Hoe RVS poetsen met WD-40?

Het poetsen van roestvrij staal kan een tijdrovend en moeizaam proces zijn. Gelukkig is er een product dat uw taak aanzienlijk kan vereenvoudigen: WD-40. In deze how-to bespreken we aan de hand van een handig stappenplan hoe u RVS kunt poetsen met WD-40, zodat u uw roestvrijstalen oppervlakken opnieuw laat glanzen dankzij deze veelzijdige spray.

RVS poetsen met WD-40

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met het poetsen van het roestvrijstalen oppervlak, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Maak een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek om het oppervlak grondig schoon te maken. Spoel af met schoon water en droog het oppervlak vervolgens goed af.

Stap 2: Bescherming

Nu het oppervlak schoon is, is het tijd om het RVS te beschermen tegen (bijvoorbeeld) weersinvloeden, vuil en verontreinigingen. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor RVS u behandelt en of het in de buitenlucht staat of niet.

Spuit een kleine hoeveelheid WD-40 op een schone, zachte doek en wrijf het gelijkmatig uit over het hele oppervlak. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en vingerafdrukken en zorgt ervoor dat het roestvrijstalen oppervlak er weer als nieuw uitziet.

Stap 3: Polijsten

Om uw roestvrijstalen oppervlakken echt te laten glanzen, dient u het product als polijstmiddel te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid WD-40 aan op een nieuwe, schone doek en wrijf het zachtjes in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Dit zal helpen om eventuele vlekken of dofheid te verwijderen en de glans van het roestvrijstalen oppervlak te herstellen.

Stap 4: Nabehandeling

Na het polijsten van het roestvrijstalen oppervlak is het belangrijk om het oppervlak goed af te spoelen met schoon water en grondig te drogen met een microvezeldoek. Hiermee verwijdert u eventuele resterende polijstmiddelresten voor een oogverblindend resultaat.

RVS poetsen met WD-40: aan de slag met Deldense

RVS poetsen met WD-40 kan een eenvoudig proces zijn met behulp van het veelzijdige product. Door de stappen in deze how-to te volgen, zult u het RVS weer laten stralen als nieuw. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de instructies op de verpakking van WD=40 te volgen.

Bij ons kunt u de benodigde producten eenvoudig en voordelig in onze webshop of in onze winkel kopen.

Tip: Test eerst op een onopvallend deel van het oppervlak of begin met een klein gedeelte, zodat u kunt voorkomen dat er ongewenst effect optreedt.

Aanbevolen producten in deze how-to

How to: Hoe autolak polijsten met een polijstmachine?

De meeste krassen en swirls zijn met de hand te behandelen, maar een polijstmachine is stabieler en zorgt voor een mooier resultaat. Hoe autolak polijsten met een polijstmachine? Met behulp van deze how-to leggen wij u uit hoe u de poetsmachine moet gebruiken, welke pads er nodig zijn en welke polijstmiddelen erbij horen.

Als u wilt dat de lak er als nieuw uitziet, is het gebruik van een poetsmachine een uitstekende keuze. Met een poets- of polijstmachine verwijdert u diepere krassen en doffe plekken, terwijl de machine ook voor een glanzende en gepolijste afwerking zorgt. Uw autolak polijsten? Zo doet u dat!

Autolak polijsten met een poetsmachine

Wat heeft u nodig?

Voor het professioneel polijsten van de lak zijn er een aantal middelen benodigd, zoals poets- en polijstmiddelen die u hierbij moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de professionele polijstmiddelen van 3M.

Verder is het belangrijk om de juiste pads te gebruiken, omdat de hardheid van de pad kan verschillen. De poetsmiddelen en de poetspads van 3M kunt u herkennen aan de kleur van de dop. Bij de polijstpasta met de zwarte dop hoort de zwarte pad, bij de fles met de blauwe dop hoort de blauwe pad, etc.

Meestal worden polijstmachines met steunschijf/steunpad geleverd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het noodzakelijk om een steunpad aan te schaffen. De pads kunt u meestal met behulp van klittenband (oftewel Velcro) aan de steunpad bevestigen.

Stap 1: Voordat u begint met het polijsten van uw auto

Voordat u begint met het poetsen van uw auto, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde materialen bij de hand hebt. Zorg ervoor dat u een poetsmachine heeft die geschikt is voor het polijsten van autolak, evenals een geschikte polijstpasta en een schone microvezeldoek. Daarnaast is het belangrijk om de auto grondig te wassen en er zeker van te zijn dat deze volledig droog is voordat u aan de volgende stap begint.

Stap 2: Kleien met 3M Perfect-It Schoonmaakklei

Voor een extra goede reiniging van de lak is het belangrijk om de auto te kleien. Met een goede klei zorgt u ervoor dat al het overgebleven vuil uit de lak wordt verwijderd. Om in lijn te blijven met de producten van 3M kunt u bijvoorbeeld de 3M Perfect-It Schoonmaakklei in combinatie met een claypad gebruiken.

Het blok schoonmaakklei is zachtschurend, krast niet en is geschikt voor het verwijderen van laknevel, neerslag van luchtvervuiling, teer en slijk. Bewerk de lak van de auto met de schoonmaakklei en werk hierbij in gedeeltes. Oefen lichte druk uit en gebruik water of sop (autoshampoo) als smeermiddel. Dit kunt u herhalen indien de lak nog ruw of korrelig aanvoelt, waarna u het oppervlak afspoelt en droogmaakt met een schone microvezeldoek.

Stap 2: Polijstpasta aanbrengen

Voor de eerste keer uw autolak polijsten met een polijstmachine? Begin dan liever niet met de meest grove pad, omdat een foute behandeling van de lak niet meer zelf te herstellen is. Kijk eerst eens wat het effect van een (zeer) fijne pad is op een onopvallend deel van de auto. Gaat dit goed, kijk dan eens naar een stapje grover totdat het resultaat op de onopvallende plek naar wens is. Kies vervolgens deze pad uit als meest grove pad die u gaat gebruiken.

Breng een kleine hoeveelheid polijstpasta aan op de pad. Verdeel de pasta gelijkmatig over het oppervlak van de pad van de machine, zodat de pasta goed verdeeld wordt tijdens het poetsen.

Stap 3: Beginnen met polijsten

Zet de poetsmachine aan op een lage snelheid en plaats de pad tegen het oppervlak van de auto. Beweeg de machine langzaam en gelijkmatig over het oppervlak, waarbij u overlappende bewegingen maakt (met minstens een overlap van 50%). Dit zorgt ervoor dat de polijstpasta gelijkmatig wordt verspreid en de beste resultaten worden behaald.

Stap 4: Langzaam de snelheid verhogen

Naarmate u meer ervaring opdoet, kunt u geleidelijk de snelheid van de poetsmachine verhogen. Let echter goed op dat u niet te veel druk uitoefent, aangezien dit lakschade kan veroorzaken. Blijf het oppervlak van de auto in gelijkmatige, overlappende bewegingen polijsten.

Stap 5: Controleer uw werk

Na het polijsten van een bepaald gebied, is het belangrijk om uw werk te controleren. Gebruik een schone microvezeldoek om overtollige polijstpasta weg te vegen en controleer of er geen krassen of doffe plekken meer zichtbaar zijn. Indien nodig kunt u doorgaan met het polijsten totdat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 6: Na het polijsten van uw auto

Nadat u klaar bent met het polijsten van de auto, kunt u de lak afwerken door een hoogwaardige wax aan te brengen. Deze wax helpt om de glans te behouden en zorgt ervoor dat de lak langdurig beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil etc.

Met deze eenvoudige stappen kunt u de autolak polijsten met een polijstmachine en fantastische resultaten bereiken.

Tip: raadpleeg de handleiding van de poetsmachine, de poetsmiddelen en de poetspads om te voorkomen dat er iets misgaat. Heeft u vragen over onze producten of over het polijsten van uw auto? Neem gerust contact met ons op. Ook bent u van harte welkom in onze winkel in Delden.

Autolak polijsten? Koop uw benodigdheden voordelig bij Deldense!

Chroom poetsen van uw auto? Zo creëert u die oogverblindende glans!

Wilt u uw auto in topconditie houden en de glans van het chroom terugbrengen of behouden? Een effectieve methode hiervoor is het poetsen van het chroom met Belgom Chroom. Dit hoogwaardige product staat bekend om zijn uitstekende resultaten en is onmisbaar voor autoliefhebbers die streven naar perfectie.

Belgom Chroom is speciaal ontwikkeld om het chroom van uw auto te reinigen, op te poetsen en te beschermen. Het is geschikt voor zowel ouder chroomwerk als nieuwere chroomelementen. Dankzij het product kunt u vertrouwen op een duurzame bescherming en een langdurige glans.

Chroom poetsen

Hoe poetst u chromen onderdelen met Belgom Chroom?

Om te beginnen met het poetsen van het chroom, dient u ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Verwijder eerst eventuele vuil- en vetresten met behulp van een zachte poetsdoek of borstel. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, om krassen te voorkomen.

Breng vervolgens Belgom Chroom aan op een schone doek en wrijf het gelijkmatig over het chroomoppervlak. Maak hierbij cirkelvormige bewegingen, zodat het product goed kan intrekken en het chroom gelijkmatig wordt gepolijst. Laat het enkele minuten inwerken en poets daarna het chroom met een schone, droge doek totdat er een prachtige glans ontstaat.

Voordelen van Belgom Chroom

Het gebruik van Belgom Chroom heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat het chroom van uw auto er als nieuw uitziet. Het verwijdert oxidatie en vlekken, waardoor het chroomoppervlak er weer stralend uitziet. Daarnaast legt Belgom Chroom een beschermende laag over het chroom, waardoor het beter bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil, regen en UV-straling.

Het product is tevens geschikt voor andere toepassingen, zoals het poetsen van motorfietsen, scooters, boten en zelfs huishoudelijke voorwerpen met chroomaccenten. Het is een veelzijdig product dat garant staat voor hoogwaardige resultaten op allerlei chromen oppervlakken.

Gemakkelijk online bestellen bij Deldense

Als u wilt dat het chroom van uw auto er perfect uitziet, kies dan voor Belgom Chroom. Dit hoogwaardige product zal voldoen aan al uw verwachtingen en zorgen voor een ongeëvenaarde glans. Bestel het product vandaag nog in onze webshop en geef uw auto de aandacht die het verdient.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden!

Zwarte kunststof onderdelen van uw auto poetsen in 4 stappen

Na verloop van tijd krijgen weersomstandigheden of Uv-straling grip op zwart kunststof en ziet u dat het dof wordt, grijzig uitslaat en niet meer de originele zwarte kleur heeft. Voor het poetsen van alle zwarte kunststof onderdelen, zoals de bumper, deurlijsten en spoilers, heeft u het juiste product nodig.

Naast dat wij van Meguiars een aantal oplossingen leveren, is het product Plastic Restore van Stipt geliefd onder autopoetsers en doe-het-zelvers. Zo brengt u de originele kleur van alle kunststof onderdelen weer terug.

Zwart kunststof poetsen met Stipt Plastic Restore

Met Stipt Plastic Restore herstelt u de kleur van het zwarte kunststof. Het product is weersbestendig en geeft onderdelen zoals bumpers een uitzonderlijke zijdeglans. In deze FAQ leggen wij u uit hoe u de zwarte kunststof onderdelen van uw auto kunt poetsen.

 1. Zorg ervoor dat u het te behandelen oppervlak ontvet met Stipt Clear Glass
 2. Breng Stipt Plastic Restore aan op een spons of borstel en breng dit aan op het zwarte kunststof
 3. De oppervlakken wrijft u gelijkmatig in
 4. Laat het product opdrogen (niet reinigen of verwijderen)

Extra tips en informatie

 • Bij Stipt is er een Hot Air Gun verkrijgbaar, waarmee u het oppervlak sneller kunt drogen.
 • Het product is niet oplosbaar in water en bevat oplosmiddelen.
 • Verder dient u het product niet in de zon te gebruiken.
 • Let op: niet geschikt voor spuitmond, spuitstuk of spray.

Hoe vaak zwart kunststof poetsen?

Na verloop van tijd zal de kleur van het kunststof weer vervagen. Daarom is het belangrijk om de onderdelen regelmatig mee te nemen, bijvoorbeeld eens in de drie maanden. Zo houdt u het kunststof in een goede conditie.

Bestel gemakkelijk bij Deldense

Bij Deldense vindt u precies wat u nodig heeft: een microvezeldoek en de Stipt Plastic Restore (500ml). Heeft u vragen over het poetsen van kunststof, neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Het interieur van uw auto poetsen met Meguiars: zo doet u dat!

Het poetsen van het interieur van uw auto is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. Het helpt niet alleen bij het behouden van een schone en frisse uitstraling, maar draagt ook bij aan het verlengen van de levensduur van uw interieur. Ergert u zich ook zo aan de huidige staat van uw auto interieur? Tijd om aan de slag te gaan!

Een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige autopoetsproducten is Meguiars. In deze FAQ gaan we gedetailleerd in op hoe u het interieur van uw auto kunt poetsen met behulp van de producten van Meguiars.

Interieur auto poetsen met Meguiars

Stap 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat we beginnen met het poetsen van het interieur, is het belangrijk om de auto grondig schoon te maken. Verwijder alle losse voorwerpen, zoals afval, stof en andere rommel. Gebruik een stofzuiger om het interieur te reinigen en vergeet niet de moeilijk bereikbare plekjes, zoals ventilatieopeningen en spleten, mee te nemen.

Zorg ervoor dat u over alle juiste tools beschikt voordat u begint met het poetsen. Kies voor een opzetstuk met een zachte borstel voor de stofzuiger, zodat u het interieur van de auto niet beschadigt.

Stap 2: Reinigen van oppervlakken

Nu de auto is vrijgemaakt van alle losse voorwerpen, kunnen we beginnen met het reinigen van de oppervlakken. Meguiars beschikt over een speciale interieurreiniger die u kunt gebruiken om vuil en vlekken te verwijderen.

Spuit de reiniger op een microvezeldoek en wrijf vervolgens voorzichtig over de oppervlakken die gereinigd moeten worden. Bewerk een klein oppervlak per keer om ervoor te zorgen dat u elk oppervlak grondig reinigt. Vergeet niet om ook de plafondbekleding en deurbekleding mee te nemen.

Stap 3: Behandeling van lederen oppervlakken

Als uw auto lederen bekleding heeft, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Meguiars heeft verschillende producten die speciaal zijn ontwikkeld voor lederen oppervlakken, welke u in de Gold Class productlijn kunt vinden. Breng een kleine hoeveelheid lederconditioner aan op een schone doek en wrijf dit gelijkmatig over het leer. Laat het vervolgens intrekken en veeg eventueel overtollig product weg met een andere doek. Herhaal deze stap regelmatig om het leer in optimale conditie te houden.

Sommige producten beschikken over hun eigen gebruiksaanwijzing: volg de stappen van het desbetreffende product goed op.

Gold Glass leder reinigen auto

Stap 4: Reinigen van ramen en spiegels

Een ander belangrijk onderdeel van het poetsproces is het reinigen van de ramen en spiegels. Gebruik hiervoor een glasreiniger van Meguiars en een schone microvezeldoek. Spuit de reiniger op de doek en wrijf vervolgens voorzichtig over de ramen en spiegels. Werk van boven naar beneden om strepen te voorkomen. Zorg ervoor dat u ook de hoeken en randen grondig reinigt. Vergeet de raamrubbers en deurrubbers niet!

Stap 5: Verfrissing van het interieur

Nadat alle oppervlakken zijn gereinigd, kunt u het interieur verfrissen met een interieurgeur van Meguiars. De Air Refreshers zijn speciaal samengesteld om ongewenste geurtjes te neutraliseren en een aangename geur achter te laten. Spray de geur gelijkmatig in het interieur, maar vermijd directe besproeiing op oppervlakken. Dit zal uw auto een frisse uitstraling geven.

Een schone, frisse en verzorgde auto

Door de juiste voorbereiding en de stappen nauwkeurig te volgen, zult u merken dat uw auto er schoon, fris en verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat u het interieur van uw auto regelmatig onderhoudt en maak daarbij gebruik van hoogwaardige producten zoals die van Meguiars voor het beste resultaat.

Heeft u vragen over het poetsen van uw auto interieur? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel aan de Berken 4 te Delden. Wij helpen u graag verder!

Plastic poetsen auto met Meguiars? Zo doet u dat!

Als u uw auto graag in optimale conditie wilt houden, is het essentieel om aandacht te besteden aan het poetsen van de plastic onderdelen. Plastic kan na verloop van tijd dof worden en de oorspronkelijke glans verliezen, wat komt door blootstelling aan zonlicht, vuil en andere omgevingsfactoren.

Gelukkig biedt Meguiars, een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige autopoetsproducten, een aantal effectieve producten om elk plastic onderdeel van uw auto nieuw leven in te blazen. Met behulp van deze FAQ informeren wij u graag over welke producten u nodig heeft en hoe u te werk kunt gaan.  

Meguiars plastic poetsen

Welke producten heeft u nodig?

Voordat we ons verdiepen in de details van het plastic poetsproces, zullen we eerst eens kijken naar de benodigde producten. Om een optimaal resultaat te bereiken, raden we de volgende Meguiars producten aan:

 1. Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish: dit krachtige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen om krasjes, vlekken en oxidatie van harde plastic oppervlakken te verwijderen. Het product zorgt voor een heldere en glanzende afwerking.
 2. Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer: deze unieke formule herstelt en beschermt verweerde plastic oppervlakken, geeft ze een diepe zwarte glans en werkt als een langdurige barrière tegen Uv-straling.
 3. Meguiars Supreme Shine Microfiber Towel: een hoogwaardige microvezeldoek die u perfect kunt gebruiken voor het aanbrengen en uitwrijven van de producten. Deze doek zorgt voor streeploze resultaten, zonder krassen achter te laten.

Plastic poetsen in 6 stappen

Nu we alle benodigde materialen hebben verzameld, kunnen we beginnen met het poetsproces. Volg deze stappen voor een vlekkeloze transformatie van uw plastic oppervlakken:

 1. Reiniging: Begin met het grondig reinigen van het plastic met water en een milde autoshampoo om vuil en oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Spoel het plastic goed af en laat het volledig drogen voordat u verder gaat.
 2. Voorbereiding: Breng een kleine hoeveelheid Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish aan op een schone microvezeldoek. Wrijf het product in cirkelvormige bewegingen op het plastic oppervlak totdat het gelijkmatig verdeeld is.
 3. Inwerken: Laat het product even inwerken volgens de instructies op de verpakking. Hierdoor kan het product effectief zijn werk doen en zal de dofheid en oxidatie verminderen.
 4. Uitwrijven: Neem een schone zijde van de microvezeldoek en bewerk het plastic oppervlak opnieuw in cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat u alle resten van het reinigingsmiddel volledig verwijdert en geniet van het direct zichtbare resultaat.
 5. Bescherming: Breng een dunne laag Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer aan op het plastic met behulp van een nieuwe microvezeldoek. Verdeel het product gelijkmatig en let erop dat u ook de randen en moeilijk bereikbare plekken behandelt.
 6. Volledig drogen: Laat het product volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het oppervlak droog blijft om het beste resultaat te behalen.
Kunststof poetsen Meguiars

Het eindresultaat

Na het volgen van dit stappenplan zult u zien dat de plastic oppervlakken er als nieuw uitzien. De PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish en Ultimate Black Plastic Restorer van Meguiars bieden duurzame bescherming en laten uw plastic onderdelen stralen. Om het bereikte resultaat te behouden is het belangrijk om de plastic onderdelen van uw auto regelmatig te onderhouden.

Met de Meguiars producten en ons handige stappenplan kunt u nu zelf aan de slag met het poetsen van de plastic delen van uw auto. Heeft u vragen over onze producten of over het stappenplan? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons gemakkelijk via WhatsApp, telefoon of e-mail bereiken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden.

Tip: liever een product van een ander merk gebruiken? Wellicht is de Plastic Restore van Stipt dan iets voor u.

Banden auto poetsen: zo doet u dat!

De wielen van een auto worden over het algemeen erg vies, wat komt door wegvuil, remstof, strooizout, teer en zand. Deze vuilsoorten blijven aan de banden velgen plakken, met een zwart/grijze aanslag als gevolg.

Het poetsen van de banden en velgen is een precies klusje, ook omdat u met een gewone velgenborstel niet gemakkelijk in elke hoek komt. Voor moeilijk bereikbare hoeken is de Meguiars X190700EU Supreme Angled Wheel Brush perfect om te gebruiken. Met behulp van de juiste producten en accessoires van Meguiars is het reinigen van wielen en banden gemakkelijk zelf te doen.

Banden auto poetsen

Wat heeft u nodig voor het poetsen van de wielen?

Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner: de meest krachtige velgenreiniger van Meguiars. Dit product is niet agressief, niet schurend en veilig te gebruiken op diverse soorten velgen, zoals lichtmetalen velgen, chromen velgen, gecoate velgen en aluminium velgen. De Ultimate All Wheel Cleaner is namelijk PH-neutraal.

Hoe gebruikt u Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner?

 1. Zet uw auto in de schaduw en zorg ervoor dat de velgen zijn afgekoeld, mocht uw auto eerst wel in de zon hebben gestaan.
 2. Spray het product in een ruime hoeveelheid op droge velgen; spoel de velgen niet af voordat u begint met sprayen.
 3. Laat het product ongeveer 2 tot 4 minuten inwerken. Zorg ervoor dat de Ultimate All Wheel Cleaner niet opdroogt.
 4. Zijn de velgen extreem vervuild? Dan is het belangrijk dat u de velgen borstelt met een velgenborstel. Dit kan bijvoorbeeld met de Supreme Wheel Brush of Multi Purpose Brush. De Supreme Wheel Brush is in twee maten te verkrijgen: medium en large.
 5. Spuit de velgen schoon met een krachtige waterstraal, bijvoorbeeld met behulp van een hogedrukreiniger.
 6. Droog de velgen om te voorkomen dat er kalkvlekken op de velgen achterblijven.
 7. Om te voorkomen dat remstof zich gemakkelijk aan de velgen hecht, kan het helpen om een wax op de velgen aan te brengen. Hierdoor houdt u de wielen gemakkelijker schoon.
Banden en velgen poetsen Meguiars

Hoe poets ik de banden van mijn auto?


Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

 1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek (microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
 2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden opspat en vlekken veroorzaakt.
 3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
 4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Tip: gebruik Meguiars Endurance Tire Gel niet op vinyl, gelakte oppervlakken, fietsen en motoren.

Extra tip: naast het schoonhouden van de banden is het belangrijk dat u de bandenspanning en het bandenprofiel regelmatig controleert.

Banden en velgen in één keer poetsen met Meguiars

Met de Meguiars G9524EU Hot Rims Wheel & Tire Cleaner is het mogelijk om de banden en velgen in één keer te reinigen. Vooral wanneer u wat minder tijd heeft of simpelweg niet zoveel plezier beleeft aan het poetsen van uw auto, is dit product de perfecte oplossing. Met de Hot Rims Wheel & Tire Cleaner verwijdert u remstof, kalkvlekken en vervuiling. Het product is veilig te gebruiken voor velgen met een blanke laklaag. Wilt u hierna bandengel aanbrengen, dan blijft de gel beter zitten.

Bandenglans aanbrengen met Ultimate Tire Shine

Om de banden te voorzien van een schitterende glanslaag is de Meguiars Ultimate Tire Shine de perfecte keuze. Met dit product brengt u een langdurige glanslaag aan op de banden, maar zorgt u er ook voor dat u de banden tegen uitdroging en vervaging beschermt.

Meguiars voor banden en velgen bij Deldense

Alleen al van het merk Meguiars zijn er veel effectieve producten voor banden en velgen bij Deldense te verkrijgen. Deze producten kunt u voordelig in onze webshop bestellen. Ook bent u van harte welkom in onze winkel in Delden. Mocht u advies nodig hebben, dan helpen onze enthousiaste medewerkers u graag verder!

Vogelpoep op autolak verwijderen met Meguiars

Staat uw auto niet in de garage of onder een carport, dan zult u waarschijnlijk wel eens te maken krijgen met vogelpoep op uw autolak. Laat u de vogelpoep zitten? Dat lijkt natuurlijk niet zo fris, maar dat is nog niet eens het ergste.

Het kan namelijk zomaar gebeuren dat de lak van uw auto blijvend beschadigd blijft. Om dit te voorkomen is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen. Aan de slag!

Gelukkig is er een oplossing: Meguiars Ultimate Compound. Met dit product verwijdert u hardnekkige vlekken, oxidatie en vogelpoep van uw autolak.

Ook andere defecten kunt u gemakkelijk verwijderen, omdat het oppervlak gepolijst wordt. Na het gebruik van het product ziet u een spiegelglad eindresultaat. Het product is zelfs op blanke lak te gebruiken.

Vogelpoep auto verwijderen met Meguiars

Verdere positieve eigenschappen van de Ultimate Compound zijn:

 • Brengt de kleur en helderheid terug in de lak
 • U kunt het product zowel handmatig als met een Dual Action Polisher aanbrengen
 • Verwaarloosde en beschadigde lakoppervlakken zijn te herstellen
 • Na gebruik is de lak vrij van nevel, krassen en swirls
 • Verwijdert zelfs lichte schaafvlekken

Handmatig vogelpoep op auto verwijderen met Ultimate Compound

 1. Zet uw auto in de schaduw en werk op een schoon en koel oppervlak
 2. Schud Meguiars Ultimate Compound goed voor gebruik
 3. Breng een kleine hoeveelheid aan op een applicator pad of een microvezeldoek
 4. Behandel één oppervlak tegelijk, waarbij u lichte druk uitoefent op het oppervlak
 5. Werk hierbij in overlappende cirkels, zodat u niets mist
 6. Verwijder overtollig product met de microvezeldoek
 7. Gebruik de schone zijde van de doek om het oppervlak droog te wrijven
Meguiars Ultimate Compound

Machinaal vogelpoep schoonmaken met Ultimate Compound

Liever met een poets- of polijstmachine aan de slag? Volg dan de volgende stappen:

 1. Stap 1 en 2 bij handmatig poetsen gelden ook voor machinaal poetsen
 2. Breng een kleine hoeveelheid aan op een schone polijstpad
 3. Polijst het oppervlak met overlappende bewegingen
 4. Brengt Meguiars Ultimate Compound eventueel opnieuw aan bij hardnekkige vlekken, zoals vogelpoep
 5. Wrijf het oppervlak schoon met een microvezeldoek, waarbij u steeds gebruik maakt van de schone zijde van de doek.

Extra tips:

 • Vooraf moet het oppervlak schoon en droog zijn. Eventueel kunt u het oppervlak vooraf wassen met een Meguiars autoshampoo.
 • Voordat u begint kunt u het oppervlak eerst ontdoen van vuil met behulp van het Quik Clay Detailing System. Een kleibehandeling is de ultieme voorbereiding op de Ultimate Compound.
 • Gebruik Ultimate Polish nadat u Ultimate Compound heeft gebruikt. Hiermee voedt u de lak.
 • Om het resultaat te verzegelen gebruikt u eventueel een wax van Meguiars, bijvoorbeeld de Ultimate Liquid Wax
 • Mogelijk heeft u meerdere behandelingen nodig, bijvoorbeeld bij een harde lak
 • Bekijk tijdens het poetsen of polijsten welke hoeveelheid druk er nodig is om tot een goed eindresultaat te komen.
 • Behandel steeds een oppervlak van ongeveer 50 x 50 centimeter.
 • Om optimale druk te kunnen uitoefenen bij handmatig poetsen, kunt u de Meguiars Even Coat Microfiber Pad gebruiken.
 • Gebruik bij het machinaal verwijderen van vogelpoep een DA Foam Cutting Disc
 • Overtollig product kunt u verwijderen met een Supreme Shine Microfiber (microvezeldoek).

Vrijwel direct aan de slag

De meeste producten uit de FAQ hierboven kunnen wij direct uit voorraad leveren, zodat u aan de slag kunt met het schoonmaken van vogelpoep op uw auto. Woont u in Twente, dan bezorgen wij uw bestelling binnen 48 uur bij u thuis (geen bezorgkosten). Buiten deze regio gelden onze reguliere verzendkosten. Voor 15:00 besteld en voorradig? Dan verzenden wij uw bestelling dezelfde dag nog.

Advies bij verwijderen vogelpoep auto

Heeft u vragen over het verwijderen van vogelpoep of andere hardnekkige vlekken, dan helpen wij u natuurlijk graag. U kunt ons gemakkelijk via WhatsApp, telefonisch of per e-mail contacteren. Tevens beschikken wij over een fysieke winkel aan De Berken 4 in Delden waar onze vakkundige medewerkers u graag van advies voorzien.

Welke Meguiars aanbiedingen hebben jullie?

Bent u een trotse eigenaar van een auto, waarvan u het liefst wilt dat deze altijd in topconditie verkeert? Dan bent u bij Deldense aan het juiste adres! Wij zijn dé specialist op het gebied van autoverzorgingsproducten en bieden een ruim assortiment van hoogwaardige producten, waaronder de beroemde Meguiars-lijn. Onze passie voor kwaliteitsproducten en oog voor service zorgen ervoor dat wij een hoogwaardig poetsassortiment bieden. Bij ons vindt u gegarandeerd de beste Meguiars aanbiedingen en profiteert u van uitstekende service.

Meguiars Ultimate Liquid Wax G210516EU foto

Ontdek de voordelen van onze Meguiars aanbiedingen

Bij Deldense begrijpen we als geen ander dat autoliefhebbers alleen genoegen nemen met het beste voor hun geliefde voertuig. Daarom hebben wij speciaal voor u diverse Meguiars producten in de aanbieding, zodat u uw auto kunt verwennen met de allerbeste verzorging tegen scherpe prijzen.

1. Unieke productkwaliteit

Meguiars is al jarenlang marktleider als het gaat om autopoetsproducten en staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Dankzij innovatieve formules en uitgebreid onderzoek levert Meguiars keer op keer topprestaties op het gebied van autodetailing. Met de Meguiars producten weet u zeker dat u investeert in langdurige bescherming en een verbluffende glans die blijft!

2. Ruim assortiment voor elke autoliefhebber

Bij Deldense bieden wij een uitgebreid scala aan Meguiars producten zodat er voor elke autoliefhebber iets passends te vinden is. Of u nu op zoek bent naar effectieve autoshampoos, hoogwaardige waxen of interieurreinigers van topkwaliteit, wij hebben het allemaal! Met onze Meguiars aanbiedingen kunt u uw auto tot in de puntjes verzorgen en onderhouden.

3. Advies op maat

Wij begrijpen dat het maken van een keuze uit het ruime aanbod soms lastig kan zijn. Daarom staan onze vakkundige medewerkers altijd klaar om u te voorzien van persoonlijk advies omtrent de beste Meguiars producten voor uw specifieke behoeften. Met hun expertise helpen zij u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u volledig tevreden bent met uw aankoop. U kunt ons gemakkelijk telefonisch bereiken, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Delden.

Profiteer nu van onze scherpe Meguiars aanbiedingen!

Laat geen kans liggen om uw auto te laten stralen als nooit tevoren! Bij Deldense profiteert u momenteel van scherpe Meguiars aanbiedingen. Wacht niet langer en neem een kijkje om ons volledige assortiment te ontdekken en te profiteren van de scherpste prijzen. Bestel vandaag nog uw favoriete Meguiars producten en ontvang ze snel thuis, zodat u direct aan de slag kunt met het verzorgen van uw auto.

Nog nooit was autodetailing zo gemakkelijk en betaalbaar! Bekijk alle producten en maak gebruik van de beste Meguiars aanbiedingen bij Deldense.

Is een fietsendrager gevaarlijk?

Nee, een fietsendrager is niet gevaarlijk wanneer u zorgt voor een degelijke bevestiging en montage. Verder is het belangrijk om de maximale kogeldruk (trekhaak) en de maximale belastbaarheid van de drager niet te overschrijden.