Leren autostoelen behandelen met Motip

Beschikt u over lederen bekleding in uw auto en weet u niet hoe u dit het beste kunt behandelen? Het schoonhouden van lederen bekleding is niet erg moeilijk, maar het is wel belangrijk dat u hier de juiste producten voor gebruikt. Ook is de frequentie van de behandeling belangrijk. Heeft u uw lederen bekleding verwaarloosd, dan kunnen er scheuren ontstaan of kan het leer uitdrogen. Om dit te voorkomen is het behandelen van uw lederen bekleding belangrijk.

Leer is over het algemeen geschikt voor zwaar gebruik en kan jarenlang mee. Het materiaal is duurzaam en is bestand tegen vloeistoffen, stof en vuil. Wel kan leer worden aangetast door Uv-straling, zand en vuil. Wanneer u leer niet behandeld zal het zijn soepelheid en glans langzaamaan verliezen. Verder kunnen lichaamsoliƫn het leer aantasten. Een goede behandeling, met bijvoorbeeld de producten van Motip, is daarom van groot belang.

Leer auto behandelen met Motip

Waarom moet ik mijn leren autostoelen behandelen?

Om de levensduur van uw lederen bekleding in uw auto te verlengen is het van belang dat u uw lederen autostoelen behandelt met de juiste producten. Ook bespaart u geld wanneer u voor een preventieve behandeling van leer kiest, omdat het herstellen van gescheurd leer meer kost dan dat het behandelen kost. Extra belangrijk is om de lederen bekleding van uw auto in de zomer te behandelen, omdat leer in deze periode meer te verduren krijgt.

Stappenplan leer auto behandelen

    1. Eerst gebruikt u de Motip Siliconenverwijderaar. Dit product kunt u op kamertemperatuur gebruiken. De beste verwerkingstemperatuur is 10 tot 25 graden Celsius. Voor gebruik dient u de spuitbus te schudden en even uit te testen door op een niet belangrijk oppervlak te spuiten. De afstand tot het te behandelen oppervlak is 25 tot 30 centimeter. Breng de spray gelijkmatig aan op het te reinigen oppervlak en veeg het oppervlak af met een droog en schoon doekje.
    1. Herhaal bovenstaande stappen totdat de verontreiniging geheel is verdwenen. Daarna laat u het gereinigde oppervlak goed uitdampen.
    1. Na het gebruik van de Motip Siliconenverwijderaar gaat u aan de slag met Motip Leather Paint. Motip Leather Paint gebruikt u voor het herstellen en verfraaien van vinyl, leer en kunstleer. De spray is sneldrogend, elastisch en zorgt voor een duurzame glans. Verder blijft de originele structuur van het oppervlak behouden en krijgt het oppervlak een duurzame kleur. Perfect voor het herstellen van de kleur van het leer.
    1. Voordat u Motip Leather Paint gebruikt dient het oppervlak geheel schoon, droog en stofvrij te zijn. Oppervlakken die u niet wilt behandelen moeten afgedekt zijn. De spray is op kamertemperatuur te gebruiken. De beste verwerkingstemperatuur is tussen de 10 en 25 graden Celsius. Schud de spuitbus twee minuten lang voor gebruik en spuit eerst een monster. Houd de spuitbus op 25 tot 30 centimeter afstand van het te behandelen oppervlak. Breng de spray in meerdere lagen aan. Schud de spuitbus voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Reinig de spray en houd deze op de kop zodra u klaar bent. Houd de spraykop gedurende vijf seconden ingedrukt. Hoe lang de Motip Leather Paint moet drogen hangt af van meerdere factoren, zoals van de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de dikte van de laag.

Motip Siliconenverwijderaar gebruikt u om de lederen bekleding van uw auto te reinigen. Verwijdert vuil grondig, maar is mild en niet-agressief. Dankzij het gebruik van de siliconenverwijderaar hecht coating zich gemakkelijker aan het lederen oppervlak. Het product heeft een sterk reinigende en ontvettende werking.

Motip Leather Paint is in verschillende kleuren te verkrijgen: zwart, beige/grijs, grijs, beige/bruin, beige, RAL9010, RAL9016, RAL8001 en RAL8017.

Motip Siliconenverwijderaar 400ml

Motip Siliconenverwijderaar leren autostoel behandelen

Motip Leather Paint Leer & Vinyl Lak Bruin 200ml

Autostoel behandelen met Motip 04237 Leather Paint Leerverf Bruin

Motip Leather Paint Leer & Vinyl Lak Chocolade Bruin 200ml

Motip Leather Paint Leer & Vinyl Lak Chocolade Bruin 200ml leer behandelen

Motip Leather Paint Leer & Vinyl Lak Beige/Grijs 200ml

Motip Leather Paint Leer & Vinyl Lak BeigeGrijs 200ml

Motip: professioneel en van hoge kwaliteit

Kortom: wilt u de lederen bekleding van uw auto behandelen? Dan raden wij aan om de Motip Siliconenspray en de Motip Leather Paint te gebruiken. Het eindresultaat mag er zijn. Deze producten zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik. Wanneer u uw autostoelen of andere leren oppervlakken in uw auto zelf wilt behandelen, dan raden wij aan om bovenstaande stappen zo goed mogelijk te volgen. Motip: Nothing You Can’t Fix!

interesse of een vraag? wij staan u graag te woord

Wij zijn aangesloten bij

Contact

Inschrijven voor nieuwsbrief

074-3764455 info@deldense.nl +31743764455
Whatsapp Zakelijk inloggen
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 9.00 tot 13.00
Vandaag: Gesloten