Additieven

Additieven voor uw auto of andere voertuigen gebruikt u om te vermengen met motorolie, brandstof of koelvloeistof voor uw koelsysteem. Op deze manier gaan additieven geleidelijk door het systeem van de auto heen. Denk aan het reinigen van de auto (van binnen), het dichten van lekken of het verwijderen van vuil en aanslag. Het gebruik van het juiste additief zal voor verbeterde prestaties zorgen, maar ook voor minder uitstoot en efficiënter brandstofverbruik zorgen. Gebruikt u een additief voor uw auto, dan voorkomt u vaak dure reparaties aan uw voertuig. Sommige toevoegingen zijn te gebruiken voor dieselmotoren, benzinemotoren. Enkele producten zijn universeel toepasbaar.

Wij leveren additieven van de hoogwaardige merken Kroon-Oil en Xenum. Woont u in Twente, dan bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis. Buiten deze regio geldt: voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden. Uiteraard kunt u online dezelfde goede service verwachten.

Resultaat 1–12 van de 81 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 81 resultaten wordt getoond

Waarvoor dienen additieven?

In de wereld van auto's en autotechnologieën zijn additieven een veelbesproken onderwerp. Wat zijn additieven en waar worden ze voor gebruikt? Additieven zijn chemische verbindingen die aan brandstoffen, motoroliën en andere vloeistoffen worden toegevoegd om hun prestaties te verbeteren. Ze kunnen in verschillende vormen voorkomen, zoals poeders, vloeistoffen of gels.

Een additief heeft verschillende functies en doelen, afhankelijk van het type additief. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Reiniging

Reinigende additieven kunnen worden toegevoegd aan brandstoffen of motoroliën om opgehoopte vuil- en koolstofafzettingen te verwijderen. Dit bevordert de efficiëntie van de motor en kan bijdragen aan een langere levensduur van de motor.

Smering

Smerende additieven dragen bij aan een betere smering van de motor en voorkomen slijtage aan vitale onderdelen. Dit is belangrijk omdat het de levensduur van de motor verlengt en de noodzaak van dure reparaties kan verminderen of uit te stellen.

Octaanbooster

Octaanboosters worden vaak gebruikt om de octaanwaarde van brandstoffen te verhogen. Een hogere octaanwaarde kan bijdragen aan betere prestaties van de motor en een lager brandstofverbruik.

Bescherming

Beschermende additieven bieden extra bescherming tegen corrosie en oxidatie van metalen onderdelen in de motor en andere delen van het voertuig.

Waarvoor worden additieven gebruikt?

Additieven worden meestal gebruikt in brandstoffen, motoroliën, koelvloeistoffen, remvloeistoffen en hydraulische oliën. Ze worden met name gebruikt om de prestaties van deze vloeistoffen te verbeteren en hun levensduur te verlengen. Per additief wordt aangegeven waar het voor dient en aan welke vloeistof het kan worden toegevoegd.

Is het gebruik veilig?

Ja, het gebruik van additieven is over het algemeen veilig zolang u de instructies op het etiket nauwgezet opvolgt. Het is belangrijk om alleen additieven te gebruiken die specifiek bedoeld zijn voor de vloeistoffen waaraan ze worden toegevoegd en om de aanbevolen dosering te volgen.

Kan ik verschillende soorten additieven mengen?

Nee, het wordt niet aanbevolen om verschillende soorten additieven te mengen. Dit kan leiden tot onvoorspelbare resultaten en zelfs schade aan de motor of andere onderdelen van het voertuig.

Zijn alle additieven geschikt voor mijn auto?

Nee, niet alle additieven zijn geschikt voor alle auto's. Zorg ervoor dat u alleen additieven gebruikt die specifiek zijn bedoeld voor uw type auto en de vloeistoffen die u gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke toevoegingen voor dieselauto’s en benzineauto’s.

Hoe vaak moet ik een additief toevoegen?

Dit hangt af van het type additief en de aanbevelingen van de fabrikant. Raadpleeg het etiket van het additief voor gedetailleerde instructies over het gebruik en de frequentie van de toepassing.