Hoe RVS poetsen met WD-40?

Het poetsen van roestvrij staal kan een tijdrovend en moeizaam proces zijn. Gelukkig is er een product dat uw taak aanzienlijk kan vereenvoudigen: WD-40. In deze how-to bespreken we aan de hand van een handig stappenplan hoe u RVS kunt poetsen met WD-40, zodat u uw roestvrijstalen oppervlakken opnieuw laat glanzen dankzij deze veelzijdige spray.

RVS poetsen met WD-40

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met het poetsen van het roestvrijstalen oppervlak, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Maak een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek om het oppervlak grondig schoon te maken. Spoel af met schoon water en droog het oppervlak vervolgens goed af.

Stap 2: Bescherming

Nu het oppervlak schoon is, is het tijd om het RVS te beschermen tegen (bijvoorbeeld) weersinvloeden, vuil en verontreinigingen. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor RVS u behandelt en of het in de buitenlucht staat of niet.

Spuit een kleine hoeveelheid WD-40 op een schone, zachte doek en wrijf het gelijkmatig uit over het hele oppervlak. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en vingerafdrukken en zorgt ervoor dat het roestvrijstalen oppervlak er weer als nieuw uitziet.

Stap 3: Polijsten

Om uw roestvrijstalen oppervlakken echt te laten glanzen, dient u het product als polijstmiddel te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid WD-40 aan op een nieuwe, schone doek en wrijf het zachtjes in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Dit zal helpen om eventuele vlekken of dofheid te verwijderen en de glans van het roestvrijstalen oppervlak te herstellen.

Stap 4: Nabehandeling

Na het polijsten van het roestvrijstalen oppervlak is het belangrijk om het oppervlak goed af te spoelen met schoon water en grondig te drogen met een microvezeldoek. Hiermee verwijdert u eventuele resterende polijstmiddelresten voor een oogverblindend resultaat.

RVS poetsen met WD-40: aan de slag met Deldense

RVS poetsen met WD-40 kan een eenvoudig proces zijn met behulp van het veelzijdige product. Door de stappen in deze how-to te volgen, zult u het RVS weer laten stralen als nieuw. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de instructies op de verpakking van WD=40 te volgen.

Bij ons kunt u de benodigde producten eenvoudig en voordelig in onze webshop of in onze winkel kopen.

Tip: Test eerst op een onopvallend deel van het oppervlak of begin met een klein gedeelte, zodat u kunt voorkomen dat er ongewenst effect optreedt.

Aanbevolen producten in deze how-to