Op vakantie met uw elektrische auto: waar moet u rekening mee houden?

Het plannen van een vakantie met een elektrische auto zorgt voor een hoop voorpret, maar kan een hele klus zijn. Met behulp van de juiste voorbereiding kunt u volledig genieten van uw reis zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de route, oplaadpunten of weersomstandigheden. Op deze pagina bespreken we waar u rekening mee moet houden bij het reizen met uw elektrische auto.

Vakantie met uw elektrische auto

Routeplanning: met uw elektrische auto op reis

Plant u uw reis zorgvuldig om onderweg rekening te houden met beschikbare oplaadpunten langs de weg, dan zult u onderweg niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Er zijn verschillende handige apps en websites die u kunnen helpen bij het vinden van openbare laadstations. Zorg ervoor dat u voldoende oplaadpunten op uw route plant, vooral als u van plan bent om lange afstanden af te leggen.

Oplaadtijden

Een beetje een open deur, maar houd er rekening mee dat het opladen van een elektrische auto langer kan duren dan het tanken van een benzine- of dieselvoertuig. Plan uw reis dus zo dat u voldoende tijd hebt om uw auto op te laden bij de oplaadpunten. Dit kan variëren van enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van het type oplader dat beschikbaar is of welke lader u mee heeft genomen. Wellicht kunt u in de buurt van het oplaadpunt een hapje eten.

Oplaadtijd verkorten dankzij hogere accucapaciteit

Het is belangrijk om de accucapaciteit van uw auto te kennen voordat u op reis gaat. Dit beïnvloedt niet alleen hoelang u kunt rijden voordat u moet opladen, maar kan ook van invloed zijn op de snelheid waarmee u kunt opladen. Sommige oplaadpunten hebben mogelijk hogere laadsnelheden beschikbaar voor auto’s met een grotere accucapaciteit.

NAPA laadkabels kopen

Wat zijn de weersomstandigheden?

Houd rekening met het weer tijdens uw reis, aangezien bepaalde weersomstandigheden de actieradius van uw elektrische auto kunnen beïnvloeden. Koud weer kan bijvoorbeeld leiden tot een verminderde actieradius, terwijl warm weer juist gunstiger kan zijn. Plan uw reis dus op basis van het verwachte weer en neem eventueel extra maatregelen om de efficiëntie van uw auto te optimaliseren. Een enigszins verminderde actieradius zal u wellicht opmerken tijdens uw wintersportvakantie.

Autovakantie met elektrische auto en overnachting

Als u van plan bent om ’s nachts in een hotel te verblijven, zorg er dan voor dat het hotel oplaadpunten heeft waar u uw auto kunt opladen. Steeds meer hotels bieden deze faciliteiten aan. Informeer van tevoren om er zeker van te zijn dat u uw auto veilig kunt opladen terwijl u geniet van uw verblijf.

Bezienswaardigheden met oplaadpunt

Bij het plannen van uw reis kunt u ook rekening houden met bezienswaardigheden die interessant zijn om te bezoeken en die tevens oplaadpunten hebben. Op deze manier kunt u uw auto opladen terwijl u geniet van de lokale cultuur en attracties.

Zo ontspannen mogelijk op vakantie met uw elektrische auto

Verder is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s en de oplaadinfrastructuur, aangezien deze voortdurend evolueren. Het reizen met een elektrische auto kan wat planning vereisen, maar als u zich goed voorbereid zal het reizen met een elektrische auto u gemakkelijk afgaan.

Houd in gedachten dat de beschikbaarheid van oplaadpunten en laadsnelheden variëren per locatie, dus het is altijd verstandig om ook onderweg nog eens te controleren of de informatie up-to-date is.

Bij ons kunt u terecht voor laadkabels en mobiele thuisladers voor uw elektrische auto. Het aanschaffen van een reservelader is zeker geen overbodige luxe. Fijne vakantie met uw elektrische auto gewenst!

Heeft u vragen over onze laadkabels of de thuisladers? Neem dan gerust contact met ons op!

interesse of een vraag? wij staan u graag te woord

Wij zijn aangesloten bij

Contact

Inschrijven voor nieuwsbrief

074-3764455 info@deldense.nl +31743764455
Whatsapp Zakelijk inloggen
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 9.00 tot 13.00
Vandaag: Gesloten