uitziet.

Stap 3: Polijsten

Om uw roestvrijstalen oppervlakken echt te laten glanzen, dient u het product als polijstmiddel te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid WD-40 aan op een nieuwe, schone doek en wrijf het zachtjes in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Dit zal helpen om eventuele vlekken of dofheid te verwijderen en de glans van het roestvrijstalen oppervlak te herstellen.

Stap 4: Nabehandeling

Na het polijsten van het roestvrijstalen oppervlak is het belangrijk om het oppervlak goed af te spoelen met schoon water en grondig te drogen met een microvezeldoek. Hiermee verwijdert u eventuele resterende polijstmiddelresten voor een oogverblindend resultaat.

RVS poetsen met WD-40: aan de slag met Deldense

RVS poetsen met WD-40 kan een eenvoudig proces zijn met behulp van het veelzijdige product. Door de stappen in deze how-to te volgen, zult u het RVS weer laten stralen als nieuw. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de instructies op de verpakking van WD=40 te volgen.

Bij ons kunt u de benodigde producten eenvoudig en voordelig in onze webshop of in onze winkel kopen.

Tip: Test eerst op een onopvallend deel van het oppervlak of begin met een klein gedeelte, zodat u kunt voorkomen dat er ongewenst effect optreedt.

Aanbevolen producten in deze how-to

How to: Hoe autolak polijsten met een polijstmachine?

De meeste krassen en swirls zijn met de hand te behandelen, maar een polijstmachine is stabieler en zorgt voor een mooier resultaat. Hoe autolak polijsten met een polijstmachine? Met behulp van deze how-to leggen wij u uit hoe u de poetsmachine moet gebruiken, welke pads er nodig zijn en welke polijstmiddelen erbij horen.

Als u wilt dat de lak er als nieuw uitziet, is het gebruik van een poetsmachine een uitstekende keuze. Met een poets- of polijstmachine verwijdert u diepere krassen en doffe plekken, terwijl de machine ook voor een glanzende en gepolijste afwerking zorgt. Uw autolak polijsten? Zo doet u dat!

Autolak polijsten met een poetsmachine

Wat heeft u nodig?

Voor het professioneel polijsten van de lak zijn er een aantal middelen benodigd, zoals poets- en polijstmiddelen die u hierbij moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de professionele polijstmiddelen van 3M.

Verder is het belangrijk om de juiste pads te gebruiken, omdat de hardheid van de pad kan verschillen. De poetsmiddelen en de poetspads van 3M kunt u herkennen aan de kleur van de dop. Bij de polijstpasta met de zwarte dop hoort de zwarte pad, bij de fles met de blauwe dop hoort de blauwe pad, etc.

Meestal worden polijstmachines met steunschijf/steunpad geleverd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het noodzakelijk om een steunpad aan te schaffen. De pads kunt u meestal met behulp van klittenband (oftewel Velcro) aan de steunpad bevestigen.

Stap 1: Voordat u begint met het polijsten van uw auto

Voordat u begint met het poetsen van uw auto, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde materialen bij de hand hebt. Zorg ervoor dat u een poetsmachine heeft die geschikt is voor het polijsten van autolak, evenals een geschikte polijstpasta en een schone microvezeldoek. Daarnaast is het belangrijk om de auto grondig te wassen en er zeker van te zijn dat deze volledig droog is voordat u aan de volgende stap begint.

Stap 2: Kleien met 3M Perfect-It Schoonmaakklei

Voor een extra goede reiniging van de lak is het belangrijk om de auto te kleien. Met een goede klei zorgt u ervoor dat al het overgebleven vuil uit de lak wordt verwijderd. Om in lijn te blijven met de producten van 3M kunt u bijvoorbeeld de 3M Perfect-It Schoonmaakklei in combinatie met een claypad gebruiken.

Het blok schoonmaakklei is zachtschurend, krast niet en is geschikt voor het verwijderen van laknevel, neerslag van luchtvervuiling, teer en slijk. Bewerk de lak van de auto met de schoonmaakklei en werk hierbij in gedeeltes. Oefen lichte druk uit en gebruik water of sop (autoshampoo) als smeermiddel. Dit kunt u herhalen indien de lak nog ruw of korrelig aanvoelt, waarna u het oppervlak afspoelt en droogmaakt met een schone microvezeldoek.

Stap 2: Polijstpasta aanbrengen

Voor de eerste keer uw autolak polijsten met een polijstmachine? Begin dan liever niet met de meest grove pad, omdat een foute behandeling van de lak niet meer zelf te herstellen is. Kijk eerst eens wat het effect van een (zeer) fijne pad is op een onopvallend deel van de auto. Gaat dit goed, kijk dan eens naar een stapje grover totdat het resultaat op de onopvallende plek naar wens is. Kies vervolgens deze pad uit als meest grove pad die u gaat gebruiken.

Breng een kleine hoeveelheid polijstpasta aan op de pad. Verdeel de pasta gelijkmatig over het oppervlak van de pad van de machine, zodat de pasta goed verdeeld wordt tijdens het poetsen.

Stap 3: Beginnen met polijsten

Zet de poetsmachine aan op een lage snelheid en plaats de pad tegen het oppervlak van de auto. Beweeg de machine langzaam en gelijkmatig over het oppervlak, waarbij u overlappende bewegingen maakt (met minstens een overlap van 50%). Dit zorgt ervoor dat de polijstpasta gelijkmatig wordt verspreid en de beste resultaten worden behaald.

Stap 4: Langzaam de snelheid verhogen

Naarmate u meer ervaring opdoet, kunt u geleidelijk de snelheid van de poetsmachine verhogen. Let echter goed op dat u niet te veel druk uitoefent, aangezien dit lakschade kan veroorzaken. Blijf het oppervlak van de auto in gelijkmatige, overlappende bewegingen polijsten.

Stap 5: Controleer uw werk

Na het polijsten van een bepaald gebied, is het belangrijk om uw werk te controleren. Gebruik een schone microvezeldoek om overtollige polijstpasta weg te vegen en controleer of er geen krassen of doffe plekken meer zichtbaar zijn. Indien nodig kunt u doorgaan met het polijsten totdat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 6: Na het polijsten van uw auto

Nadat u klaar bent met het polijsten van de auto, kunt u de lak afwerken door een hoogwaardige wax aan te brengen. Deze wax helpt om de glans te behouden en zorgt ervoor dat de lak langdurig beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil etc.

Met deze eenvoudige stappen kunt u de autolak polijsten met een polijstmachine en fantastische resultaten bereiken.

Tip: raadpleeg de handleiding van de poetsmachine, de poetsmiddelen en de poetspads om te voorkomen dat er iets misgaat. Heeft u vragen over onze producten of over het polijsten van uw auto? Neem gerust contact met ons op. Ook bent u van harte welkom in onze winkel in Delden.

Autolak polijsten? Koop uw benodigdheden voordelig bij Deldense!