home icon Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u onze FAQ (veelgestelde vragen) en onze antwoorden vinden. Indien u toch nog vragen heeft, kunt u deze richten aan info@www.deldense.nl of bellen met 074-3764455. Wij helpen u graag verder!

Ik heb een vraag over:

Aanhangers
Accu's
Additieven
Airconditioning auto
Autolampen
Automaterialen
DPF
Elektrische auto
Fietsendrager
Fietsendragers
Gereedschap
Het reinigen van mijn auto
Kentekenplaten
Landbouw kentekenplaat
Motorolie
Populaire vragen
Smeermiddelen
Uitlaat
Uitlaten
Wassen en poetsen
Welke spanbanden heb ik nodig? arrow icon

Het kiezen van de juiste spanbanden kan even een werkje zijn, vooral als u niet bekend bent met de verschillende soorten en toepassingen ervan. In deze FAQ voorzien wij u van alle benodigde informatie, zodat u de beste spanbanden voor uw situatie kunt selecteren.

Soorten spanbanden

Er zijn diverse soorten spanbanden beschikbaar op de markt. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen op basis van uw specifieke wensen en eisen. Hier volgen enkele veelvoorkomende varianten:

 • Polyester spanbanden: Deze zijn gemaakt van duurzaam polyester materiaal en kunnen grote ladingen aan. Ze zijn sterk, slijtvast en bestand tegen weersinvloeden. Polyester banden zijn ideaal voor veeleisende toepassingen.
 • Nylon spanbanden: Nylon banden zijn zeer veelzijdig en kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Ze hebben een hoge treksterkte en zijn bestand tegen schurende materialen. Nylon banden zijn daarnaast veerkrachtig en flexibel, waardoor ze ideaal zijn voor het vastzetten van kwetsbare ladingen.
 • Ratelspanbanden: De banden maken gebruik van een ratelsysteem om de spanning nauwkeurig af te stellen. Ze bieden een uitstekende grip en zijn gemakkelijk te gebruiken. Deze zijn ideaal wanneer u precieze controle over de spanning wilt hebben.
 • Gespspanbanden: Gespspanbanden zijn voorzien van een metalen gesp, waardoor ze snel en eenvoudig kunnen worden bevestigd en losgemaakt. Deze zijn ideaal voor lichte toepassingen waarbij u regelmatig de lading moet vastsjorren en weer losmaken.

Capaciteit en lengte

Bij het kiezen van spanbanden is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit en lengte die u nodig heeft. De capaciteit verwijst naar het maximale gewicht dat de spanband kan dragen. Zorg ervoor dat u spanbanden selecteert die geschikt zijn om uw lading veilig te bevestigen.

Daarnaast is de lengte van de spanband ook belangrijk. U moet ervoor zorgen dat de lengte voldoende is om uw lading op een veilige manier vast te zetten. Het is beter om een iets langere spanband te gebruiken dan een te korte, zodat u voldoende speling heeft om de lading goed vast te zetten.

Gebruik en veiligheidstips

Bij het gebruik van spanbanden is het belangrijk om enkele veiligheidsrichtlijnen te volgen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u spanbanden correct en veilig gebruikt:

Controleer altijd de staat van de banden voordat u ze gebruikt. Vermijd het gebruik van beschadigde spanbanden, aangezien ze mogelijk niet meer betrouwbaar zijn. Veiligheid staat voorop!
Zorg ervoor dat de banden strak genoeg worden aangetrokken om de lading veilig op zijn plaats te houden, maar vermijd overmatige spanning om schade aan de lading of de banden te voorkomen.

Controleer regelmatig tijdens het transport of de spanbanden nog steeds strak genoeg zijn. Zware trillingen en bewegingen kunnen ervoor zorgen dat de banden losraken.
Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het gebruik van spanners. Dit zal ervoor zorgen dat u ze correct gebruikt.

Veilig de weg op

Het selecteren van de juiste spanbanden is essentieel om uw lading veilig en stevig vast te zetten. Polyester, nylon, ratelspanbanden en gespspanbanden zijn enkele van de veelvoorkomende opties waaruit u kunt kiezen. Let bij het kiezen van banden op de capaciteit en lengte die u nodig heeft, en volg altijd de veiligheidsrichtlijnen bij het gebruik ervan. Met de juiste spanbanden vervoert u uw lading met een gerust hart.

Mag ik personen vervoeren in mijn aanhanger? arrow icon

Nee, tenzij de aanhangwagen speciaal is ingericht voor personenvervoer en daarvoor goedgekeurd is door de RDW. In alle andere gevallen mag u geen personen vervoeren in uw aanhanger.

Welke verlichting heb ik nodig op mijn aanhangwagen? arrow icon

Een aanhangwagen beschikt minimaal over twee achterlichten, twee remlichten, twee richtingaanwijzers, witte kentekenplaatverlichting en rode driehoekige reflectoren. In onze webshop kunt u terecht voor aanhanger- en transportverlichting.

Hoe kan ik mijn aanhanger het beste beladen? arrow icon

Zorg ervoor dat het gewicht goed verdeeld is over de gehele lading en dat er voldoende kogeldruk op de trekhaak staat (ongeveer 7-10% van het totale gewicht). Plaats daarnaast zware spullen zo dicht mogelijk bij de as en zorg ervoor dat alles goed vastzit. Uw lading kunt u vastmaken met spanbanden, zodat de lading niet kan verschuiven. Ook is een aanhangernet een goede optie, vooral wanneer u onderweg mogelijk een gedeelte van uw lading kunt verliezen.

Is er een maximumsnelheid voor het rijden met een aanhanger? arrow icon

Ja, op autosnelwegen geldt voor auto’s met aanhangers en caravans een maximumsnelheid van 90 km per uur en op andere wegen geldt vaak een maximumsnelheid van 80 km per uur.

Moet ik een apart rijbewijs hebben om met een aanhanger te mogen rijden? arrow icon

Ja, wanneer uw aanhanger zwaarder is dan 750 kilogram, dan moet u in het bezit zijn van een rijbewijs B+E. Het gaat hierbij om het leeggewicht plus laadvermogen.

Kan ik een 7-polige stekker vervangen voor een 13-polige stekker? arrow icon

Voorheen werden auto’s, aanhangers en caravans voorzien van een 7-polige stekker. Tegenwoordig zijn vrijwel alle nieuwe voertuigen voorzien van een 13-polige stekker. De 13-polige stekker biedt extra mogelijkheden, maar is enigszins beperkt vanwege de 8 aangesloten polen. De conclusie is dat u de 7-polige stekker kunt vervangen voor de 13-polige stekker. Wel is het belangrijk om te weten dat het aantal functies niet zal toenemen. U kunt bijvoorbeeld nog geen achteruitrijverlichting gebruiken. Ook kunt u eventueel een verloop gebruiken, zodat u de 7-polige stekker kunt ‘omzetten’ naar een 13-polige stekker of andersom. Onze verloopstekkers vindt u in deze categorie.

Wanneer moet ik een aanhangernet of ladingsnet gebruiken? arrow icon

Wanneer u uw lading niet vast kunt zetten met spanbanden, bijvoorbeeld bij los afval of puin, is het verplicht om de lading vast te zetten met een aanhangernet of ladingsnet. U moet uw lading zelf beoordelen, maar als u uw lading niet goed vastgezet heeft, kunt u een boete riskeren. Vervoert u losse balken in uw aanhanger, dan is het gebruik van spanbanden voldoende. Het gebruik van spanbanden is verplicht sinds 1 januari 2007.

Gebruikt u een aanhangernet, dan is het belangrijk dat u de gewicht van de lading in de gaten houdt. Bij een veel te zware lading kan het aanhangernet de landing mogelijk niet op zijn plek houden, bijvoorbeeld wanneer u een noodstop moet maken. Het net voor de aanhanger dient groter te zijn dan de aanhanger, zodat u de lading geheel kunt bedekken.

Zowel aanhangernetten als spanbanden en andere toebehoren voor aanhangers en transport bestelt u voordelig en gemakkelijk in onze webshop.

Wat moet ik doen als mijn auto accu leeg is? arrow icon

Als uw auto accu leeg is en uw auto niet meer start, kunt u proberen om de accu op te laden met behulp van een acculader of startkabels. Als dit niet werkt, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe auto accu te kopen. Neem contact op met een autogarage of autoservicebedrijf in Almelo voor advies en hulp bij het kiezen van de juiste accu voor uw auto.

Hoe lang gaat een auto accu gemiddeld mee? arrow icon

De levensduur van een auto accu varieert, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, het gebruik en de weersomstandigheden. Over het algemeen gaan auto accu’s gemiddeld zo’n 3 tot 6 jaar mee.

Wat is het verschil tussen een startaccu en een deep-cycle accu? arrow icon

Een startaccu is ontworpen om een grote hoeveelheid stroom te leveren gedurende korte perioden, terwijl een deep-cycle accu bedoeld is om langdurige stroomafgifte te bieden. Startaccu’s worden gebruikt om uw auto te starten, terwijl deep-cycle accu’s vaak worden gebruikt voor boten, campers en andere voertuigen met een constante stroomvraag.

Hoe lang gaat een auto accu mee? arrow icon

Het is een vraag die veel autobezitters zich afvragen: hoe lang gaat een auto-accu eigenlijk mee? De levensduur van een accu kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

De kwaliteit van de accu speelt een belangrijke rol bij de levensduur ervan. Over het algemeen gaan accu’s van hogere kwaliteit langer mee dan goedkopere varianten. Het is dus raadzaam om te investeren in een betrouwbare en duurzame accu.

Regelmatig onderhoud van uw auto-accu kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Zorg ervoor dat uw accu altijd schoon is en vrij van corrosie. Controleer regelmatig het niveau van de accuvloeistof en vul indien nodig bij met gedestilleerd water.

Gemiddeld gaat een auto accu zo’n drie tot zes jaar mee.<

Wat is DPF? arrow icon

Het belang van een DPF voor uw voertuig

Een dieselroetfilter (DPF) is een essentieel onderdeel van uw dieselvoertuig. Het speelt een grote rol in het verminderen van de schadelijke uitstoot van roetdeeltjes die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces van dieselbrandstof.

Met strengere milieunormen en reguleringen in de automotive industrie, wordt het steeds belangrijker om te voldoen aan de emissienormen en bij te dragen aan een beter milieu. Een goed functionerende DPF helpt hierbij.

Xenum DPF Cleaner

Hoe werkt een DPF?

Wanneer uw dieselvoertuig rijdt, verzamelt het DPF systeem de roetdeeltjes die vrijkomen door het brandstofverbruik. Deze roetdeeltjes worden vervolgens opgeslagen in het filter. Echter, na verloop van tijd kan het filter verstopt raken en moet het geregenereerd worden.

Regeneratie is het proces waarbij de opgebouwde roetdeeltjes in het filter worden verbrand. Dit gebeurt meestal automatisch tijdens het rijden op hogere snelheden of via een speciaal regeneratieprogramma dat beschikbaar is op sommige voertuigen.

De voordelen van een goed functionerende DPF

 • Vermindert de schadelijke uitstoot van roetdeeltjes
 • Helpt bij het naleven van milieuwetten en -normen
 • Verlengt de levensduur van uw voertuig
 • Voorkomt motorproblemen en schade aan het brandstofsysteem
 • Zorgt voor optimale prestaties en brandstofefficiëntie van uw voertuig

DPF reiniging en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw DPF optimaal blijft werken, is regelmatige reiniging en onderhoud essentieel. Dit kan worden gedaan door een professioneel autobedrijf dat gespecialiseerd is in deze reiniging. Ook zijn er producten die u zelf kunt gebruiken om uw DPF filter te reinigen. Gebruikt u hier de juiste producten voor, dan kunt uw bezoek aan de autogarage wat langer uitstellen.

Tijdens de reiniging wordt het filter grondig gereinigd, waarbij alle opgebouwde roetdeeltjes worden verwijderd. Dit verlengt de levensduur van uw DPF en zorgt ervoor dat uw voertuig blijft voldoen aan de emissienormen.

Online bestellen bij Deldense

Een goed functionerende DPF is van groot belang voor uw dieselvoertuig. Het zorgt voor een verminderde uitstoot van schadelijke roetdeeltjes en draagt bij aan een beter milieu. Regelmatige reiniging en onderhoud zijn noodzakelijk om de prestaties van uw DPF te behouden en ervoor te zorgen dat uw voertuig blijft voldoen aan de emissienormen. Bestel de juiste producten in onze webshop. Snel in huis!

Afgekeurd door te hoog aantal roetdeeltjes? arrow icon

Slaag voor de autokeuring (APK)

Controleer of de werking van de DPF nog actief is. Koppel de slang van de verschildruksensor los en laat deze uitblazen in een lege fles. Pas hier ook een deeltjes telling test op toe. Indien dit hoger is dan gemeten op de achterzijde van de DPF functioneert de DPF nog. Indien de waarde voor en na het DPF Filter gelijk zijn dient de DPF filter vervangen te worden.

Controleer of de EGR klep gesloten is. Het is belangrijk om altijd te keuren met een warme motor, aangezien veel fabrikanten bij koude motor de EGR klep openen om de motor versneld op bedrijfstemperatuur te krijgen.

Je kan de EGR klep openen door de uitstroom van de EGR/koeler los te koppelen en te kijken of deze uitlaatgassen geeft bij een draaiende motor. Indien hier gassen waarneembaar zijn dan de EGR klep reinigen(4 way Flux) of vervangen. (ook mogelijkheden voor een demo op locatie)

Reduceer de roet uitstoot door toepassing van de Xenum dpf pro (art. 3215350). Bij twijfel over het inspuit beeld van de verstuivers, pas de in&out cleaner toe (art. 3192015). Controleer het inlaat spruitstuk op olie sporen en vervuiling: olie sporen kunnen wijzen op een turbo die olie lekt. Repareer dit of vervang het onderdeel. Bij vervuiling van het inlaat spruitstuk reinigen met de 4 way flux.

Controleer de inspuiting van de verstuivers. Eerste diagnose via de testkast. Kijk of alle verstuivers een gelijk regelbeeld geven. Bij twijfel eventueel een retour test doen. Indien nodig kan je altijd reinigen met de 4 way flux.

Controleer of er geen tuning aanwezig is. Dit kan een nadelig effect hebben op de inspuiting van de brandstof (te veel inspuiten).

Controleer de compressie. Te lage compressie zorgt voor een onvolledige verbranding en dus een te hoge uitstoot. Indien te laag, herstel de compressie. Gebruik als eerste de M-flush (art. 3161350) en laat de klant hier +/-500 km mee rijden. Olie wisselen en compressie controleren. Indien nog te laag dien je de Xenum visco charge toe te passen. (art. 3093325)

Indien de emissie waarden weer gehaald zijn, kan je de roetfilter reinigen met de 4-WAY FLUX. Dit doe je NOOIT VOOR DE METING. Een oudere DPF kan aan slijtage onderhevig zijn en daardoor kunnen er haarscheurtjes aanwezig zijn in de DPF. Doordat deze verzadigd zijn met as en roet filteren deze nog steeds. Dit zorgt er wel voor dat een DPF vaker en dus sneller moet regenereren, Na de keuring kan je dus best reinigen met een Xenum DPF Step1 (art. 6032001) en DPF Step 2 (art. 6049001) middels de 4-WAY FLUX.

Om een kleine overschrijding van de meetwaarden de reduceren kan men de IN&Out Cleaner diesel toepassen. (art. 3192015)

Hoeveel brandstof moet er in de tank zitten bij Wynn’s additieven? arrow icon

Besluit u een diesel– of een benzineadditief van Wynn’s toe te voegen aan de brandstof? Hoeveel brandstof moet er dan in de tank zitten? Dit is een goede vraag en verschilt per product. Bij elk product staat zoveel mogelijk vermeld hoe u het additief moet gebruiken. De fles voegt u toe aan de hoeveelheid brandstof tot aan de maximale verdunningssnelheid. De meeste additieven kunt u voor het beste resultaat toevoegen aan een halve tank benzine of diesel.

Zijn de brandstofadditieven van Wynn’s geschikt voor biobrandstoffen? arrow icon

Ja, de dieseladditieven zijn geschikt tot B30 en de benzineadditieven zijn geschikt voor E20. Let op: sommige producten zoals Wynn’s Dry Fuel kunt u gebruiken tot B100.

Welke universele oplossing van Xenum voor verbrandingsmotoren heb ik nodig? arrow icon

Sommige additieven zijn zowel voor benzinemotoren als dieselmotoren te gebruiken. Om aan te geven over welke eigenschappen een product in hoge of mindere mate beschikt, kunt u hieronder de tabel raadplegen.

Injection cleaningPump cleaningIntake valve cleaning (IDI)Catalyser cleaningTurbo cleaningOctane boostingLubricationAnti corrosionAnti oxydationWater demulsifying
Eco Fuel3/53/52/50/50/50/50/51/51/51/5
Full Detox PRO4/54/53/53/53/54/54/54/53/53/5

Welke benzineadditieven van Xenum heb ik nodig? arrow icon

Wij leveren een aantal benzineadditieven van Xenum. Elk product heeft zijn eigen functies. Met behulp van onderstaande tabel helpen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Injection cleaningPump cleaningIntake valve cleaning (IDI)Catalyser cleaningTurbo cleaningOctane boostingLubricationAnti corrosionAnti oxydationWater demulsifying
Complex Petrol System Cleaner3/53/53/50/50/50/52/50/52/52/5
Ultimax Petrol4/54/54/52/52/53/53/53/54/54/5
In&Out Petrol5/55/55/54/54/55/55/55/54/54/5

Bestel direct het juiste benzineadditief!

Welk dieseladditief van Xenum heb ik nodig? arrow icon

Van Xenum leveren wij verschillende dieseladditieven. Elk product heeft specifieke functies. Met behulp van onderstaand overzicht helpen wij u bij het maken van een goede keuze.

Water demulsifyingInjection cleaningPump CleaningDPF cleaningTurbo CleaningCetane boostingLubricationAnti corrosionAnti
oxydation
DPF PRO0/50/50/53/53/50/50/50/50/0
Complex Diesel System Cleaner2/53/53/50/50/50/52/52/52/5
Ultimax Diesel Conditioner3/54/53/51/51/53/53/53/53/5
In&Out4/55/54/55/55/54/54/54/54/5

Bestel direct de juiste dieseladditieven!

Mijn airconditioning in de auto werkt niet goed: wat nu? arrow icon

Als u merkt dat uw airconditioning in de auto niet goed werkt, kan dat behoorlijk vervelend zijn. Vooral tijdens de hete zomerdagen. Het is belangrijk om het probleem snel aan te pakken, zodat u comfortabel kunt blijven rijden. In deze FAQ houden we enkele mogelijke oorzaken van een slecht werkende airconditioning in de auto tegen het licht. Met behulp van onze praktische tips helpen wij u graag op weg.

Airconditioning in de auto werkt niet

1. Controleer de ventilator

Een van de meest voorkomende oorzaken van een slecht werkende airconditioning is een defecte ventilator. Controleer of de ventilator correct draait wanneer de airconditioning is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de ventilatormotor. Neem contact op met een professionele monteur om dit probleem te laten oplossen.

2. Controleer de koelmiddelniveaus

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een slecht werkende airconditioning is een laag koelmiddelniveau. Controleer of er voldoende koelmiddelniveau aanwezig is. Als u denkt dat het niveau te laag is, moet u mogelijk het koelsysteem bijvullen. Dit is geen doe-het-zelfklus en moet worden uitgevoerd door een ervaren monteur.

3. Reinig de luchtfilters

Vuile luchtfilters kunnen ook leiden tot een slecht werkende airconditioning. Controleer de luchtfilters en maak ze indien nodig schoon of vervang ze. Dit kan helpen om de luchtstroom te verbeteren en de prestaties van uw airconditioning te optimaliseren. Deze klus kunt over het algemeen zelf doen.

4. Controleer de condensator

De condensator is verantwoordelijk voor het afvoeren van warmte uit het koelsysteem van uw auto. Controleer deze regelmatig op vuil en stofophoping. Als de condensator verstopt is, kan dit leiden tot een slechtere werking van de airconditioning. Maak deze voorzichtig schoon met perslucht of laat dit doen door een professional.

5. Laat een professionele diagnose stellen

Als u na het controleren van bovengenoemde punten nog steeds problemen ondervindt met uw airconditioning, raden we u aan een professionele diagnose te laten stellen. Een ervaren monteur kan uw airconditioningsysteem grondig inspecteren en eventuele bijkomende problemen identificeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onderhoud van uw airconditioningsysteem essentieel is om optimale prestaties te behouden. Regelmatige controles en servicebeurten bij een erkende autoreparatiewerkplaats kunnen helpen om problemen in een vroeg stadium te detecteren en kostbare reparaties te voorkomen.

Airconditioning auto laten maken

Kortom, als uw airconditioning in de auto niet goed werkt, dan zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Denk aan een defecte ventilator, laag koelmiddelniveau, vuile luchtfilters of een verstopte condensator. Gaat u liever niet zelf aan de slag met het repareren van uw airconditioning, dan raden wij aan om gelijk een automonteur in te schakelen.

Waarom mag ik mijn autolamp niet aanraken? arrow icon

De nieuwe lamp mag u niet aanraken op de glazen bol en zeker niet met blote vingers. Komt er huidolie op de lamp, dan verkort dit de levensduur van de autolamp aanzienlijk. Wij raden aan om handschoenen te dragen, keukenpapier te gebruiken of de lamp alleen bij de voet aan te raken.

Autolamp blijft branden, wat nu? arrow icon

Mogelijk is er een schakelaar of een relais kapot. U moet de zekering loskoppelen, zodat u voorkomt dat uw accu leegloopt. Sommige mensen gaan liever direct naar de garage. Gaat het om een defect in het stroomcircuit, dan kan de autolamp blijven branden, zelfs wanneer u de zekering heeft verwijderd.

Autolampen polijsten bij weinig zicht? arrow icon

Het polijsten van uw autolampen kan ervoor zorgen dat u meer zicht heeft in het donker. U kunt nog zulke scherpe lampjes hebben, maar als uw koplampen dof zijn kan het zicht helemaal nog niet goed zijn. Het zelf polijsten of het laten polijsten van uw koplampen kan de oplossing zijn. U kunt dit zelf doen met schuurpapier en blanke lak of ervoor kiezen om dit uit te besteden.

Gaat uw autolamp vaak kapot? arrow icon

Er kan iets mis zijn met de boordspanning of met de bekabeling van de lamp. Soms kan het ook pech zijn dat uw autolampjes wat vaker stuk gaan, maar als het echt een aanhoudend probleem is raden wij aan om uw auto na te laten kijken bij uw autogarage.

Wat kost het laten vervangen van een autolamp? arrow icon

Wanneer u uw eigen autolampjes vervangt kost het u alleen tijd, maar als u het vervangen liever uitbesteedt, dan kunt u ongeveer rekening houden met 30 tot 80 euro voor het vervangen van halogeen lampen. Dit is wel afhankelijk van hoe lang de monteur hiermee bezig is. Gaat het om het vervangen van Xenon lampen, dan bedragen de kosten ongeveer 200 tot 250 euro.

Hoe autolamp vervangen? arrow icon

Zet de motor van de auto uit en schakel de lichten uit. Vervolgens opent u de motorkap en verwijdert u de koplamp (hoe u dit kunt doen ligt aan het type voertuig). De oude lamp maakt u los, waarna u de nieuwe lamp op dezelfde wijze plaatst. Daarna vervangt u de koplamp aan de andere kant. Schakel het contact en het licht weer in.

Lees hier onze uitgebreide how-to over het vervangen van autolampen.

Welke fitting autolamp? arrow icon

Wilt u weten welke fitting autolamp u nodig heeft? Raadpleeg uw autodocumentatie of het instructieboekje om te zien om welke autolamp het gaat. Verder kunt u de Lamp Finder van Philips raadplegen.

Wanneer autolamp vervangen? arrow icon

Heeft uw auto een tijd stilgestaan? Dan is het verstandig om uw autolampen om te wisselen. Wij raden aan om beide autolampen tegelijkertijd te verwisselen. Hoe u dit kunt doen, kunt u in deze how-to lezen.

Wanneer autolampen aan? arrow icon

In Nederland moet dimlicht standaard aan wanneer het donker is. Ook wanneer u minder zicht heeft bij hagel, mist, regen of sneeuw dient u dimlicht te gebruiken. Heeft u dimlicht ingeschakeld, dan branden zowel de koplampen als de achterlichten en uw kentekenplaatverlichting.

Welke autolamp geeft het meeste licht? arrow icon

Xenon autolampen geven tot wel drie keer meer licht dan halogeen lampen. De prijs ligt wel wat hoger, maar daarentegen gaan de Xenon lampen langer mee.

Welke autolamp heb ik nodig? arrow icon

In het instructieboekje van uw auto of in de autodocumentatie is te vinden welke autolampen u nodig heeft. Verder kunt u de Philips Lamp Finder gebruiken, mocht u niet meer over een boekje beschikken.

Is er een fysieke winkel van Deldense Automaterialen in Twente? arrow icon

Ja, wij zijn gevestigd in Delden. Wij bezorgen wel in heel Twente (meerdere keren per dag zakelijk) en binnen 48 uur voor particulieren in het grootste deel van Twente. U bent uiteraard van harte welkom in onze winkel.

Kan ik online bestellen bij Deldense? arrow icon

Ja, u kunt online bestellen via ons B2B portal (zakelijk) of via onze webshop. Een gedeelte van ons winkelassortiment is opgenomen in onze webshop.

Biedt Deldense ook reparatieservices aan? arrow icon

Nee, wij bieden geen reparatieservices aan. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in het verkopen van automaterialen. Voor reparatie verzoeken wij u naar een autogarage te gaan.

Verkoopt Deldense ook onderdelen voor specifieke automerken? arrow icon

Ja, Deldense Automaterialen verkoopt ook onderdelen specifiek voor bepaalde automerken, zoals BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Wanneer u over een inlogcode beschikt kunt u bijvoorbeeld ook op kenteken zoeken in onze database.

Wat voor soort automaterialen kan ik vinden bij Deldense? arrow icon

Bij Deldense kunt u terecht voor diverse soorten automaterialen, zoals accu’s, remmen, filters en verlichting.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

How-to: zorgeloos op vakantie met uw elektrische auto arrow icon

Bent u in het bezit van een elektrische auto en wilt u graag op vakantie gaan zonder gedoe? In deze how-to vindt u alle informatie die u nodig heeft om zorgeloos op vakantie te kunnen gaan met uw elektrische auto. Van oplaadpunten tot reisroutes, wij hebben alles voor u uitgezocht.

Oplaadpunten onderweg

Het is van essentieel belang om te weten waar u uw elektrische auto kunt opladen tijdens uw vakantiereis. Gelukkig zijn er steeds meer oplaadpunten beschikbaar in Nederland en de rest van Europa. Voor vertrek raden wij u aan om een overzicht te maken van de oplaadpunten langs uw geplande route. Er zijn diverse apps en websites beschikbaar die u hierbij kunnen helpen. Zo komt u onderweg niet voor verrassingen te staan. Houd er rekening mee dat het onderweg druk kan zijn bij de oplaadpunten, vooral omdat er op sommige plekken weinig oplaadpunten zijn.

Planning van uw route

Het plannen van uw reisroute is cruciaal om zonder problemen op uw vakantiebestemming aan te komen. Bij het plannen van uw route moet u rekening houden met de afstand tussen oplaadpunten. Zorg ervoor dat u voldoende oplaadmogelijkheden heeft, vooral wanneer u door landelijke gebieden reist. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van hotels en restaurants met oplaadpunten om uw auto op te laden terwijl u geniet van een maaltijd of een nachtje slaapt. Doorgaans zijn er in de omgeving van de oplaadpunten voldoende faciliteiten om te kunnen ontspannen.

De beste bestemmingen voor uw elektrische auto

Europa biedt talloze mooie bestemmingen die perfect te bereiken zijn met uw elektrische auto. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kustlijn van Frankrijk, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht terwijl u uw auto oplaadt. Ook steden zoals Antwerpen, Parijs en Barcelona hebben een uitstekende oplaadinfrastructuur.

Daarnaast zijn er ook diverse andere internationale bestemmingen die zeer geschikt zijn voor elektrische auto’s. Landen zoals Noorwegen en Zweden hebben een uitstekende laadinfrastructuur en bieden prachtige landschappen om van te genieten tijdens uw reis. Scandinavië is uitermate geschikt om op vakantie te gaan met uw elektrische auto.

Tips voor een zorgeloze vakantie

Om ervoor te zorgen dat uw vakantie met uw elektrische auto vlekkeloos verloopt, geven wij u graag nog enkele tips:

 • Plan uw reis zorgvuldig en controleer regelmatig of er nieuwe oplaadpunten beschikbaar zijn.
 • Zorg ervoor dat u altijd een laadkabel en laadadapter bij u heeft, voor het geval er geen geschikte oplaadkabels bij het oplaadpunt aanwezig zijn.
 • Maak gebruik van apps en websites die informatie bieden over de beschikbaarheid van oplaadpunten en eventuele storingen. De apps Shell Recharge, Chargemap, Fastned, Sygic en Smove stonden vorig jaar (2022) in de top 5 bij Androidplanet.nl.
 • Houd rekening met de snelheid waarmee uw auto oplaadt. Dit kan variëren afhankelijk van het type oplaadpunt.
 • Geniet van uw reis en maak gebruik van de tijd bij het opladen om te ontspannen, een wandeling te maken of een bezienswaardigheid te bezoeken. Zo kunt u optimaal van uw vakantie genieten: ook met een elektrische auto!

Zorgeloos op reis met uw elektrische auto

Met behulp van de juiste planning en voorbereiding kunt u zorgeloos op vakantie gaan met uw elektrische auto. Volg onze tips en geniet van de voordelen die het reizen met een elektrisch voertuig met zich meebrengt. Vergeet niet om altijd vooruit te kijken naar nieuwe ontwikkelingen in de oplaadinfrastructuur, zodat u altijd optimaal kunt profiteren van extra gemak en comfort rondom het opladen van uw elektrische auto.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Is een fietsendrager gevaarlijk? arrow icon

Nee, een fietsendrager is niet gevaarlijk wanneer u zorgt voor een degelijke bevestiging en montage. Verder is het belangrijk om de maximale kogeldruk (trekhaak) en de maximale belastbaarheid van de drager niet te overschrijden.

Fietsendrager helt naar achteren arrow icon

Wanneer de fietsendrager naar achteren hangt, is de drager niet juist gemonteerd of heeft u de drager overbelast. Ook is het mogelijk dat u de kogeldruk heeft overschreden of dat de trekhaak niet goed staat. Controleer aan de hand van de handleiding of u de fietsen op de juiste manier heeft geplaatst.

De fietsendrager wiebelt, wat nu? arrow icon

Heeft u last van een wiebelende fietsendrager? Dan kan het zijn dat de klemming op de trekhaak niet optimaal is. Mogelijk is de fietsendrager verkeerd gemonteerd. Kijk goed in de handleiding en het instructieboekje van de trekhaak of u de drager anders moet monteren. Enige speling op de drager is wel normaal, maar als u echt last van heeft, dan is helpt het om ook eens goed te kijken naar de bevestiging.

Wat weegt een fietsendrager? arrow icon

Een fietsendrager weegt gemiddeld zo’n 20 kilogram (afhankelijk van de fietsendrager).

Is mijn fietsendrager verzekerd? arrow icon

Aangezien de fietsendrager als een accessoire van de auto wordt gezien, is de drager meestal gedekt bij uw autoverzekering. Let op: bij sommige autoverzekeraars is dit niet standaard inbegrepen en moet u accessoires apart meeverzekeren.

Is elke fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen? arrow icon

Nee, vanwege het gewicht van een elektrische fiets is niet elke fietsendrager geschikt voor e-bikes. Dit komt voornamelijk doordat een e-bike meer weegt. Wilt u twee e-bikes vervoeren, dan kan dit meestal net niet op een gewone fietsendrager. Kijk in dit geval ook goed naar de maximale kogeldruk en weeg de fietsen bijvoorbeeld zonder accu, omdat u de accu er wel uit kunt halen om het gewicht te verlagen.

Welke fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor? arrow icon

Aangezien een elektrische fiets met middenmotor iets zwaarder is dan een elektrische fiets met een voorwielmotor of achterwielmotor, is het vooral belangrijk dat u goed kijkt naar maximale belastbare gewicht van de fietsendrager. Wilt u de fietsendrager op de trekhaak bevestigen, kijk dan ook goed naar de maximale kogeldruk.

Welke fietsendrager past op mijn caravan? arrow icon

Of de fietsendrager dissel op uw caravan past, is afhankelijk van de hoe lang de dissel is. De fietsendrager moet natuurlijk op de dissel passen, maar er zal ook voldoende afstand moeten zijn tot de trekkende auto of een ander voertuig waar u de caravan mee trekt.

Welke fietsendrager past op mijn auto? arrow icon

Fietsendragers zijn over het algemeen universeel, waardoor de meeste dragers wel op uw auto passen. Bekijk wel goed hoe de kogel van de trekhaak belast mag worden (met hoeveel kilogram), om te voorkomen dat u meer kogeldruk uitoefent dan is toegestaan voor uw auto.

Hoe fietsendrager op de trekhaak bevestigen? arrow icon

 1. Zorg ervoor dat de kogel van de trekhaak vetvrij is. Hierdoor voorkomt u dat de fietsendrager draait.
 2. De fietsendrager klemt u vervolgens op de kogel. De gebruiksaanwijzing van de drager is hierbij van belang. Mocht u nog over het instructieboekje van de trekhaak beschikken, dan raden wij aan om hier ook naar te kijken.
 3. Stel de klemming van de fietsendrager bij, indien nodig. Hiermee voorkomt u dat de drager gaat wiebelen.
 4. Ga door met het afstellen van de drager, totdat u de maximale klemkracht op de kogel van de trekhaak bereikt heeft.
 5. Dit kunt u nagaan door te kijken of u de fietsendrager kunt draaien op de kogel. Is dit nog het geval, dan moet de klemkracht nog beter worden afgestemd.
 6. Zet de hefboom op slot of voorzie andere onderdelen van een slot.
 7. Naast de trekhaak bevindt zich een stekkerdoos. Doe de stekker van de fietsendrager in de stekkerdoos.
 8. Loop alle verlichting van de fietsendrager na. Denk aan knipperlichten, alarmlichten en remlichten.
 9. De fietsendrager moet u voorzien van een witte kentekenplaat.

Hoe fietsendrager ophangen? arrow icon

Gaat u voorlopig niet weg met de fietsen, bijvoorbeeld in de winterperiode? Dan kunt u ervoor kiezen om de fietsendrager op te hangen in de schuur met behulp van een speciaal ophangsysteem of een wandhouder.

Hoe fietsendrager monteren? arrow icon

Hoe u de fietsendrager moet monteren is afhankelijk van welke drager u heeft aangeschaft. Bij de meeste dragers is een handleiding bijgesloten. Wanneer u de drager op de trekhaak monteert, zult u rekening moeten houden met de maximale kogeldruk van de trekhaak. Dit kunt u vinden in het instructieboekje van de trekhaak.

Hoe klemt een fietsendrager op de trekhaak? arrow icon

Een fietsendrager bevestigt men op de kogel van de trekhaak, zodat ronddraaien of wiebelen zoveel mogelijk voorkomen wordt. Doorgaans kunt u de fietsendrager afstemmen voor een zo goed mogelijke klemming.

Hoe hard mag ik rijden met een fietsendrager achterop? arrow icon

Voor auto’s met een fietsendrager achterop geldt geen andere maximumsnelheid dan auto’s zonder fietsendrager. Wanneer u op pad gaat met caravan én fietsendrager (onder 3500kg) moet u de maximumsnelheid aanhouden van 90 kilometer per uur. Is de totale combinatie meer dan 3500kg, dan bedraagt de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. Dit komt omdat de drager niet als aanhanger gezien wordt, maar als vast onderdeel van de auto.

Hoe kiest u de juiste fietsendrager? arrow icon

Als u op zoek bent naar een nieuwe fietsendrager, dan kan het lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fietsendragers en elke drager heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar uw persoonlijke wensen en behoeften bij het kiezen van de beste fietsendrager voor uw auto en fietsen.

Types fietsendragers

Er zijn grofweg drie verschillende types fietsendragers: dakdragers, achterklepdragers en trekhaakdragers. Een dakdrager is geschikt als u weinig ruimte heeft op de achterklep of trekhaak van uw auto. Een achterklepdrager is daarentegen geschikt als u makkelijk bij de fietsen wilt kunnen of als u geen trekhaak op uw auto heeft. Een trekhaakdrager is tenslotte de meest stabiele optie, maar vereist wel dat uw auto een trekhaak heeft.

500-002 Bosal Comfort Pro 2 fietsendrager voor 2 fietsen

Soorten bevestiging

Bij fietsendragers zijn er verschillende manieren om de fietsen op de drager te bevestigen. Zo zijn er dragers met een wielbevestiging, waarbij de fietsen vastgezet worden aan de hand van de wielen. Daarnaast zijn er dragers met een framebevestiging, waarbij de fietsen vastgezet worden aan het frame van de fiets.

Gewicht

Het is belangrijk om te kijken naar het maximale gewicht dat de fietsendrager kan dragen en of uw auto dit gewicht kan dragen. Het gewicht van fietsen kan namelijk behoorlijk verschillen en dit kan invloed hebben op de keuze voor een bepaalde drager. Dit noemt men ook wel draagvermogen of draaggewicht.

Fietsen zonder stang

Als u fietsen heeft zonder stang, zoals fietsen met een vrouwenframe of een mountainbike, is het belangrijk om te kijken naar een fietsendrager met een alternatieve bevestigingsmethode. Veel dragers hebben namelijk alleen stangen waar de fietsen op rusten.

Tips bij het kiezen van de juiste fietsendrager

Het kiezen van de juiste fietsendrager is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type fietsendrager, de manier van bevestiging, het maximale gewicht en de aanwezigheid van stangen op de fietsen. Door goed te kijken naar uw persoonlijke wensen en behoeften zult u de juiste drager vinden die past bij uw auto en fietsen.

We hopen dat deze FAQ u heeft geholpen bij het kiezen van de juiste fietsendrager. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Zijn er alternatieven voor een traditionele fietsendrager? arrow icon

Ja, alternatieven voor traditionele fietsdragers zijn bijvoorbeeld vouwfietsen, die makkelijker in de kofferbak passen. Ook bestaan er speciale rekken die u aan uw trekhaak kunt bevestigen en waarop u meerdere (vaak elektrische) fietsen kunt vervoeren.

Mag ik mijn elektrische fiets op een gewone fietsendrager vervoeren? arrow icon

Ja, dat mag vaak wel. Let er wel goed op dat het totaalgewicht van de drager en de e-bike niet hoger is dan het maximale toelaatbare gewicht voor uw auto. Meestal staat er ook in de productomschrijving vermeld of de fietsendrager e-bikes mag vervoeren.

Kan ik elke fietsendrager gebruiken voor elk type auto? arrow icon

Nee, niet elke fietsendrager kan zomaar op elke auto worden gemonteerd. Het is belangrijk om te controleren welk soort aansluiting uw auto heeft en welke drager daarbij past.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fietsendrager? arrow icon

Bij het kopen van een fietsendrager is het belangrijk om onder meer te kijken naar het maximale aantal en gewicht van de te vervoeren fietsen, de aansluiting op de auto en het type bevestiging. Sommige mensen prefereren een fietsendrager op het dak, terwijl anderen liever voor de achterklep kiezen.

Wat is een fietsendrager? arrow icon

Een fietsendrager is een accessoire waarmee je één of meerdere fietsen kunt vervoeren op de achterkant of het dak van een auto. Bij elke fietsendrager geven wij aan om hoeveel fietsen het gaat en of er ook e-bikes op vervoerd mogen worden.

Wat is het Sonic Foam System? arrow icon

Het Sonic Foam System (SFS) bevat een breed aanbod aan foam inlays, welke gevuld zijn met professioneel handgereedschap van Sonic. Het foam systeem is ontworpen om uw handgereedschap zo efficiënt mogelijk op te bergen en opnieuw te kunnen raadplegen. Dankzij de juiste gereedschappen en lay-out kunt u efficiënter werken, ook omdat de artikelnummers in de foam inlay zijn gegraveerd.

 • Het SFS is afgestemd op alle gereedschapswagens en opbergsystemen, waaronder de Sonic NEXT toolbox serie
 • Bevat hoogwaardig handgereedschap
 • Verkrijgbaar in meerdere maten (S, M, L en XL)
 • Dual density foam
 • Is bestand tegen de meeste chemicaliën en vloeistoffen
 • De artikelnummers zijn gegraveerd in de foam inlay, zodat u gemakkelijk de juiste plek voor het gereedschap terugvindt

Bespaar tijd dankzij het Sonic Foam System

Dankzij het SFS bespaart u aanzienlijk veel tijd. Uit onderzoek blijkt dat u uw gereedschappen 20% sneller kunt vinden. Doet u een inventarisatie, dan kunt u dit tot wel 78% sneller uitvoeren. U heeft 80% meer kans om uw gereedschapset compleet te houden. Wilt u net aan die ene klus beginnen, maar mist er gereedschap? Met behulp van het Sonic Foam System is dit verleden tijd.

Kortom, met het Sonic Foam System is uw werkplaatsuitrusting een stuk beter georganiseerd, zodat u uw hoge werktempo kunt behouden. Dankzij het tweekleurensysteem is ontbrekend gereedschap snel op te merken. De maten van de gereedschappen kunt u op het foam vinden.

Welke Sonic NEXT gereedschapswagen heb ik nodig? arrow icon

De Toolbox serie van Sonic is geheel vernieuwd. De Sonic NEXT gereedschapswagens zijn gevuld met hoogwaardige gereedschapsets en leveren efficiëntie en stijl over de gehele wereld. De productlijn begint bij de compacte Sonic gereedschapswagen NEXT S7 tot aan de ultra complete NEXT S15. Elke gereedschapswagen uit de NEXT toolbox serie beschikt over maximale opslagruimte en is op soepele wijze wendbaar dankzij de nieuwe heavy-duty wielen. Daarnaast ligt de focus op duurzaamheid en de hoge draagcapaciteit van de telescopische ladegeleiders. De NEXT gereedschapswagens zijn ontworpen om perfect te matchen met het Sonic Foam System. Hieronder vindt u alle modellen op een rij.

Sonic NEXT Toolbox Series Sonic NEXT gereedschapswagens

Voor elk expertiseniveau

Sonic biedt gereedschapswagens op elk expertiseniveau en hanteert vier expertiseniveaus:

 • Basic
 • Intermediate
 • Advanced
 • Expert

De Basic-badge geeft aan dat de gereedschapswagen een goede oplossing is voor startende technici of doe-het-zelvers. De Intermediate-badge staat voor een uitgebreide oplossing voor gevorderde technici. Gereedschapswagens ontvangen de Advanced-badge wanneer de wagen een geavanceerde oplossing voor ervaren technici biedt. De Expert-badge is alleen afgegeven op het moment het om een extreem uitgebreide oplossing voor ervaren technici gaat.

Sonic NEXT S7

De Sonic S7 NEXT valt onder de instapmodellen vanwege de compacte afmetingen van de gereedschapswagen. De compacte S7 is gemakkelijk in de werkplaats te gebruiken, te verplaatsen of ergens neer te zetten. Met de breedte van 80cm, hoogte van 90cm en de diepte van 51cm is de NEXT S7 de meest compacte toolbox uit de NEXT serie. Deze gereedschapswagen is het meest geschikt als basic of intermediate set. Deze wagen heeft 4 normale en 2 diepe lades. Het totale laadvermogen bedraag 400 kilogram.

Sonic NEXT S8

De Sonic NEXT S8 beschikt over dezelfde eigenschappen als de S7. Alleen zijn de afmetingen anders. De breedte is 80cm, de hoogte 104cm en de diepte is 51cm. Twijfelt u tussen de Sonic S8 of de iets compactere S7, dan raden wij aan om naar de inbegrepen tools te kijken. Bij elke gereedschapswagen hebben wij aangegeven (met behulp van de afbeeldingen en/of productomschrijving) welke gereedschappen er zijn inbegrepen.

Sonic S9 NEXT

Volgens Sonic is de Sonic NEXT S9 de perfecte balans tussen kwaliteit, design en prijs. Deze gereedschapswagen wordt gezien als de absolute nummer een binnen de NEXT toolboxen. De S9 is 83 cm breed, 103cm hoog en 52cm breed. Ook de S9 valt onder de basic tot advanced gereedschapswagens. Het totale laadvermogen bedraagt 900 kilogram. De diepe lades zijn voorzien van 120kg dubbele ladegeleiders.

Sonic NEXT S12

De S12 beschikt over dezelfde eigenschappen als de S9, maar de afmetingen en de inbegrepen gereedschappen verschillen. De Sonic 12 NEXT is iets groter qua formaat, namelijk 100cm breed, 103cm hoog en 52cm diep. Deze gereedschapswagen valt ook onder de basic tot advanced gereedschapswagens.

Sonic S12XD NEXT

De Sonic NEXT S12XD biedt een fantastische opbergruimte zonder dat men op gebruiksgemak en wendbaarheid moet inleveren. De heavy-duty wielen kunnen een gewicht dragen van 1050kg, waardoor u met de S12XD de perfecte opbergoplossing op wielen aanschaft. De breedte de S12XD is 100cm, de hoogte 105cm en de diepte bedraagt 63cm. Deze set valt onder de intermediate tot expert gereedschapsets. Het totale laadvermogen bedraagt 1050kg, terwijl de diepe lades met 120kg dubbele ladegeleiders veel opslagcapaciteit bieden.

Sonic NEXT S13

De Sonic gereedschapswagen NEXT S13 heeft soortgelijke eigenschappen als de Sonic S12XD, maar heeft andere afmetingen en een andere invulling qua gereedschappen. De Sonic S13 is 120cm breed, 97cm hoog en 76cm diep.

Sonic NEXT S14

Eveneens komen de meeste specificaties van de NEXT S14 overeen met de specificaties van de S12XD en de S13. De afmetingen en de inbegrepen tools zijn anders. De Sonic gereedschapswagen NEXT S14 is 145cm breed, 118cm hoog en 65 diep. In onze webshop kunt u precies zien welke gereedschappen zijn inbegrepen.

Sonic S15 NEXT

Last but not least: de Sonic gereedschapswagen NEXT S15. Deze gereedschapswagen beschikt over het label ‘Expert’ vanwege de inbegrepen tools en de fantastische opbergruimte. De NEXT S15 is maar liefst 165cm breed, 118cm hoog en 65cm diep.

S10 niet meer leverbaar

In de vorige serie gereedschapswagens was de Sonic gereedschapswagen S10 aanwezig. Deze is niet meer leverbaar.

Wat zijn de voordelen van een gereedschapswagen? arrow icon

Een gereedschapswagen is perfect voor de professional, doe-het-zelver, montage-afdeling of in de werkplaats. Een wagen heeft meerdere voordelen, namelijk:

 • Al uw gereedschappen, materialen en apparatuur heeft u op één plek opgeruimd voor extra overzicht
 • U raakt geen materialen of gereedschappen kwijt, omdat alle materialen een vaste plek in uw wagen hebben
 • De meeste gereedschapswagens, zoals de wagens van Sonic, zijn voorzien van een slot. Hierdoor kunt u uw gereedschap veilig opbergen en kan niet iedereen uw gereedschap gebruiken.
 • De meeste wagens zijn voorzien van wielen, waardoor de kar gemakkelijk te verplaatsen is. Dit is erg makkelijk in (bijvoorbeeld) garages.
 • Een gereedschapswagen heeft een positieve invloed op de productiviteit van u en/of uw medewerkers. Gereedschap is direct binnen handbereik, wat veel gemak geeft. Net als de wielen overigens; u heeft uw gereedschap altijd bij u.

Wat zit er in een gereedschapswagen? arrow icon

Doorgaans zitten er meerdere gereedschappen in een gevulde gereedschapswagen, zoals doppen en ratels, hamers, schroevendraaiers en tangen. Voor elk type gereedschap is er wel ruimte in de kar. Bij al onze gereedschapswagens hebben wij vermeld wat er precies in de wagen zit. Ook zijn er meestal nog lades vrij waarin u uw eigen gereedschappen kunt opbergen. Beschikt u al over alle gereedschappen, dan kunt u een lege gereedschapswagen aanschaffen.

Vervangt de Sonic NEXT toolbox series de bestaande gereedschapskarren van Sonic? arrow icon

Sonic heeft inmiddels de nieuwe NEXT toolbox serie gepresenteerd. De NEXT gereedschapskarren vervangen de huidige/oude karren. De vernieuwde productlijn is tot in detail verbeterd en zijn gevuld met hoogwaardige gereedschapsets. NEXT staat bekend om de maximale opslagruimte, soepele wendbaarheid, extreme duurzaamheid en de perfecte selectie van gereedschap. Bij ons kunt u terecht voor de nieuwste gereedschapskarren uit de Sonic NEXT serie.

De nieuwe gereedschapskarren zijn voorlopig alleen in de standaard kleur te verkrijgen, niet zoals bij de oude karren in de kleuren blauw en rood.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Wanneer en waarom uw kentekenplaat vervangen? Praktische tips! arrow icon

Heeft u een beschadigde of verouderde kentekenplaat? Dan is het tijd om deze te vervangen. In deze FAQ leggen we u uit waarom het belangrijk is om uw kentekenplaat op tijd te vernieuwen en geven we praktische tips voor het omwisselen ervan.

Kentekenplaten online bestellen bij Deldense

Waarom moet u uw kentekenplaat vervangen?

Een kentekenplaat is niet alleen een identificatiemiddel voor uw voertuig, maar is ook wettelijk vereist. Een beschadigde of onleesbare kentekenplaat kan leiden tot boetes en zelfs tot het afkeuren van uw voertuig bij een Apk-keuring. Daarnaast heeft het mogelijk een negatieve invloed op de verzekering en kunt u problemen krijgen bij het parkeren in parkeervergunningzones. Het is dus essentieel om uw kentekenplaat tijdig te vervangen.

Hoe kunt u uw kentekenplaten vervangen?

 1. Koop een nieuwe kentekenplaat: Bij ons kunt u een nieuwe kentekenplaat aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en u kunt kiezen voor opgelegde (luxe) letters of een gewone kentekenplaat. De meeste platen zijn klaar terwijl u wacht (5 – 10 minuten wachttijd). Sommige kentekenplaten zijn op bestelling leverbaar.
 2. Demonteer de oude kentekenplaat: Voordat u de nieuwe kentekenplaat kunt bevestigen, moet u de oude uiteraard verwijderen. Dit kan meestal eenvoudig worden gedaan met behulp van een schroevendraaier. Zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen gebruikt en voorzichtig te werk gaat om schade aan het voertuig te voorkomen.
 3. Bevestig de nieuwe kentekenplaat: Plaats de nieuwe kentekenplaat op de juiste positie en gebruik de juiste schroeven of ander bevestigingsmateriaal om deze stevig vast te zetten. Controleer of de kentekenplaat goed leesbaar is en niet bedekt wordt door bijvoorbeeld een bumper of een trekhaak.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn kentekenplaten vervangen?

U moet uw kentekenplaat vervangen als deze beschadigd, onleesbaar of verouderd is. Het is ook raadzaam om uw kentekenplaat te vernieuwen wanneer u uw voertuig een nieuwe look wilt geven. De meeste voertuigen beschikken over de gewone kentekenplaten. Voor een nette uitstraling kunt u deze omwisselen voor luxe kentekenplaten met opgelegde letters.

Kan ik mijn kentekenplaat zelf wisselen?

Ja, u kunt uw kentekenplaat meestal zelf vervangen. Dit kan gemakkelijk met behulp van een schroevendraaier. Controleer of u de kentekenplaat op de juiste manier vastzet. Wilt u voorkomen dat uw platen gestolen worden, dan kan het helpen om antidiefstalparkers te gebruiken.

Wanneer moet ik mijn beschadigde kentekenplaten omwisselen?

Een beschadigde kentekenplaat zal barsten, scheuren, verkleuring of vervorming vertonen. Als u twijfelt over de conditie van uw kentekenplaat, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij zijn gemakkelijk te bereiken via WhatsApp, telefonisch of per e-mail.

Wat zijn de kosten van het vervangen van een kentekenplaat?

De kosten voor het vervangen van een kentekenplaat variëren afhankelijk van het materiaal en of u voor een gewone of een luxe plaat kiest. Gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de 15 en 30 euro.

Kunnen de kentekenplaten ook worden bezorgd? arrow icon

Wij hebben een eigen bezorgdienst waarmee wij bedrijven gratis leveren in de regio Twente. De auto’s rijden meerdere keren per dag dus in overleg is er veel mogelijk. Vragen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Hoe kan ik de kentekenplaat bevestigen? arrow icon

Wij hebben diverse modellen kentekenplaathouders op voorraad. Ook is het mogelijk deze te voorzien van uw bedrijfsnaam.

Waar kunnen wij de kentekenplaten kopen? arrow icon

Het produceren van kentekenplaten is onderdeel van Deldense. Onze winkel zit gevestigd aan de Berken 4 in Delden. Wij zijn in heel Twente makkelijk en snel bereikbaar en door de weeks geopend van 08.00 tot 17.30 en op zaterdag van 09.00 tot 13.00.

Welke kentekenplaat mag je voeren op een oldtimer landbouwvoertuig of oldtimer tractor van voor bouwjaar 1 Januari 1978? arrow icon

Voor de Oldtimer landbouwvoertuigen is toegestaan om dezelfde 3 modellen/afmetingen in het donkerblauw te voeren die gelden voor historische voertuigen.  Er is geen ‘historisch’ kenteken (twee groepen van twee cijfers en één groep van twee letters) nodig omdat deze voertuigen ook voorzien worden van een nieuwe kenteken combinatie. De lengte van de plaat is afhankelijk van de letter/cijfer combinatie.

 • Kentekenplaat donkerblauw langwerpig – 44,5 / 50 cm x 10,5 cm
 • Kentekenplaat donkerblauw Rechthoekig – 27,5 / 31,5 cm × 19,5 cm
 • Kentekenplaat donkerblauw motorfiets – 20 cm x 14 cm.

Welke kentekenplaat mag u monteren? arrow icon

Omdat het om veel verschillende soorten voertuigen en machines gaat kunnen de plekken van montage erg afwijken. Er is keuze uit 3 modellen die zijn toegestaan:

 • Kentekenplaat geel lang – model 27.1 – 52 cm x 11 cm
 • Kentekenplaat geel Rechthoekig 27.20 – 34 cm x 21 cm
 • Kentekenplaat geel motor 27.10 – 21 cm x 14,3 cm.

De witte volgplaten kunnen wij ook in de zelfde afmetingen maken.

Hoe lang duurt het om een kentekenplaat te bestellen? arrow icon

Wij fabriceren zelf de kentekenplaten dus u kunt hier op wachten, gemiddeld duurt het tussen de 5 en 10 minuten.

Wat heb ik nodig om een kentekenplaat te kopen? arrow icon

Alle kentekenplaten moeten geregistreerd worden bij de RDW. U dient in het bezit te zijn van het kenteken en geldige legitimatie.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Welke motorolie heb ik nodig? arrow icon

Motorolie is erg belangrijk voor uw auto. Hoe kiest u de juiste motorolie? Wij leveren voornamelijk motorolie van Kroon Oil. Hier kunt u uw kenteken invoeren, waarna u ziet welk type motorolie u moet kopen.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Welk smeermiddel gebruik ik voor een fietsketting? arrow icon

Voor fietskettingen hebben wij een speciale categorie in onze webshop waar u terecht kunt voor de juiste smeermiddelen. In het bijzonder raden wij het gebruik van Kroon Oil Biotec AS aan om uw fietsketting te smeren.

Hoe poets ik de banden van mijn auto? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe kan ik RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek
(microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden
opspat en vlekken veroorzaakt.
3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een
tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Hoe lang gaat een uitlaat van een auto mee? arrow icon

Wat is de levensduur van een uitlaat? Gemiddeld gaat een uitlaat van een auto ongeveer 5 tot 7 jaar mee. Hoe lang de uitlaat meegaat, is afhankelijk van het gebruik van de auto, de rijstijl en de wegen waarop u rijdt. Als eerst zal waarschijnlijk de einddemper vervangen moeten worden, omdat dit het meest kwetsbare onderdeel is van een uitlaat.

Mogelijke oorzaken voor het vroegtijdig kapot gaan van de uitlaat:

 • Slechte materialen
 • Rijden op ruwe terreinen
 • Veelvuldig blootgesteld worden aan vocht en corrosie
Hoe lang gaat een uitlaat mee

Hoe kunt u de levensduur van een uitlaat verlengen?

Door regelmatig onderhoud te plegen, zoals het reinigen van de uitlaat en het controleren of verhelpen van roest. Eventueel kunt u de uitlaat (laten) behandelen tegen roest.

Is het mogelijk om zelf de uitlaat van uw auto te vervangen?

Sommige mensen hebben voldoende technische kennis om de uitlaat zelf te vervangen of te repareren met uitlaatcement. Wel raden wij aan om deze reparatiewerkzaamheden bij een autogarage uit te laten voeren.

Hoe warm wordt een uitlaat van een auto? arrow icon

Autoliefhebbers weten dat de temperatuur en warmte in een uitlaat behoorlijk hoog kan oplopen. Bij een gewone auto bedraagt deze doorgaans tussen de 400 en 500 graden Fahrenheit. Dit is al behoorlijk heet, maar het kan nog warmer.

400 Fahrenheit staat gelijk aan 204,44 graden Celsius.500 graden Fahrenheit is gelijk aan 260 graden Celsius.

Auto uitlaat warmte

Hoogwaardige uitlaatpijpen zorgen voor intensere warmte

Indien u kiest voor een high-end uitlaatpijp, kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot maar liefst 1000 graden Fahrenheit of meer. Dit is een aanzienlijk verschil ten opzichte van een standaarduitlaatpijp. Maar waarom zou u kiezen voor zo’n hete uitlaat?

Trekt uw auto veel op en houdt u van een sportief geluid? Of wilt u simpelweg optimale prestaties uit uw voertuig halen? Dan kunnen de hogere temperaturen die high-end uitlaatsystemen genereren, een interessante optie zijn.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat de hitte, ongeacht of deze nu hoog of laag is, goed gecontroleerd moet worden om schade aan de motor te voorkomen. Dus als u overweegt om een high-end uitlaatpijp aan te schaffen, zorg er dan voor dat u ook andere componenten van uw voertuig hierop afstemt. Overleg dit met uw autogarage of het bedrijf dat uw auto tunet.

Uitlaatonderdelen online bestellen

Bij Deldense bieden wij diverse producten voor uitlaatsystemen of voor het repareren van uitlaten. Onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u snel kunt genieten van onze auto onderdelen.

Heeft u meer vragen over temperatuur en de warmte van uw uitlaat, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw autogarage.

Hoe repareer ik een lekke uitlaat? arrow icon

Een lekke uitlaat kunt u, indien het gat niet zo groot is, zelf repareren met uitlaatpasta. Een klein gaatje kunt u vaak gewoon repareren zonder dat u de uitlaat moet demonteren. U kruipt even onder de auto om de uitlaatpasta aan te brengen en klaar is kees!

Kan ik rijden met een kapotte uitlaat? arrow icon

Het is verstandig om niet met een kapotte uitlaat de weg op te gaan. Mogelijk maakt uw auto veel herrie en is de demper afgebroken. Doorrijden is niet slim en is ook niet toegestaan. Heeft uw uitlaat geen demper, dan kunt u een bekeuring krijgen.

Is het rijden met een lekke uitlaat gevaarlijk? arrow icon

Ja, rijden met een lekke uitlaat is niet alleen gevaarlijk, maar ook illegaal. Door de lekke uitlaat kunnen uitlaatgassen uw interieur binnendringen. Ook kan een lekke uitlaat geluidsoverlast veroorzaken. Voor geluidsoverlast kunt u een bekeuring krijgen. Verder is een lekke uitlaat enorm slecht voor het milieu.

Welk geluid hoor ik als mijn uitlaat lek is? arrow icon

Het geluid van een lekke uitlaat is in principe snel te herkennen. U hoort een brommend geluid, ruikt uitlaatgassen in de auto of uw uitlaat maakt een rammelend geluid. Dit kan wijzen op een lekke uitlaat.

Waaruit bestaat een auto uitlaat? arrow icon

Een auto uitlaat bestaat doorgaans uit een uitlaatspruitstuk, een katalysator, een flexibel deel, middendemper en een einddemper.

Extreem vieze auto wassen: zo doet u dat! arrow icon

Het wassen van uw auto is essentieel om de glans en uitstraling te behouden. Wanneer uw auto echter extreem vies is, is het reinigen van de auto moeilijker. Deze uitgebreide FAQ biedt een gedetailleerde aanpak om uw auto weer te laten stralen, zelfs in de meest vervuilde staat.

Auto wassen met hogedrukspuit

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint, zorg ervoor dat u alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit omvat een emmer, autoshampoo, microvezeldoeken en een tuinslang. Daarnaast is het belangrijk om te weten of er speciale aandachtspunten zijn voor uw type auto.

Stap 2: Spoelen

Begin met het grondig spoelen van de auto met water. Hiermee verwijdert u overtollig vuil en stof. Werk van boven naar beneden voor een efficiënte reiniging. Neem het dak ook mee, omdat hier zich ook veel vuil ophoopt.

Stap 3: Reinigen van de velgen

Velgen kunnen vaak extreem vies zijn. Gebruik een speciale velgenreiniger en een zachte velgenborstel om ze te reinigen. Zorg ervoor dat u alle hardnekkige vuilresten verwijdert.

Stap 4: Shampoo aanbrengen

Verdun de autoshampoo volgens de instructies op de verpakking en breng het gelijkmatig aan op de auto. Gebruik een spons of een washandschoen om het oppervlak grondig te reinigen. Wees extra voorzichtig bij gevoelige onderdelen zoals de lak en ramen.

Stap 5: Grondige reiniging

Nu is het tijd voor een grondige reiniging. Werk in secties, zodat u elke sectie nauwkeurig kunt schoonmaken. Spoel regelmatig uw spons of washandschoen uit om vervuiling te voorkomen.

Stap 6: Spoelen en drogen

Spoel de auto af met water om alle zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat u elk deel van de auto goed spoelt, inclusief lastig bereikbare plekken. Nadat uw auto volledig gespoeld is, gebruikt u een schone microvezeldoek om de auto grondig te drogen.

Online bestellen bij Deldense

Met behulp van deze FAQ zorgt u ervoor dat uw auto bijna weer als nieuw is. Volg de stappen nauwkeurig en geniet van een schone auto. De meeste producten, ook voor een extreem vieze auto, zijn gemakkelijk bij ons te verkrijgen. Zo zijn de producten van Meguiars uitermate geschikt voor het reinigen van een sterk vervuilde auto.

Hoe vaak auto wassen? arrow icon

Verschillende factoren bepalen hoe vaak u uw auto zou moeten wassen. Deze factoren zijn onder andere:

 1. Het weer: Als het veel regent of sneeuwt, zal uw auto sneller vies worden en daarom vaker moeten worden gewassen.
 2. Het soort gebruik: Gebruikt u uw auto voornamelijk voor het dagelijkse woon-werkverkeer of maakt u regelmatig lange ritten? In het laatste geval is het aan te raden om uw auto vaker te wassen.
 3. Locatie: Woont u in een landelijk gebied waar veel stof en vuil aanwezig is? Of juist in een stedelijke omgeving met meer luchtvervuiling? De omgeving heeft invloed op de frequentie van het autowassen.
 4. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen hechten veel waarde aan een altijd schone auto, terwijl anderen er minder om geven.

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw auto minimaal één keer per maand te wassen. Dit zorgt ervoor dat oppervlakkig vuil en stof worden verwijderd. Als uw auto echter erg vies wordt door bijvoorbeeld een modderige rit of vogelpoep, is het verstandig om uw auto eerder te onderhouden.

Meguiars G200416EU Hybrid Ceramic Liquid Wax 473ml waterbeading

Hoe RVS poetsen met WD-40? arrow icon

Het poetsen van roestvrij staal kan een tijdrovend en moeizaam proces zijn. Gelukkig is er een product dat uw taak aanzienlijk kan vereenvoudigen: WD-40. In deze how-to bespreken we aan de hand van een handig stappenplan hoe u RVS kunt poetsen met WD-40, zodat u uw roestvrijstalen oppervlakken opnieuw laat glanzen dankzij deze veelzijdige spray.

RVS poetsen met WD-40

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met het poetsen van het roestvrijstalen oppervlak, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Maak een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek om het oppervlak grondig schoon te maken. Spoel af met schoon water en droog het oppervlak vervolgens goed af.

Stap 2: Bescherming

Nu het oppervlak schoon is, is het tijd om het RVS te beschermen tegen (bijvoorbeeld) weersinvloeden, vuil en verontreinigingen. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor RVS u behandelt en of het in de buitenlucht staat of niet.

Spuit een kleine hoeveelheid WD-40 op een schone, zachte doek en wrijf het gelijkmatig uit over het hele oppervlak. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en vingerafdrukken en zorgt ervoor dat het roestvrijstalen oppervlak er weer als nieuw uitziet.

Stap 3: Polijsten

Om uw roestvrijstalen oppervlakken echt te laten glanzen, dient u het product als polijstmiddel te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid WD-40 aan op een nieuwe, schone doek en wrijf het zachtjes in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Dit zal helpen om eventuele vlekken of dofheid te verwijderen en de glans van het roestvrijstalen oppervlak te herstellen.

Stap 4: Nabehandeling

Na het polijsten van het roestvrijstalen oppervlak is het belangrijk om het oppervlak goed af te spoelen met schoon water en grondig te drogen met een microvezeldoek. Hiermee verwijdert u eventuele resterende polijstmiddelresten voor een oogverblindend resultaat.

RVS poetsen met WD-40: aan de slag met Deldense

RVS poetsen met WD-40 kan een eenvoudig proces zijn met behulp van het veelzijdige product. Door de stappen in deze how-to te volgen, zult u het RVS weer laten stralen als nieuw. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de instructies op de verpakking van WD=40 te volgen.

Bij ons kunt u de benodigde producten eenvoudig en voordelig in onze webshop of in onze winkel kopen.

Tip: Test eerst op een onopvallend deel van het oppervlak of begin met een klein gedeelte, zodat u kunt voorkomen dat er ongewenst effect optreedt.

Aanbevolen producten in deze how-to

How to: Hoe autolak polijsten met een polijstmachine? arrow icon

De meeste krassen en swirls zijn met de hand te behandelen, maar een polijstmachine is stabieler en zorgt voor een mooier resultaat. Hoe autolak polijsten met een polijstmachine? Met behulp van deze how-to leggen wij u uit hoe u de poetsmachine moet gebruiken, welke pads er nodig zijn en welke polijstmiddelen erbij horen.

Als u wilt dat de lak er als nieuw uitziet, is het gebruik van een poetsmachine een uitstekende keuze. Met een poets- of polijstmachine verwijdert u diepere krassen en doffe plekken, terwijl de machine ook voor een glanzende en gepolijste afwerking zorgt. Uw autolak polijsten? Zo doet u dat!

Autolak polijsten met een poetsmachine

Wat heeft u nodig?

Voor het professioneel polijsten van de lak zijn er een aantal middelen benodigd, zoals poets- en polijstmiddelen die u hierbij moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de professionele polijstmiddelen van 3M.

Verder is het belangrijk om de juiste pads te gebruiken, omdat de hardheid van de pad kan verschillen. De poetsmiddelen en de poetspads van 3M kunt u herkennen aan de kleur van de dop. Bij de polijstpasta met de zwarte dop hoort de zwarte pad, bij de fles met de blauwe dop hoort de blauwe pad, etc.

Meestal worden polijstmachines met steunschijf/steunpad geleverd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het noodzakelijk om een steunpad aan te schaffen. De pads kunt u meestal met behulp van klittenband (oftewel Velcro) aan de steunpad bevestigen.

Stap 1: Voordat u begint met het polijsten van uw auto

Voordat u begint met het poetsen van uw auto, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde materialen bij de hand hebt. Zorg ervoor dat u een poetsmachine heeft die geschikt is voor het polijsten van autolak, evenals een geschikte polijstpasta en een schone microvezeldoek. Daarnaast is het belangrijk om de auto grondig te wassen en er zeker van te zijn dat deze volledig droog is voordat u aan de volgende stap begint.

Stap 2: Kleien met 3M Perfect-It Schoonmaakklei

Voor een extra goede reiniging van de lak is het belangrijk om de auto te kleien. Met een goede klei zorgt u ervoor dat al het overgebleven vuil uit de lak wordt verwijderd. Om in lijn te blijven met de producten van 3M kunt u bijvoorbeeld de 3M Perfect-It Schoonmaakklei in combinatie met een claypad gebruiken.

Het blok schoonmaakklei is zachtschurend, krast niet en is geschikt voor het verwijderen van laknevel, neerslag van luchtvervuiling, teer en slijk. Bewerk de lak van de auto met de schoonmaakklei en werk hierbij in gedeeltes. Oefen lichte druk uit en gebruik water of sop (autoshampoo) als smeermiddel. Dit kunt u herhalen indien de lak nog ruw of korrelig aanvoelt, waarna u het oppervlak afspoelt en droogmaakt met een schone microvezeldoek.

Stap 2: Polijstpasta aanbrengen

Voor de eerste keer uw autolak polijsten met een polijstmachine? Begin dan liever niet met de meest grove pad, omdat een foute behandeling van de lak niet meer zelf te herstellen is. Kijk eerst eens wat het effect van een (zeer) fijne pad is op een onopvallend deel van de auto. Gaat dit goed, kijk dan eens naar een stapje grover totdat het resultaat op de onopvallende plek naar wens is. Kies vervolgens deze pad uit als meest grove pad die u gaat gebruiken.

Breng een kleine hoeveelheid polijstpasta aan op de pad. Verdeel de pasta gelijkmatig over het oppervlak van de pad van de machine, zodat de pasta goed verdeeld wordt tijdens het poetsen.

Stap 3: Beginnen met polijsten

Zet de poetsmachine aan op een lage snelheid en plaats de pad tegen het oppervlak van de auto. Beweeg de machine langzaam en gelijkmatig over het oppervlak, waarbij u overlappende bewegingen maakt (met minstens een overlap van 50%). Dit zorgt ervoor dat de polijstpasta gelijkmatig wordt verspreid en de beste resultaten worden behaald.

Stap 4: Langzaam de snelheid verhogen

Naarmate u meer ervaring opdoet, kunt u geleidelijk de snelheid van de poetsmachine verhogen. Let echter goed op dat u niet te veel druk uitoefent, aangezien dit lakschade kan veroorzaken. Blijf het oppervlak van de auto in gelijkmatige, overlappende bewegingen polijsten.

Stap 5: Controleer uw werk

Na het polijsten van een bepaald gebied, is het belangrijk om uw werk te controleren. Gebruik een schone microvezeldoek om overtollige polijstpasta weg te vegen en controleer of er geen krassen of doffe plekken meer zichtbaar zijn. Indien nodig kunt u doorgaan met het polijsten totdat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 6: Na het polijsten van uw auto

Nadat u klaar bent met het polijsten van de auto, kunt u de lak afwerken door een hoogwaardige wax aan te brengen. Deze wax helpt om de glans te behouden en zorgt ervoor dat de lak langdurig beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil etc.

Met deze eenvoudige stappen kunt u de autolak polijsten met een polijstmachine en fantastische resultaten bereiken.

Tip: raadpleeg de handleiding van de poetsmachine, de poetsmiddelen en de poetspads om te voorkomen dat er iets misgaat. Heeft u vragen over onze producten of over het polijsten van uw auto? Neem gerust contact met ons op. Ook bent u van harte welkom in onze winkel in Delden.

Autolak polijsten? Koop uw benodigdheden voordelig bij Deldense!

Chroom poetsen van uw auto? Zo creëert u die oogverblindende glans! arrow icon

Wilt u uw auto in topconditie houden en de glans van het chroom terugbrengen of behouden? Een effectieve methode hiervoor is het poetsen van het chroom met Belgom Chroom. Dit hoogwaardige product staat bekend om zijn uitstekende resultaten en is onmisbaar voor autoliefhebbers die streven naar perfectie.

Belgom Chroom is speciaal ontwikkeld om het chroom van uw auto te reinigen, op te poetsen en te beschermen. Het is geschikt voor zowel ouder chroomwerk als nieuwere chroomelementen. Dankzij het product kunt u vertrouwen op een duurzame bescherming en een langdurige glans.

Chroom poetsen

Hoe poetst u chromen onderdelen met Belgom Chroom?

Om te beginnen met het poetsen van het chroom, dient u ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Verwijder eerst eventuele vuil- en vetresten met behulp van een zachte poetsdoek of borstel. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, om krassen te voorkomen.

Breng vervolgens Belgom Chroom aan op een schone doek en wrijf het gelijkmatig over het chroomoppervlak. Maak hierbij cirkelvormige bewegingen, zodat het product goed kan intrekken en het chroom gelijkmatig wordt gepolijst. Laat het enkele minuten inwerken en poets daarna het chroom met een schone, droge doek totdat er een prachtige glans ontstaat.

Voordelen van Belgom Chroom

Het gebruik van Belgom Chroom heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat het chroom van uw auto er als nieuw uitziet. Het verwijdert oxidatie en vlekken, waardoor het chroomoppervlak er weer stralend uitziet. Daarnaast legt Belgom Chroom een beschermende laag over het chroom, waardoor het beter bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil, regen en UV-straling.

Het product is tevens geschikt voor andere toepassingen, zoals het poetsen van motorfietsen, scooters, boten en zelfs huishoudelijke voorwerpen met chroomaccenten. Het is een veelzijdig product dat garant staat voor hoogwaardige resultaten op allerlei chromen oppervlakken.

Gemakkelijk online bestellen bij Deldense

Als u wilt dat het chroom van uw auto er perfect uitziet, kies dan voor Belgom Chroom. Dit hoogwaardige product zal voldoen aan al uw verwachtingen en zorgen voor een ongeëvenaarde glans. Bestel het product vandaag nog in onze webshop en geef uw auto de aandacht die het verdient.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden!

Zwarte kunststof onderdelen van uw auto poetsen in 4 stappen arrow icon

Na verloop van tijd krijgen weersomstandigheden of Uv-straling grip op zwart kunststof en ziet u dat het dof wordt, grijzig uitslaat en niet meer de originele zwarte kleur heeft. Voor het poetsen van alle zwarte kunststof onderdelen, zoals de bumper, deurlijsten en spoilers, heeft u het juiste product nodig.

Naast dat wij van Meguiars een aantal oplossingen leveren, is het product Plastic Restore van Stipt geliefd onder autopoetsers en doe-het-zelvers. Zo brengt u de originele kleur van alle kunststof onderdelen weer terug.

Zwart kunststof poetsen met Stipt Plastic Restore

Met Stipt Plastic Restore herstelt u de kleur van het zwarte kunststof. Het product is weersbestendig en geeft onderdelen zoals bumpers een uitzonderlijke zijdeglans. In deze FAQ leggen wij u uit hoe u de zwarte kunststof onderdelen van uw auto kunt poetsen.

 1. Zorg ervoor dat u het te behandelen oppervlak ontvet met Stipt Clear Glass
 2. Breng Stipt Plastic Restore aan op een spons of borstel en breng dit aan op het zwarte kunststof
 3. De oppervlakken wrijft u gelijkmatig in
 4. Laat het product opdrogen (niet reinigen of verwijderen)

Extra tips en informatie

 • Bij Stipt is er een Hot Air Gun verkrijgbaar, waarmee u het oppervlak sneller kunt drogen.
 • Het product is niet oplosbaar in water en bevat oplosmiddelen.
 • Verder dient u het product niet in de zon te gebruiken.
 • Let op: niet geschikt voor spuitmond, spuitstuk of spray.

Hoe vaak zwart kunststof poetsen?

Na verloop van tijd zal de kleur van het kunststof weer vervagen. Daarom is het belangrijk om de onderdelen regelmatig mee te nemen, bijvoorbeeld eens in de drie maanden. Zo houdt u het kunststof in een goede conditie.

Bestel gemakkelijk bij Deldense

Bij Deldense vindt u precies wat u nodig heeft: een microvezeldoek en de Stipt Plastic Restore (500ml). Heeft u vragen over het poetsen van kunststof, neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Het interieur van uw auto poetsen met Meguiars: zo doet u dat! arrow icon

Het poetsen van het interieur van uw auto is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. Het helpt niet alleen bij het behouden van een schone en frisse uitstraling, maar draagt ook bij aan het verlengen van de levensduur van uw interieur. Ergert u zich ook zo aan de huidige staat van uw auto interieur? Tijd om aan de slag te gaan!

Een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige autopoetsproducten is Meguiars. In deze FAQ gaan we gedetailleerd in op hoe u het interieur van uw auto kunt poetsen met behulp van de producten van Meguiars.

Interieur auto poetsen met Meguiars

Stap 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat we beginnen met het poetsen van het interieur, is het belangrijk om de auto grondig schoon te maken. Verwijder alle losse voorwerpen, zoals afval, stof en andere rommel. Gebruik een stofzuiger om het interieur te reinigen en vergeet niet de moeilijk bereikbare plekjes, zoals ventilatieopeningen en spleten, mee te nemen.

Zorg ervoor dat u over alle juiste tools beschikt voordat u begint met het poetsen. Kies voor een opzetstuk met een zachte borstel voor de stofzuiger, zodat u het interieur van de auto niet beschadigt.

Stap 2: Reinigen van oppervlakken

Nu de auto is vrijgemaakt van alle losse voorwerpen, kunnen we beginnen met het reinigen van de oppervlakken. Meguiars beschikt over een speciale interieurreiniger die u kunt gebruiken om vuil en vlekken te verwijderen.

Spuit de reiniger op een microvezeldoek en wrijf vervolgens voorzichtig over de oppervlakken die gereinigd moeten worden. Bewerk een klein oppervlak per keer om ervoor te zorgen dat u elk oppervlak grondig reinigt. Vergeet niet om ook de plafondbekleding en deurbekleding mee te nemen.

Stap 3: Behandeling van lederen oppervlakken

Als uw auto lederen bekleding heeft, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Meguiars heeft verschillende producten die speciaal zijn ontwikkeld voor lederen oppervlakken, welke u in de Gold Class productlijn kunt vinden. Breng een kleine hoeveelheid lederconditioner aan op een schone doek en wrijf dit gelijkmatig over het leer. Laat het vervolgens intrekken en veeg eventueel overtollig product weg met een andere doek. Herhaal deze stap regelmatig om het leer in optimale conditie te houden.

Sommige producten beschikken over hun eigen gebruiksaanwijzing: volg de stappen van het desbetreffende product goed op.

Gold Glass leder reinigen auto

Stap 4: Reinigen van ramen en spiegels

Een ander belangrijk onderdeel van het poetsproces is het reinigen van de ramen en spiegels. Gebruik hiervoor een glasreiniger van Meguiars en een schone microvezeldoek. Spuit de reiniger op de doek en wrijf vervolgens voorzichtig over de ramen en spiegels. Werk van boven naar beneden om strepen te voorkomen. Zorg ervoor dat u ook de hoeken en randen grondig reinigt. Vergeet de raamrubbers en deurrubbers niet!

Stap 5: Verfrissing van het interieur

Nadat alle oppervlakken zijn gereinigd, kunt u het interieur verfrissen met een interieurgeur van Meguiars. De Air Refreshers zijn speciaal samengesteld om ongewenste geurtjes te neutraliseren en een aangename geur achter te laten. Spray de geur gelijkmatig in het interieur, maar vermijd directe besproeiing op oppervlakken. Dit zal uw auto een frisse uitstraling geven.

Een schone, frisse en verzorgde auto

Door de juiste voorbereiding en de stappen nauwkeurig te volgen, zult u merken dat uw auto er schoon, fris en verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat u het interieur van uw auto regelmatig onderhoudt en maak daarbij gebruik van hoogwaardige producten zoals die van Meguiars voor het beste resultaat.

Heeft u vragen over het poetsen van uw auto interieur? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel aan de Berken 4 te Delden. Wij helpen u graag verder!

Plastic poetsen auto met Meguiars? Zo doet u dat! arrow icon

Als u uw auto graag in optimale conditie wilt houden, is het essentieel om aandacht te besteden aan het poetsen van de plastic onderdelen. Plastic kan na verloop van tijd dof worden en de oorspronkelijke glans verliezen, wat komt door blootstelling aan zonlicht, vuil en andere omgevingsfactoren.

Gelukkig biedt Meguiars, een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige autopoetsproducten, een aantal effectieve producten om elk plastic onderdeel van uw auto nieuw leven in te blazen. Met behulp van deze FAQ informeren wij u graag over welke producten u nodig heeft en hoe u te werk kunt gaan.  

Meguiars plastic poetsen

Welke producten heeft u nodig?

Voordat we ons verdiepen in de details van het plastic poetsproces, zullen we eerst eens kijken naar de benodigde producten. Om een optimaal resultaat te bereiken, raden we de volgende Meguiars producten aan:

 1. Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish: dit krachtige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen om krasjes, vlekken en oxidatie van harde plastic oppervlakken te verwijderen. Het product zorgt voor een heldere en glanzende afwerking.
 2. Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer: deze unieke formule herstelt en beschermt verweerde plastic oppervlakken, geeft ze een diepe zwarte glans en werkt als een langdurige barrière tegen Uv-straling.
 3. Meguiars Supreme Shine Microfiber Towel: een hoogwaardige microvezeldoek die u perfect kunt gebruiken voor het aanbrengen en uitwrijven van de producten. Deze doek zorgt voor streeploze resultaten, zonder krassen achter te laten.

Plastic poetsen in 6 stappen

Nu we alle benodigde materialen hebben verzameld, kunnen we beginnen met het poetsproces. Volg deze stappen voor een vlekkeloze transformatie van uw plastic oppervlakken:

 1. Reiniging: Begin met het grondig reinigen van het plastic met water en een milde autoshampoo om vuil en oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Spoel het plastic goed af en laat het volledig drogen voordat u verder gaat.
 2. Voorbereiding: Breng een kleine hoeveelheid Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish aan op een schone microvezeldoek. Wrijf het product in cirkelvormige bewegingen op het plastic oppervlak totdat het gelijkmatig verdeeld is.
 3. Inwerken: Laat het product even inwerken volgens de instructies op de verpakking. Hierdoor kan het product effectief zijn werk doen en zal de dofheid en oxidatie verminderen.
 4. Uitwrijven: Neem een schone zijde van de microvezeldoek en bewerk het plastic oppervlak opnieuw in cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat u alle resten van het reinigingsmiddel volledig verwijdert en geniet van het direct zichtbare resultaat.
 5. Bescherming: Breng een dunne laag Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer aan op het plastic met behulp van een nieuwe microvezeldoek. Verdeel het product gelijkmatig en let erop dat u ook de randen en moeilijk bereikbare plekken behandelt.
 6. Volledig drogen: Laat het product volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het oppervlak droog blijft om het beste resultaat te behalen.
Kunststof poetsen Meguiars

Het eindresultaat

Na het volgen van dit stappenplan zult u zien dat de plastic oppervlakken er als nieuw uitzien. De PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish en Ultimate Black Plastic Restorer van Meguiars bieden duurzame bescherming en laten uw plastic onderdelen stralen. Om het bereikte resultaat te behouden is het belangrijk om de plastic onderdelen van uw auto regelmatig te onderhouden.

Met de Meguiars producten en ons handige stappenplan kunt u nu zelf aan de slag met het poetsen van de plastic delen van uw auto. Heeft u vragen over onze producten of over het stappenplan? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons gemakkelijk via WhatsApp, telefoon of e-mail bereiken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delden.

Tip: liever een product van een ander merk gebruiken? Wellicht is de Plastic Restore van Stipt dan iets voor u.

Banden auto poetsen: zo doet u dat! arrow icon

De wielen van een auto worden over het algemeen erg vies, wat komt door wegvuil, remstof, strooizout, teer en zand. Deze vuilsoorten blijven aan de banden velgen plakken, met een zwart/grijze aanslag als gevolg.

Het poetsen van de banden en velgen is een precies klusje, ook omdat u met een gewone velgenborstel niet gemakkelijk in elke hoek komt. Voor moeilijk bereikbare hoeken is de Meguiars X190700EU Supreme Angled Wheel Brush perfect om te gebruiken. Met behulp van de juiste producten en accessoires van Meguiars is het reinigen van wielen en banden gemakkelijk zelf te doen.

Banden auto poetsen

Wat heeft u nodig voor het poetsen van de wielen?

Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner: de meest krachtige velgenreiniger van Meguiars. Dit product is niet agressief, niet schurend en veilig te gebruiken op diverse soorten velgen, zoals lichtmetalen velgen, chromen velgen, gecoate velgen en aluminium velgen. De Ultimate All Wheel Cleaner is namelijk PH-neutraal.

Hoe gebruikt u Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner?

 1. Zet uw auto in de schaduw en zorg ervoor dat de velgen zijn afgekoeld, mocht uw auto eerst wel in de zon hebben gestaan.
 2. Spray het product in een ruime hoeveelheid op droge velgen; spoel de velgen niet af voordat u begint met sprayen.
 3. Laat het product ongeveer 2 tot 4 minuten inwerken. Zorg ervoor dat de Ultimate All Wheel Cleaner niet opdroogt.
 4. Zijn de velgen extreem vervuild? Dan is het belangrijk dat u de velgen borstelt met een velgenborstel. Dit kan bijvoorbeeld met de Supreme Wheel Brush of Multi Purpose Brush. De Supreme Wheel Brush is in twee maten te verkrijgen: medium en large.
 5. Spuit de velgen schoon met een krachtige waterstraal, bijvoorbeeld met behulp van een hogedrukreiniger.
 6. Droog de velgen om te voorkomen dat er kalkvlekken op de velgen achterblijven.
 7. Om te voorkomen dat remstof zich gemakkelijk aan de velgen hecht, kan het helpen om een wax op de velgen aan te brengen. Hierdoor houdt u de wielen gemakkelijker schoon.
Banden en velgen poetsen Meguiars

Hoe poets ik de banden van mijn auto?


Tijdens het schoonspuiten van de velgen is het belangrijk dat u de banden ook schoonspuit. Vervolgens gebruikt u de Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel om de banden te poetsen. Breng ook dit product aan op een droge, schone en koele band. Na het schoonmaken van de banden volgt u de volgende stappen voor een perfect eindresultaat:

 1. Breng een redelijke hoeveelheid Endurance Tire Gel aan op een Type Dressing applicator pad of een zachte doek (microvezeldoek) en breng een gelijkmatige laag van het product aan op de band.
 2. Wrijf overtollig product uit, vooral tussen de groeven van de band, om te voorkomen dat overtollig product tijdens het rijden opspat en vlekken veroorzaakt.
 3. Wenst u nog meer glans op de banden aan te brengen? Dan kunt u bovenstaande stappen na 10 minuten herhalen door een tweede laag aan te brengen. Liever minder glans? Verwijder een laagje van het product om de glans te verminderen.
 4. Ziet u strepen op de band? Dit kunt u oplossen door een nieuwe laag op de band aan te brengen.

Tip: gebruik Meguiars Endurance Tire Gel niet op vinyl, gelakte oppervlakken, fietsen en motoren.

Extra tip: naast het schoonhouden van de banden is het belangrijk dat u de bandenspanning en het bandenprofiel regelmatig controleert.

Banden en velgen in één keer poetsen met Meguiars

Met de Meguiars G9524EU Hot Rims Wheel & Tire Cleaner is het mogelijk om de banden en velgen in één keer te reinigen. Vooral wanneer u wat minder tijd heeft of simpelweg niet zoveel plezier beleeft aan het poetsen van uw auto, is dit product de perfecte oplossing. Met de Hot Rims Wheel & Tire Cleaner verwijdert u remstof, kalkvlekken en vervuiling. Het product is veilig te gebruiken voor velgen met een blanke laklaag. Wilt u hierna bandengel aanbrengen, dan blijft de gel beter zitten.

Bandenglans aanbrengen met Ultimate Tire Shine

Om de banden te voorzien van een schitterende glanslaag is de Meguiars Ultimate Tire Shine de perfecte keuze. Met dit product brengt u een langdurige glanslaag aan op de banden, maar zorgt u er ook voor dat u de banden tegen uitdroging en vervaging beschermt.

Meguiars voor banden en velgen bij Deldense

Alleen al van het merk Meguiars zijn er veel effectieve producten voor banden en velgen bij Deldense te verkrijgen. Deze producten kunt u voordelig in onze webshop bestellen. Ook bent u van harte welkom in onze winkel in Delden. Mocht u advies nodig hebben, dan helpen onze enthousiaste medewerkers u graag verder!

Vogelpoep op autolak verwijderen met Meguiars arrow icon

Staat uw auto niet in de garage of onder een carport, dan zult u waarschijnlijk wel eens te maken krijgen met vogelpoep op uw autolak. Laat u de vogelpoep zitten? Dat lijkt natuurlijk niet zo fris, maar dat is nog niet eens het ergste.

Het kan namelijk zomaar gebeuren dat de lak van uw auto blijvend beschadigd blijft. Om dit te voorkomen is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen. Aan de slag!

Gelukkig is er een oplossing: Meguiars Ultimate Compound. Met dit product verwijdert u hardnekkige vlekken, oxidatie en vogelpoep van uw autolak.

Ook andere defecten kunt u gemakkelijk verwijderen, omdat het oppervlak gepolijst wordt. Na het gebruik van het product ziet u een spiegelglad eindresultaat. Het product is zelfs op blanke lak te gebruiken.

Vogelpoep auto verwijderen met Meguiars

Verdere positieve eigenschappen van de Ultimate Compound zijn:

 • Brengt de kleur en helderheid terug in de lak
 • U kunt het product zowel handmatig als met een Dual Action Polisher aanbrengen
 • Verwaarloosde en beschadigde lakoppervlakken zijn te herstellen
 • Na gebruik is de lak vrij van nevel, krassen en swirls
 • Verwijdert zelfs lichte schaafvlekken

Handmatig vogelpoep op auto verwijderen met Ultimate Compound

 1. Zet uw auto in de schaduw en werk op een schoon en koel oppervlak
 2. Schud Meguiars Ultimate Compound goed voor gebruik
 3. Breng een kleine hoeveelheid aan op een applicator pad of een microvezeldoek
 4. Behandel één oppervlak tegelijk, waarbij u lichte druk uitoefent op het oppervlak
 5. Werk hierbij in overlappende cirkels, zodat u niets mist
 6. Verwijder overtollig product met de microvezeldoek
 7. Gebruik de schone zijde van de doek om het oppervlak droog te wrijven
Meguiars Ultimate Compound

Machinaal vogelpoep schoonmaken met Ultimate Compound

Liever met een poets- of polijstmachine aan de slag? Volg dan de volgende stappen:

 1. Stap 1 en 2 bij handmatig poetsen gelden ook voor machinaal poetsen
 2. Breng een kleine hoeveelheid aan op een schone polijstpad
 3. Polijst het oppervlak met overlappende bewegingen
 4. Brengt Meguiars Ultimate Compound eventueel opnieuw aan bij hardnekkige vlekken, zoals vogelpoep
 5. Wrijf het oppervlak schoon met een microvezeldoek, waarbij u steeds gebruik maakt van de schone zijde van de doek.

Extra tips:

 • Vooraf moet het oppervlak schoon en droog zijn. Eventueel kunt u het oppervlak vooraf wassen met een Meguiars autoshampoo.
 • Voordat u begint kunt u het oppervlak eerst ontdoen van vuil met behulp van het Quik Clay Detailing System. Een kleibehandeling is de ultieme voorbereiding op de Ultimate Compound.
 • Gebruik Ultimate Polish nadat u Ultimate Compound heeft gebruikt. Hiermee voedt u de lak.
 • Om het resultaat te verzegelen gebruikt u eventueel een wax van Meguiars, bijvoorbeeld de Ultimate Liquid Wax
 • Mogelijk heeft u meerdere behandelingen nodig, bijvoorbeeld bij een harde lak
 • Bekijk tijdens het poetsen of polijsten welke hoeveelheid druk er nodig is om tot een goed eindresultaat te komen.
 • Behandel steeds een oppervlak van ongeveer 50 x 50 centimeter.
 • Om optimale druk te kunnen uitoefenen bij handmatig poetsen, kunt u de Meguiars Even Coat Microfiber Pad gebruiken.
 • Gebruik bij het machinaal verwijderen van vogelpoep een DA Foam Cutting Disc
 • Overtollig product kunt u verwijderen met een Supreme Shine Microfiber (microvezeldoek).

Vrijwel direct aan de slag

De meeste producten uit de FAQ hierboven kunnen wij direct uit voorraad leveren, zodat u aan de slag kunt met het schoonmaken van vogelpoep op uw auto. Woont u in Twente, dan bezorgen wij uw bestelling binnen 48 uur bij u thuis (geen bezorgkosten). Buiten deze regio gelden onze reguliere verzendkosten. Voor 15:00 besteld en voorradig? Dan verzenden wij uw bestelling dezelfde dag nog.

Advies bij verwijderen vogelpoep auto

Heeft u vragen over het verwijderen van vogelpoep of andere hardnekkige vlekken, dan helpen wij u natuurlijk graag. U kunt ons gemakkelijk via WhatsApp, telefonisch of per e-mail contacteren. Tevens beschikken wij over een fysieke winkel aan De Berken 4 in Delden waar onze vakkundige medewerkers u graag van advies voorzien.

Welke Meguiars aanbiedingen hebben jullie? arrow icon

Bent u een trotse eigenaar van een auto, waarvan u het liefst wilt dat deze altijd in topconditie verkeert? Dan bent u bij Deldense aan het juiste adres! Wij zijn dé specialist op het gebied van autoverzorgingsproducten en bieden een ruim assortiment van hoogwaardige producten, waaronder de beroemde Meguiars-lijn. Onze passie voor kwaliteitsproducten en oog voor service zorgen ervoor dat wij een hoogwaardig poetsassortiment bieden. Bij ons vindt u gegarandeerd de beste Meguiars aanbiedingen en profiteert u van uitstekende service.

Meguiars Ultimate Liquid Wax G210516EU foto

Ontdek de voordelen van onze Meguiars aanbiedingen

Bij Deldense begrijpen we als geen ander dat autoliefhebbers alleen genoegen nemen met het beste voor hun geliefde voertuig. Daarom hebben wij speciaal voor u diverse Meguiars producten in de aanbieding, zodat u uw auto kunt verwennen met de allerbeste verzorging tegen scherpe prijzen.

1. Unieke productkwaliteit

Meguiars is al jarenlang marktleider als het gaat om autopoetsproducten en staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Dankzij innovatieve formules en uitgebreid onderzoek levert Meguiars keer op keer topprestaties op het gebied van autodetailing. Met de Meguiars producten weet u zeker dat u investeert in langdurige bescherming en een verbluffende glans die blijft!

2. Ruim assortiment voor elke autoliefhebber

Bij Deldense bieden wij een uitgebreid scala aan Meguiars producten zodat er voor elke autoliefhebber iets passends te vinden is. Of u nu op zoek bent naar effectieve autoshampoos, hoogwaardige waxen of interieurreinigers van topkwaliteit, wij hebben het allemaal! Met onze Meguiars aanbiedingen kunt u uw auto tot in de puntjes verzorgen en onderhouden.

3. Advies op maat

Wij begrijpen dat het maken van een keuze uit het ruime aanbod soms lastig kan zijn. Daarom staan onze vakkundige medewerkers altijd klaar om u te voorzien van persoonlijk advies omtrent de beste Meguiars producten voor uw specifieke behoeften. Met hun expertise helpen zij u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u volledig tevreden bent met uw aankoop. U kunt ons gemakkelijk telefonisch bereiken, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Delden.

Profiteer nu van onze scherpe Meguiars aanbiedingen!

Laat geen kans liggen om uw auto te laten stralen als nooit tevoren! Bij Deldense profiteert u momenteel van scherpe Meguiars aanbiedingen. Wacht niet langer en neem een kijkje om ons volledige assortiment te ontdekken en te profiteren van de scherpste prijzen. Bestel vandaag nog uw favoriete Meguiars producten en ontvang ze snel thuis, zodat u direct aan de slag kunt met het verzorgen van uw auto.

Nog nooit was autodetailing zo gemakkelijk en betaalbaar! Bekijk alle producten en maak gebruik van de beste Meguiars aanbiedingen bij Deldense.

How-to: Kauwgom uit autobekleding verwijderen arrow icon

Het verwijderen van kauwgom uit autobekleding kan een vervelende klus zijn, maar met de juiste aanpak is het mogelijk om deze kleverige substantie effectief te verwijderen. In deze FAQ delen we enkele handige tips en trucs om u te helpen bij het succesvol verwijderen van kauwgom uit uw autobekleding.

Kauwgom verwijderen autobekleding

1. Voorbereiding

Voordat u begint met het verwijderen van de kauwgom, moet u ervoor zorgen dat u de juiste materialen bij de hand heeft. Hier is een lijst van benodigdheden:

 • IJsblokjes
 • Een plastic zakje
 • Een plastic spatel of mes
 • Een vlekkenverwijderaar voor textiel
 • Warm water
 • Een schone doek
 • Een stofzuiger
 • WD-40

2. Koelen en hard laten worden

Om de kauwgom gemakkelijker te kunnen verwijderen, moet deze eerst worden gekoeld en hard worden gemaakt. Plaats hiervoor een paar ijsblokjes in een plastic zakje en leg deze op de kauwgom. Wacht enkele minuten totdat de kauwgom hard wordt.

3. Verwijderen van de kauwgom

Zodra de kauwgom hard is geworden, neemt u de plastic spatel of mes en begint u voorzichtig de kauwgom van de autobekleding af te schrapen. Doe dit heel voorzichtig om te voorkomen dat u de bekleding beschadigt.

4. Behandelen van mogelijke resten

Het kan zijn dat er na het verwijderen van de kauwgom nog wat resten achterblijven op de autobekleding. Gebruik in dat geval een vlekkenverwijderaar voor textiel en breng deze aan op de resten. Laat de vlekkenverwijderaar enkele minuten intrekken voordat u verder gaat.

5. Reinigen van de bekleding

Na het verwijderen van de kauwgom en het behandelen van eventuele resten, is het tijd om de autobekleding grondig te reinigen. Meng een kleine hoeveelheid warm water met een mild schoonmaakmiddel en breng dit aan op een schone doek. Veeg voorzichtig over de vlekken en werk van buiten naar binnen.

6. Grondige reiniging

Als de kauwgomvlek hardnekkig is of als er nog steeds sporen van de kauwgom zichtbaar zijn, kunt u een stofzuiger gebruiken om de bekleding grondig schoon te maken. Zet de stofzuiger op een lage zuigkracht en ga zorgvuldig over de bekleding om eventuele restjes kauwgom te verwijderen. Gebruik een opzetstuk met een zachte borstel om te voorkomen dat u de bekleding beschadigt.

7. Kauwgom verwijderen met WD-40

Lukt het met behulp van de bovenstaande stappen niet om kauwgom uit autobekleding te verwijderen? Wellicht kan WD-40 u helpen bij het verwijderen ervan. Spuit een kleine hoeveelheid WD-40 op de stof, waarna u het voorzichtig in de stof wrijft. Vervolgens laat u dit een tijdje intrekken. Na enige tijd kunt u de kauwgom van de bekleding afschrapen. Mocht er nog een klein beetje kauwgom achterblijven, dan kunt u deze stappen nog een keertje herhalen.

8. Nazorg

Nadat u de kauwgom succesvol heeft verwijderd, is het belangrijk om de autobekleding goed te laten drogen. Zorg ervoor dat u alle reinigingsmiddelen volledig verwijdert en laat de bekleding op natuurlijke wijze drogen. Dit voorkomt vlekken en vervorming van de autobekleding.

Met deze tips kunt u kauwgom effectief uit uw autobekleding verwijderen. Volg de stappen zorgvuldig op en wees geduldig tijdens het proces. Als u liever een professional inschakelt, dan kan een autoreinigingsbedrijf u uiteraard van dienst zijn. Zorg ervoor dat u het product eerst test op een klein, onopvallend deel van de bekleding voordat u begint met het behandelen van grotere vlekken.

WD-40 kopen

Ruitenwissers schoonmaken en onderhouden: zo doet u dat! arrow icon

Ruitenwissers zijn een essentieel onderdeel van uw auto en zorgen voor een helder zicht tijdens slechte weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat ze het zo optimaal mogelijk doen, is het belangrijk om de ruitenwissers regelmatig schoon te maken en te onderhouden. In deze FAQ geven we u enkele tips om uw ruitenwissers in topconditie te houden.

Ruitenwissers schoonmaken en onderhouden: zo doet u dat!

Ruitenwissers schoonmaken

Met een goede reiniging van uw ruitenwissers verwijdert u vuil, stof en insectenresten welke zich op de bladen hebben opgehoopt. Volg deze eenvoudige stappen om uw ruitenwissers grondig schoon te maken:

 1. Til de ruitenwissers omhoog, zodat de bladen van de ruit af komen.
 2. Gebruik lauwwarm water en een milde autoshampoo om de bladen voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het rubber van de bladen kunnen beschadigen.
 3. Spoel de bladen grondig af met schoon water.
 4. Droog de bladen af met een schone microvezeldoek voordat u ze weer naar beneden laat zakken.

Ruitenwissers onderhouden

Naast het schoonmaken is het ook cruciaal om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw ruitenwissers. Dit helpt om ze soepel te houden voor een optimale werking, wat resulteert in een betere reiniging van uw autoruiten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Controleer regelmatig de staat van de ruitenwisserbladen. Als u tekenen van slijtage, zoals scheurtjes of rafels opmerkt, is het tijd om de ruitenwissers te vervangen.
 2. Reinig de bladen regelmatig zoals hierboven beschreven om ophoping van vuil te voorkomen.
 3. Zorg ervoor dat de ruitenwissers correct zijn uitgelijnd en stevig aan het ruitenwisserarm zijn bevestigd. Een slechte uitlijning kan leiden tot strepen op uw autoruiten. Dit kunt u eventueel ook vragen bij uw autogarage.
 4. Controleer de ruitenwisserarmen op eventuele schade of buiging. Indien nodig, laat ze repareren of vervang ze om een goede werking te garanderen.

Het belang van tijdig onderhoud

Tijdig onderhoud van uw ruitenwissers is van belang voor uw veiligheid op de weg. Slecht functionerende ruitenwissers kunnen uw zicht belemmeren en een gevaar vormen tijdens slecht weer. Door regelmatig schoonmaken en onderhoud te plegen, verlengt u de levensduur van uw ruitenwissers en optimaliseert u hun prestaties. Verder kunnen kapotte ruitenwissers een bron van irritatie zijn, omdat ze een piepend of schurend geluid produceren. Zorg ervoor dat u dit soort problemen op tijd aanpakt, voor extra comfort maar ook voor uw eigen veiligheid.

Volg de bovenstaande tips op, zodat helder zicht houdt tijdens uw autorit, ongeacht de weersomstandigheden.

Nieuwe ruitenwissers kopen

In onze webshop vindt u ruitenwissers van het semiprofessionele merk NAPA. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. De meeste wissers leveren wij direct uit onze eigen voorraad.

Uw auto schoonmaken in 5 stappen arrow icon

Een schone auto is niet alleen mooi om te zien, maar het biedt ook andere voordelen zoals extra comfort. Mocht u uw auto willen verkopen, dan is uw schone en goed onderhouden auto waarschijnlijk meer waard.

Om deze redenen is het belangrijk dat u regelmatig tijd vrijmaakt om uw auto schoon te maken. Het schoonmaken van uw auto hoeft echter geen vervelende klus te zijn. Met deze handige tips en trucs zorgt u in een ‘handomdraai’ voor een stralend schone auto.

Auto schoonmaken

Stap 1: Wat wilt u reinigen?

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten wat u precies wilt schoonmaken. Wanneer u uw auto goed bekijkt, zult u merken dat er verschillende delen zijn die aandacht nodig hebben bij het schoonmaken. Heeft uw interieur een opfrisbeurt nodig of gaat het juist om de buitenkant van de auto? Denk ook aan kunststof onderdelen zoals de bumper of rubberen onderdelen zoals raamrubbers en deurrubbers.

Misschien moet de bekleding nodig eens gereinigd en verzorgd worden. Om overzicht te houden kunt u verschillende taken over meerdere dagen verdelen. Zo kunt u gericht te werk gaan.

Stap 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat u begint met het schoonmaken van uw auto, is het belangrijk om de juiste materialen en hulpmiddelen bij de hand te hebben. Denk hierbij aan een emmer warm water, autoshampoo, een spons, een microvezeldoek en eventuele andere verzorgingsproducten zoals een detailer of wax. Sommige mensen vinden het prettig om de auto schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat u tijdens het spuiten voldoende afstand houdt om beschadigingen te voorkomen.

Stap 3: Auto interieur schoonmaken

Begin met het interieur van uw auto. Zuig de automatten en het overige interieur grondig, waaronder tussen de gleuven. Vervolgens kunt u starten met het stofzuigen (met een zachte borstel als opzetstuk) en het afstoffen van het dashboard, stoelen en andere stoffige oppervlakken. Gebruik een speciale borstel om de ventilatieroosters en andere moeilijk bereikbare plaatsen van stof te ontdoen.

Maak het geheel af met een luchtverfrisser voor een heerlijke geur. Beschikt u over een airco, dan raden wij aan om ook hier eens naar te kijken. Voor de airconditioning zijn ook effectieve reinigers te verkrijgen.

Auto schoonmaken met Meguiars

Stap 4: De buitenkant van uw auto schoonmaken

De buitenkant van de auto vereist over het algemeen meer aandacht dan het interieur. Begin altijd met het spoelen van uw auto met ruim voldoende water om het losse vuil te verwijderen. Plaats uw auto in de schaduw voordat u aan de slag gaat, omdat sommige shampoos of andere producten niet geschikt zijn om in de zon te gebruiken. Ook kan water snel opdrogen en vlekken veroorzaken.

Gebruik een speciale autoshampoo en een spons of microvezel doek, omdat u hiermee krassen voorkomt. Begin bij de bovenkant van de auto en werk zo naar beneden. Volg de gebruiksaanwijzing van de producten voor een optimaal resultaat. Wij raden aan om de volgende stappen aan te houden voor het onderhouden van uw auto:

Stap 5: Velgen en banden schoonmaken

Vooral velgen en banden worden blootgesteld aan vuil, zout en zand op de weg. Hierdoor kunnen ze behoorlijk vies worden. Gebruik een professionele velgenreiniger en vergeet zeker de wieldoppen niet. Schrob de velgen met een speciale velgenborstel, zodat u geen krassen veroorzaakt.

Voor het onderhouden van de banden zijn er speciale producten beschikbaar. Door zonlicht kunnen autobanden verkleuren, zodat het aanbrengen van bandenzwart nodig kan zijn om de kleur van de banden te herstellen.

Schitterend eindresultaat

Door regelmatig uw auto schoon te maken, verlengt u niet alleen de levensduur van uw auto, maar zorgt u ook een veilige en aangename rijervaring. Of het nu gaat om uw interieur, het exterieur of de banden, met onze tips is het schoonmaken van uw auto een gemakkelijke en overzichtelijke taak. Bovendien is het eindresultaat schitterend!

FAQ: auto schoonmaken

 1. Hoe vaak moet ik mijn auto schoonmaken?

Het is aan te raden om uw auto ten minste eens per maand schoon te maken.

 1. Kan ik mijn auto alleen met water schoonmaken?

Nee, het gebruik van een autoshampoo of een speciale autoreiniger is aanbevolen om krassen en vlekken op de lak te voorkomen.

 1. Hoe kan ik voorkomen dat er zich geuren in mijn auto vormen?

Regelmatig onderhoud van uw interieur helpt om nare geurtjes te voorkomen. Zorg daarnaast ook voor tijdige vervanging van interieurluchtfilter. Mocht u roken of regelmatig eten onderweg, dan is het om nare geuren te voorkomen niet aan te raden om dit in uw auto te doen. Ook kan het helpen om een luchtverfrisser te gebruiken.  

How-to: hoe moet ik mijn caravan wassen? arrow icon

Heeft u een caravan die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Dan bent u hier aan het juiste adres voor handige tips en trucs om uw caravan weer in topconditie te krijgen.

Het onderhouden van uw caravan is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar zorgt ook voor extra comfort en veiligheid. In deze how-to leggen wij uit hoe u uw caravan op de juiste manier wast en onderhoudt.

Caravan wassen met Riwax

Welke materialen heb ik nodig?

Voordat u aan de slag gaat met het wassen van uw caravan, zijn er enkele materialen die u nodig heeft:

Zorg ervoor dat u alle benodigde materialen bij de hand heeft voordat u begint met het wassen van uw caravan. Dit zorgt voor extra gemak en het reinigingsmiddel blijft niet te lang op de caravan zitten.

Voorbereiding

Voordat u begint met het wassen van uw caravan, verwijdert u eerst zoveel mogelijk vuil met een hogedrukspuit (let op: houd voldoende afstand om beschadigingen te voorkomen). Laat de caravan vervolgens even opdrogen voordat u met de volgende stap begint.

Caravan wassen

Maak een emmer met schoon water en doe daar het reinigingsmiddel voor caravans bij. Breng het sopje aan met behulp van een spons of borstel en begin bij het dak. Ga vervolgens langs de zijkanten naar beneden. Let op: doe dit in delen zodat het niet opdroogt voordat u eraan toe bent. Spoel de caravan tussendoor af met water en controleer alle hoeken.

Afdrogen

Als u de gehele caravan heeft gewassen, spoelt u hem grondig af met water. Nadat u de caravan heeft afgespoeld, droogt u hem goed af met een droogdoek. Zo voorkomt u strepen en vlekken op de caravan.

Onderhoud

Om uw caravan in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hierbij nog enkele handige tips voor het onderhoud:

 • Controleer regelmatig de bandenspanning en de remmen van de caravan
 • Gebruikt uw caravan niet, dan is het belangrijk om deze op een droge en schone plek te zetten, bijvoorbeeld in een caravanstalling of in uw garage. Er zijn veel stallingen waar u uw caravan of camper voor een klein bedrag kunt stallen.
 • Maak eventuele beschadigingen direct schoon en onderhoud deze plekken, zodat er geen roestvorming ontstaat.

Caravan wassen en onderhouden: veilig op reis

Door uw caravan regelmatig goed te wassen en te onderhouden, blijft deze langer mooi. Daarnaast draagt het regelmatig onderhouden van uw caravan bij aan de veiligheid op de weg, zowel voor uzelf als voor medeweggebruikers. Gebruik reinigingsmiddelen die speciaal voor caravans gemaakt zijn en volg onze stappen hierboven voor het beste resultaat. We hopen dat u met deze tips aan de slag kunt, en wensen u veel veilige kilometers met uw schone en glanzende caravan!

Onze aanbevelingen voor caravans

In 5 stappen uw koplampen schoonmaken arrow icon

Uw koplampen schoonmaken is over het algemeen een makkelijke klus. Wilt u dat uw auto er weer als nieuw uitziet? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de koplampen van uw auto schoon en helder zijn. Vuile koplampen kunnen uw rijervaring negatief beïnvloeden en bovendien zorgen voor een verminderd zicht op de weg.

In deze FAQ leest u hoe u snel en gemakkelijk uw auto koplampen kunt schoonmaken en zo de levensduur van uw koplampen kunt verlengen.

Koplampen schoonmaken met Meguiars

Stap 1: Kies de juiste schoonmaakmiddelen

De eerste stap bij het schoonmaken van uw auto koplampen is het selecteren van de juiste materialen. U heeft hiervoor nodig:

Stap 2: Koplampen schoonmaken

Voordat u begint met schoonmaken, moet u de koplampen enigszins vochtig maken. Gebruik hiervoor een emmer water en een spons, of spuit gewoon wat water rechtstreeks op de koplampen met een spuitflacon.

Stap 3: Reinig de koplampen met autoshampoo

Doe een kleine hoeveelheid autoshampoo op de spons of microvezeldoek. Wrijf vervolgens zachtjes over de koplampen om vuil en vlekken te verwijderen. Herhaal indien nodig.

Stap 4: Gebruik Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish

Met de Meguiars PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish herstelt u de helderheid van de koplampen en andere kunststof onderdelen. U verwijdert oxidatie, vervuiling, vlekken en kleine krasjes op het oppervlak, zodat het kunststof oppervlak een boost krijgt.

Breng het product aan op een koel, schoon oppervlak in de schaduw. Vervolgens test u het product uit op een onopvallende plaats. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een applicator pad of een schone, katoenen doek (100% katoen).

Wrijf het product zorgvuldig in op het oppervlak. Werk hierbij in kleine stukken en behandel de koplamp per deel. Neem eventueel overtollig product af met een microvezeldoek. Let op: dit product niet gebruiken op gelakte oppervlakken.

Stap 4: Afspoelen

Gebruik een emmer schoon water en een andere spons of microvezeldoek om de koplampen af te spoelen. Zorg ervoor dat alle productresten volledig zijn verwijderd. Het product van Meguiars bevat geen agressieve bestanddelen, waardoor onze stap 4 en 5 niet overal vermeld worden.

Stap 5: Droog de koplampen af

Maak de koplampen droog met een schone microvezeldoek. Doe dit zo voorzichtig mogelijk om krassen op de lampen te voorkomen.

Koplampen schoonmaken: weer als nieuw

Met bovenstaand stappenplan kunt u uw autokoplampen gemakkelijk en snel schoonmaken. Door uw koplampen regelmatig te reinigen, zien ze er niet alleen beter uit, maar gaan ze ook langer mee. Vergeet niet om de juiste producten en een zachte doek te gebruiken bij de afwerking van de koplampen. Voor u het weet zien de koplampen er weer als nieuw uit!

Meer tips voor auto onderhoud?

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw auto? Bekijk dan onze andere artikelen over auto detailing, auto onderhoud en diverse andere tips. Zo blijft uw auto in topconditie. Onze producten online bestellen? Lees hier onze beoordelingen.

Deurrubbers auto schoonmaken: houd uw auto in topconditie arrow icon

Heeft u ook last van vuile deurrubbers in uw auto? Dat is niet alleen vervelend om steeds op te merken, maar het er in de winter ook voor zorgen dat de rubbers vochtig worden en de rubbers vastvriezen.

Het is belangrijk om uw deurrubbers regelmatig schoon te maken om ze in topconditie te houden. Daarnaast voorkomt u ’s winters dat u uw portier haast open moet breken om uw auto in te kunnen.

Deurrubbers schoonmaken Deldense

Waarom zijn schone deurrubbers belangrijk?

Vuile deurrubbers kunnen leiden tot schade aan uw auto. Als er bijvoorbeeld vuil en zand tussen de ubbers komt, zal dit een nadelig effect op de lak hebben en mogelijk ook nog eens krassen veroorzaken. Daarnaast kunnen vuile rubbers invloed hebben op de hoeveelheid vocht in uw auto. Door het vuil kunnen de rubbers te strak gaan zitten waardoor vocht makkelijker de auto binnen kan dringen. De staat van de rubbers heeft invloed op de condensvorming aan de binnenkant van de ramen.

Hoe maakt u deurrubbers schoon?

Het schoonmaken van uw deurrubbers hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Met deze stappen kunt u de rubbers snel en gemakkelijk schoonmaken:

 1. Verwijder vuil en stof van de deurrubbers met een oude tandenborstel of een zachte borstel.
 2. Meng een mild reinigingsmiddel (speciaal voor rubberen onderdelen) met warm water en breng dit aan op de deurrubbers.
 3. Wrijf de rubbers goed in met het middel.
 4. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken en spoel het daarna af met schoon water indien dit wordt aanbevolen volgens de gebruiksaanwijzing van het product.
 5. Droog de deurrubbers grondig af met een zachte (microvezel)doek.

Tips voor het onderhouden van de rubbers

Naast het regelmatig schoonmaken van uw deurrubbers zijn er nog een aantal tips die u kunt volgen om de rubbers in topconditie te houden:

 • Maak de rubbers minimaal eens per jaar schoon om ze soepel te houden
 • Controleer regelmatig of de rubbers beschadigd zijn en vervang deze indien nodig. Dit kunt u ook vragen bij uw autogarage.
 • Parkeer uw auto in de schaduw om uitdroging van de deurrubbers te voorkomen.

Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw rubbers in topconditie blijven. Hiermee vermindert u condensvorming in de auto en voorkomt u dat u de portieren in de winter gemakkelijker open kunt krijgen.

Aanbevolen voor (deur)rubbers

Raamrubbers auto schoonmaken: zo doet u dat! arrow icon

Het liefst wilt u natuurlijk dat uw auto altijd schoon en glanzend is. Het schoonmaken van de raamrubbers van uw auto is vaak een klus die wordt vergeten, maar het is een belangrijker klusje dan u wellicht denkt.

In deze FAQ leest u hoe u uw rubbers op de juiste manier kunt schoonmaken en onderhouden.

Raamrubbers schoonmaken Deldense

Waarom zijn schone raamrubbers belangrijk?

Schone raamrubbers zorgen niet alleen voor een nettere uitstraling van uw auto, maar hebben ook invloed op uw veiligheid. Omdat de raamrubbers een belangrijke afdichting vormen tussen het raam en de carrosserie, moeten ze in goede staat zijn om te voorkomen dat er water of lucht in uw auto komt tijdens het rijden. Wanneer er veel vocht in de auto komt, zult u merken dat u meer last krijgt van condensvorming.

Direct aan de slag

Voordat u begint met het schoonmaken van uw raamrubbers, is het belangrijk om eerst loszittend vuil en zand weg te halen. Dit kunt u doen met behulp van een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstel als opzetstuk. Vervolgens gaat u aan de slag met het schoonmaken van uw raamrubbers.

Stap 1 – Maak de raamrubbers schoon

Gebruik een mild sopje van water met autoshampoo om uw raamrubbers schoon te maken. Hiermee kunt u makkelijk het vuil en stof verwijderen dat zich heeft opgehoopt. Gebruik hierbij een microvezeldoekje om de rubbers goed te kunnen bereiken.

Stap 2 – Droog de raamrubbers af

Om te voorkomen dat er water achterblijft en de rubbers eventueel beschadigd raken, is het belangrijk om de rubbers na het reinigen droog te maken met een zachte doek.

Stap 3 – Behandeling voor extra soepelheid

Om ervoor te zorgen dat uw raamrubbers in goede conditie blijven, kunt u ze behandelen met een speciaal product voor rubberen auto onderdelen. Hierdoor worden de rubbers soepeler en voorkomt u dat ze uitdrogen. Ook verlengt u de levensduur van de rubberen onderdelen.

Tips voor het onderhouden van uw raamrubbers

 • Reinig uw raamrubbers regelmatig om ze in goede staat te houden.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de rubbers kunnen beschadigen, maar gebruik middelen die geschikt zijn voor rubberen onderdelen van uw auto.
 • Bescherm uw auto tegen extreme weersomstandigheden, zoals vrieskou en felle zon.
 • Houd de rubbers soepel door ze te onderhouden met de juiste onderhoudsproducten voor rubber.

Dankzij deze simpele stappen en tips kunt u ervoor zorgen dat uw raamrubbers in optimale conditie blijven. Dit klusje is zo geklaard!

Onze producten voor (raam)rubbers

Hoe kan ik rooklucht verwijderen uit mijn auto? arrow icon

Vrijwel niets is zo vervelend als de geur van rook in uw auto, vooral wanneer u gestopt bent met roken of wanneer u uw auto wilt verkopen. De rooklucht blijft vastzitten in de stof en bekleding, waardoor het bijna onmogelijk lijkt om deze geur te verwijderen.

Gelukkig zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om de rookgeur uit uw auto te verwijderen. In deze FAQ leggen we dit stap voor stap aan uit. Weg met die nare luchtjes!

Meguiars rooklucht verwijderen auto

Stappenplan rookgeur verwijderen

Stap 1: Grondig schoonmaken

Begin met het grondig reinigen van uw auto. Verwijder al het afval uit de auto en ontdoe de vloerbedekking van vuil. Neem de stoelen en alle andere oppervlakken ook mee. Gebruik een stofzuiger of een borstel om stofdeeltjes op te zuigen. Zo voorkomt u dat de geur zich nog meer verspreidt.

Stap 2: Luchtverfrissers

Gebruik een speciale luchtverfrisser voor sigarettengeur om ervoor te zorgen dat de rooklucht verdwijnt. Niet alle luchtverfrissers zijn geschikt, omdat sommige producten de rooklucht maskeren. Dit kan de situatie alleen maar erger maken. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzing van het product goed opvolgt.

Stap 3: Ozonbehandeling

Een ozonbehandeling is de meest effectieve manier om de rookgeur definitief te verwijderen. Dit komt omdat het ozon in staat is om door alle materialen heen te dringen en de rookdeeltjes af te breken. Het is echter wel belangrijk om de ozonbehandeling door een professional te laten uitvoeren. Vraag hiernaar bij uw autogarage of bij een gespecialiseerde carcleaning.

Stap 4: Interieur reinigen

Als u nog steeds last heeft van rookgeur na het voltooien van stap 1-3, dan is het tijd om het interieur van uw auto te reinigen met speciale interieurreinigers. Hiermee kunt u de rookdeeltjes en eventuele nicotineaanslag verwijderen. Denk ook aan het reinigen van het dashboard en het stuur.

Reken af met nare die nare rooklucht in uw auto!

Een rookgeur in uw auto kan erg vervelend zijn, maar gelukkig er zijn verschillende oplossingen om deze geur permanent te verwijderen. Of u nu kiest voor grondig schoonmaken, luchtverfrissers, een ozonbehandeling of een speciale reiniger: zorg ervoor dat u altijd de gebruiksaanwijzing van het product opvolgt. Door deze stappen te volgen, geniet u snel weer van een frisse auto.

Automatten schoonmaken: handige tips voor een perfect resultaat arrow icon

Het schoonmaken van uw automatten kan een tijdrovende en frustrerende klus zijn, vooral als u niet weet waar u moet beginnen. Toch is het belangrij om dit klusje regelmatig uit te voeren, omdat schone automatten voor extra comfort en netheid zorgen. Een schoon interieur zal u minder afleiden. Tegelijkertijd kan zoveel viezigheid ervoor zorgen dat u uw grip op de pedalen verliest. Bij Deldense geven wij u graag een aantal tips, zodat u uw automatten gemakkelijk kunt reinigen. Zo is uw auto interieur weer om door een ringetje te halen!

Automatten schoonmaken in 3 stappen

 1. Verwijder eerst al het losse vuil en stof van de mat door te een borstel of stofzuiger te gebruiken. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat de rest van het vuil niet vast komt te zitten.
 2. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, gebruikt u een mild reinigingsmiddel of een tapijtreiniger, zoals Meguiars Carpet & Upholstery Cleaner en Meguiars Carpet & Interior Cleaner. Breng het product aan op de mat en wrijf het in met een spons of borstel. De Carpet & Upholstery Cleaner beschikt al over een geïntegreerde borstelkop. Laat het een paar minuten intrekken voordat u de mat met een schone, droge doek afneemt.
 3. Om te voorkomen dat uw automatten gauw weer vies worden, is het een goed idee om een beschermlaag toe te voegen. Een sprankelend schone mat kan gemakkelijk vuil aantrekken, dus breng een laag tapijtbeschermer aan waarmee het oppervlak kan ademen. Hiermee vermindert u de hoeveelheid vuil die zich ophoopt, zodat u minder vaak hoeft schoon te maken.

Tips en tricks

 • Als u niet genoeg tijd heeft om uw automatten volledig te reinigen, kunt u ze gemakkelijk met een vochtige doek afnemen om stof en vuil te verwijderen. Dit heeft al enig effect. Bij grote vervuiling of vlekken zal dit niet afdoende zijn.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die schade kunnen veroorzaken aan uw matten of interieur. Test altijd eerst op een klein, onopvallend gedeelte voordat u het middel over de hele mat gebruikt.
 • Regulier onderhoud, zoals het regelmatig stofzuigen en reinigen van uw automatten, verlengt de levensduur en zorgt voor extra comfort tijdens het rijden.

Met deze snelle en effectieve tips kunt u uw automatten snel en makkelijk schoonmaken, zodat uw auto er weer netjes uitziet. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen om de levensduur van uw automatten te verlengen. In onze webshop vindt u de juiste producten voor het reinigen van uw automatten, zoals de professionele en hoogwaardige producten van Meguiars.

Autobekleding reinigen? Zo doet u dat! arrow icon

U wilt uw autobekleding er schoon en fris uit laten zien, maar hoe krijgt u die vieze vlekken uit uw autobekleding? Wij helpen u graag op weg. In deze FAQ kunt u alle informatie vinden over het reinigen van autobekleding en autostoelen. Ongeacht of u stoffen bekleding of lederen bekleding wilt reinigen, bij ons bent u aan het juiste adres voor handige tips!

Meguiars autostoelen reinigen

Stoffen autobekleding reinigen

Stoffen autobekleding is extra gevoelig voor vlekken en vuil. Het is belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen om blijvende schade te voorkomen. Geloof het of niet, voor elke soort vlek is er wel een handig trucje. Hieronder vindt u enkele tips:

 • Kauwgom: Leg ijs op de kauwgom zodat het hard wordt. Gebruik vervolgens een bot mesje om de kauwgom los te maken.
 • Koffie: Dep de vlek met koud water en daarna met een mengsel van water en azijn. Laat het mengsel even inwerken en dep dan weer met koud water. Koffievlekken kunt u ook verwijderen met de interieurreinigers van bijvoorbeeld Meguiars.
 • Olie: Meng een deel verfverdunner en water met elkaar. Dompel een doekje in het mengsel en maak de vlek zo snel mogelijk schoon. Herhaal deze stappen totdat de vlek verdwenen is.

Watervlek autostoel verwijderen

Met een interieurreiniger verwijdert u watervlekken in uw autostoelen, bij zowel zoet als zout water. De meeste reinigers bevatten een niet-agressief schuim waarmee ook watervlekken gemakkelijk te verwijderen zijn. Tip: volg de handleiding van het product voor het beste resultaat.

Leren autobekleding reinigen

Leren autobekleding heeft minder onderhoud nodig dan stoffen bekleding, maar het vereist alsnog regelmatig onderhoud om het leer mooi te houden. Dit zijn onze beste tips voor het reinigen van leren autobekleding:

 • Gebruik geen harde schoonmaakmiddelen: Harde middelen zoals alcohol of bleek kunnen het leer uitdrogen en beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een mild zeepmengsel of de aanbevolen producten voor het reinigen van leer.
 • Behandel uw leren bekleding regelmatig: Gebruik een leerverzorgingsproduct om het leer te hydrateren en beschermen tegen scheuren en breuken. Dit verlengt de levensduur van het leder.
 • Verwijder vlekken snel: Net als bij stoffen bekleding moet u vlekken zo snel mogelijk verwijderen om blijvende schade te voorkomen.
Leren autobekleding reinigen Meguiars

Algemene tips

Hier zijn nog enkele algemene tips voor het reinigen van de autobekleding:

 • Stofzuig de autobekleding regelmatig: Verwijder vuil en kruimels voordat ze in de bekleding dringen. Zo maakt u het zichzelf gemakkelijker om de autobekleding te reinigen en houdt u de autobekleding frisser.
 • Test een reiniger voor autobekleding altijd op een onopvallende plek: Gebruikt u de reiniger voor de eerste keer? Test eerst een onopvallend stukje stof om te voorkomen dat u schade aanbrengt aan de bekleding.
 • Het reinigen van autobekleding en autostoelen kunt u prima zelf: Houd rekening met de gebruiksaanwijzing van het product en volg de stappen nauwkeurig. Dit is belangrijk voor het eindresultaat.

Autobekleding reinigers van Meguiars, Motip en Stipt

Met deze tips houdt u uw autobekleding en autostoelen in topconditie. Heel veel succes met deze klus!

De bumper of andere kunststof delen van uw auto poetsen? Zo doet u dat! arrow icon

Steeds meer auto onderdelen, zoals de bumper van een auto, worden van kunststof gemaakt. Hoe zorgt u ervoor dat deze kunststof onderdelen goed schoon en mooi blijven? Deldense helpt u graag op weg!

Voor een schoon interieur en exterieur van de auto is het belangrijk om te weten hoe u kunststof het beste kunt reinigen en poetsen. Na verloop van tijd krijgen weersinvloeden en vuil grip op het oppervlak, terwijl vuil zich ook nog eens ophoopt. Door regelmatig aandacht te besteden aan het schoonmaken van deze kunststof delen, zorgt u ervoor dat uw auto mooi blijft.

Kunststof en plastic reinigen Meguiars

Een schone basis: begin met afstoffen

Eerst is het essentieel om te beginnen met het afstoffen van alle kunststoffen oppervlakken voordat u overgaat op de complete reiniging. Om dit te doen zijn er twee methoden: gebruik een licht bevochtigde microvezeldoek of een stofdoekje als de oppervlakken niet zo vuil zijn. Voor moeilijk bereikbare oppervlakken, zoals het ventilatierooster, kunt u bijvoorbeeld een wattenstaafje gebruiken.

Kunststof poetsen met Meguiars, Stipt en Motip

Bent u klaar met afstoffen? Ga dan verder naar de volgende stap: het reinigen van de kunststoffen oppervlakken. Voor het poetsen van kunststof bieden wij verschillende professionele poetsmiddelen, zoals Stipt Plastic Restore (in het bijzonder geschikt voor het poetsen van zwart kunststof), Motip Plastic & Rubber Conditioner, Meguiars G12310EU PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish en Meguiars G15812EU Ultimate Black. Verder kunt u de Meguiars G16216EU Ultimate Interior Detailer en Meguiars G13616EU Quik Interior Detailer gebruiken. Deze laatste twee detailers zijn geschikt voor diverse oppervlakken, waaronder kunststof.

Tips voor het poetsen van kunststof

 • Let erop dat andere chemische middelen op lange termijn schade kunnen geven aan het interieur of exterieur van de auto. Gebruik daarom uitsluitend producten die geschikt zijn voor plastic delen.
 • Spray of giet het product niet direct op het te behandelen oppervlak, maar doe dit op een microvezeldoek.
 • Test het product eerst op een onbelangrijk kunststof oppervlak.
 • Poets uw auto in de schaduw (niet in de zon, omdat er mogelijk vlekken ontstaan)
 • Kijk goed naar de gebruiksaanwijzing van het product en volg de stappen nauwkeurig voor het beste effect.

Welk middel kan ik het beste gebruiken om kunststof delen van mijn auto te poetsen?

Een speciale kunststofreiniger of -poetsmiddel is het meest geschikt om kunststof delen van een auto te poetsen. De producten hierboven uit ons assortiment raden wij aan om te gebruiken voor deze oppervlakken.

Kan ik reguliere autoshampoo gebruiken om kunststof te reinigen?

Ja, u kunt een reguliere autoshampoo gebruiken voor kunststof delen, maar meestal is dit niet voldoende voor kunststof delen. Dit komt omdat deze shampoos vaak bestemd zijn voor wasbeurten en niet krachtig genoeg zijn voor het schoonmaken van hardnekkig vuil op kunststoffen.

Moet ik de kunststoffen onderdelen van mijn auto regelmatig poetsen?

Ja, als u wilt zorgen dat uw auto er langer mooi uit blijft zien en de levensduur van de verschillende onderdelen wilt verlengen, dan is regelmatige reiniging en onderhoud belangrijk. Dit geldt ook voor de reiniging en verzorging van alle kunststoffen interieurdelen.

Zijn er bepaalde manieren waarop ik beter geen kunststoffen in mijn auto kan reinigen?

Ja, gebruik geen schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen die kunnen beschadigen. Sommige chemische middelen zullen direct schade aanbrengen aan het kunststoffen oppervlak.

Kan het poetsen van kunststoffen de kans op krassen vergroten?

Ja, sommige kunststoffen zijn gevoeliger voor krassen dan andere materialen. Om te voorkomen dat u het oppervlak beschadigt is het aanbevolen om een zachte microvezeldoek te gebruiken en niet te hard te drukken tijdens het poetsproces. Mochten er toch krassen ontstaan, dan kunt u ervoor kiezen op het kunststof oppervalk te (laten) polijsten.

How-to: auto wassen met een hogedrukreiniger arrow icon

Bent u op zoek naar de beste manier om uw auto schoon te maken met behulp van een hogedrukreiniger? Dan bent u hier aan het juiste adres! In deze how-to leggen wij u uit wat u moet weten over het gebruik van een hogedrukreiniger voor het wassen van uw auto. Daarnaast geven wij u ook een aantal handige tips, zodat u uw auto veilig met een hogedrukreiniger kunt wassen, zonder dat de lak beschadigd raakt.

Wat is een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk spuit, waardoor vuil en vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Een hogedrukreiniger kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder het reinigen van terrassen, muren, vloeren en zeker ook auto’s.

Voordelen van het gebruik van een hogedrukreiniger

Het gebruik van een hogedrukreiniger heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele methoden om uw auto te wassen. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Efficiëntie: met behulp van een hogedrukreiniger kunt u uw auto snel en effectief wassen.
 • Tijd besparen: met een hogedrukreiniger bespaart u relatief veel tijd in vergelijking met het handmatig wassen van uw auto.
 • Water besparen: een hogedrukreiniger heeft over het algemeen minder water nodig dan een traditionele manier van auto wassen.
 • Betere resultaten: een hogedrukreiniger verwijdert gemakkelijk vuil en vlekken die met de hand moeilijker zijn te verwijderen. De waterdruk helpt hierbij.

Tips: uw auto wassen met een hogedrukreiniger

Nu we enkele voordelen van het gebruik van een hogedrukreiniger hebben besproken, geven we u hier enkele tips om ervoor te zorgen dat u dit apparaat op de juiste manier gebruikt bij het wassen van uw auto:

 1. Pas de druk aan (indien mogelijk): de druk van de hogedrukreiniger moet worden aangepast aan de vereisten van de taak. Voor het wassen van auto’s is een lagere druk (rond de 110 tot 125 bar) geschikt om schade aan de lak van uw auto te voorkomen.
 2. Gebruik het juiste mondstuk: het kiezen van het juiste mondstuk is essentieel voor het effectief reinigen van uw auto. Een straalmondstuk is een goede keuze voor het afspoelen van zeep terwijl een spuitpistool of een vlakstraalmondstuk goede opties zijn voor het reinigen van hardnekkig vuil.
 3. Juiste afstand: houd de hogedrukreiniger op ongeveer 30 centimeter afstand van uw auto om schade en krassen te voorkomen.
 4. De juiste hoek: houd de spuitmond ongeveer in een hoek van 45 graden ten opzichte van de auto, zodat u de spuitmond niet volledig op de lak richt.
 5. Wassen van boven naar beneden: begin met het wassen van het dak van uw auto en werk geleidelijk naar beneden richting de wielen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de zeep en voorkomt dat het vuil uit lagere gebieden op hogere niveaus gaat zitten. Dit scheelt u extra werk.
 6. Houd de hogedrukreiniger in beweging: voorkom dat u langdurig op dezelfde plek spuit.
 7. Gebruik geen sterke straal, hierdoor kan de lak beschadigen.
 8. Spoel uw auto grondig af: zorg ervoor dat u uw auto goed afspoelt, zodat u alle zeepresten verwijdert.
 9. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens deze klus, zoals een veiligheidsbril.
 10. Het wassen van de auto met een hogedrukreiniger is niet afdoende: voor het beste resultaat zult u nog een paar stappen moeten ondernemen, zoals het polishen of waxen van de lak.
 11. Met een foamgun kunt u uw auto geheel voorzien van een effectieve schuimlaag. Sommige mensen doen dit met een plantenspuit, maar met een foamgun is dat klusje toch een stuk gemakkelijker te klaren.

Hogedrukreiniger bestellen?

Met behulp van een hogedrukreiniger kunt u uw auto op een snelle en effectieve manier schoonmaken, terwijl u ook bespaart op tijd en water. Hoewel er enkele risico’s verbonden zijn aan het gebruik van dit apparaat, kunt u deze risico’s vermijden door onder meer de werkdruk aan te passen. Zo voorkomt u schade aan de lak.

Snow Foam bestellen

Uw velgen reinigen? Zo doet u dat! arrow icon

Bent u van plan om de velgen van uw auto of motor te reinigen? Wanneer het op onderhoud aankomt, worden de velgen vaak vergeten. Dit is zonde, omdat schone velgen voor een mooie uitstraling zorgen. In deze how-to geven wij u een aantal handige tips voor het reinigen van uw velgen en laten wij u zien hoe uw velgen er weer als nieuw uit kunnen zien.

Velgen reinigen met Meguiars

Waarom zijn schone velgen belangrijk?

Los van dat schone velgen een verzorgde uitstraling geven aan uw auto of motor, kunt u met een goede reiniging blijvende schade voorkomen. Roest, remstof en vuil hopen zich op en kunnen een blijvende aanslag veroorzaken. Reinigt u uw velgen tijdig, dan blijven deze mooi.

Welke producten heeft u nodig?

Voor een complete reiniging heeft u een velgenreiniger, een velgenborstel, een emmer en een microvezeldoek nodig. Let er goed op dat de reiniger schikt is voor uw type velgen. Er zijn verschillende reinigers voor aluminium velgen, stalen velgen en lichtmetalen velgen. Sommige velgenreinigers zijn voor alle soorten velgen geschikt, waaronder zwarte velgen.

Hoe krijg ik mijn velgen goed schoon?

 1. Zet uw auto op een veilige plek en laat de remmen eerst afkoelen (indien van toepassing).
 2. Maak de velgen nat met behulp van een spons, tuinslang of hogedrukreiniger (tot 1 bar).
 3. Spray de velgenreiniger royaal op uw velgen en laat deze enkele minuten inwerken (afhankelijk van het type reiniger).
 4. Gebruik een borstel om eventuele vuilresten en hardnekkige vlekken los te maken.
 5. Maak uw velgen nogmaals nat en spoel de velgenreiniger weg met een ruime hoeveelheid water.
 6. Droog uw velgen grondig met behulp van een microvezeldoek.
 7. Wilt u de velgen voorzien van extra glans of een beschermlaag? Breng een velgenwax aan op de velgen voor een oogverblindend resultaat.

Belangrijke tips:

 • Laat de velgenreiniger niet te lang inwerken, omdat dit tot beschadiging van uw velgen kan leiden.
 • Gebruik geen harde borstels of schuurmiddelen om de velgen schoon te maken, omdat hierdoor krassen kunnen ontstaan.
 • Reinig de velgen regelmatig om ophoping van vuil te voorkomen.
 • Belangrijk: kijk goed naar het type velg dat u heeft. Sommige velgenreinigers zijn niet geschikt voor bepaalde typen velgen.

Motor velgen reinigen

Beschikt u over een motor? Ook dan is het belangrijk om de velgen te onderhouden en schoon te maken. Ook straatvuil, vaak in combinatie met vettigheid en kettingvet, zorgt ervoor dat velgen geheel zwart worden. Alle velgenreinigers en borstels in ons assortiment zijn tevens geschikt voor motoren.

Soorten velgen

Aluminium velgen worden over het algemeen snel vies, omdat stof van de remblokken, zout of zand het aluminium kunnen aantasten. Wilt u aluminium velgen reinigen om de glans te behouden? Dan wordt er zelfs geadviseerd om de velgen zo’n twee tot vier keer per maand uw velgen te reinigen. Wanneer u uw velgen niet regelmatig schoonmaakt, zullen de aluminium velgen blijvend aangetast worden door metaalcorrosie.

Alu duivel/Alu teufel

Mogelijk denkt u dat Alu Duivel/Alu Teufel velgenreiniger (vanwege de benaming) alleen geschikt is voor aluminium velgen, maar niets is minder waar: de velgenreiniger is geschikt voor alle soorten velgen (inclusief chroomwielen). De velgenreiniger bevat geen zuren en is hierdoor geschikt voor alle typen velgen. Het zal u dan ook vast niet verbazen dat deze velgenreiniger als één van de beste velgenreinigers uit de bus komt. 
Velgen reinigen met Alu-Teufel

Lichtmetalen velgen

Voor een groot deel bepalen uw lichtmetalen velgen de uitstraling van uw auto. Wij begrijpen dat u dit zo wilt houden. Pas bij lichtmetalen velgen op met agressieve reinigers. Let er daarom goed op dat de gewenste reiniger geschikt is voor dit type velg. Tip: maak de velgen één voor één schoon voor het beste resultaat. Voor een effectieve reiniging is het belangrijk om een velgenborstel te gebruiken.

Stalen velgen

De meeste velgenreinigers zijn zowel geschikt voor aluminium velgen als voor stalen velgen. Sommige auto’s beschikken over oude stalen velgen. Sommige oude stalen velgen zijn niet meer netjes te krijgen, dan is een reiniging niet meer voldoende. Een goed alternatief is om de velgen opnieuw te (laten) spuiten.

Zwarte velgen

Wilt u zwarte velgen reinigen, dan is het belangrijk om te weten dat krassen snel zichtbaar zijn op deze kleur velgen. Ondanks dat sommige velgenborstels over zachte borstelharen beschikken, kan u er voor de zekerheid voor kiezen om uw zwarte velgen met een ultrazachte microvezeldoek schoon te maken. De meeste velgenreinigers zijn ook geschikt voor zwarte velgen.

Binnenkant velgen

De binnenkant van de velg is iets minder makkelijk schoon te maken. De binnenkant kunt u schoonmaken door zoveel mogelijk alle randen en kieren mee te nemen. Aangezien velgenborstels over lange borstelharen beschikken, is het mogelijk om de binnenkant van uw velgen te reinigen.

De beste velgenreinigers van 2023

In ons assortiment vindt u onder meer professionele en effectieve velgenreinigers van Alu-Teufel, Stipt, Motip en Meguiars.

De beste velgenborstels van 2023

In onze webshop (en winkel) vindt u de beste velgenborstels van de merken Stipt, Meguiars, Vikan, Lampa en Tip-it.

How-to: airconditioning auto reinigen arrow icon

Wilt u uw airconditioning in uw auto reinigen zodat u deze zomer comfortabel en koel kunt rijden? Op deze pagina leggen wij u uit hoe u uw airconditioning op een efficiënte en veilige manier kunt reinigen. Verder is er een verschil tussen aircoreinigers en luchtverfrissers voor airco’s.

Airco auto reinigen

Waarom is het belangrijk om uw airco te reinigen?

Een van de belangrijkste redenen om uw airconditioning te reinigen is het voorkomen van gezondheidsproblemen. Het niet regelmatig reinigen van uw airco kan leiden tot de verspreiding van bacteriën, schimmels en virussen en kan zo leiden tot ademhalingsproblemen en allergieën.

Een ander voordeel is dat het de efficiëntie van het aircosysteem verbetert. Een systeem dat vrij is van vervuiling en verontreinigingen zal beter presteren in het koelen van de lucht in uw auto.

Verder hebben sommige aircoreinigers nog andere positieve eigenschappen, zoals dat er een beschermende laag wordt aangebracht op de verdamper (Xenum Climair Pro).

Wat heeft u nodig?

Stap voor stap de airco van uw auto reinigen

 1. Zoek de luchtinlaatopening van uw airconditioning. In de meeste auto’s bevindt deze zich onder het dashboard aan de passagierszijde.
 2. Zet de motor aan en start uw airconditioning op het hoogste niveau. Laat hem ongeveer 10 minuten draaien.
 3. Spuit de airco-reiniger rechtstreeks in de luchtinlaatopening. Volg hierbij de instructies op de verpakking van de reiniger.
 4. Schakel de airconditioning uit en laat het systeem ongeveer 10 minuten rusten zodat de reiniger zijn werk kan doen. De wachttijd kan per product verschillen. Bij de airco refreshers van Meguiars wordt 15 minuten aanbevolen, terwijl de producten van Xenum een wachttijd van 20 minuten vereisen.
 5. Verwijder eventuele overgebleven reiniger na een paar minuten wachten met een microvezeldoek.

Weet u niet zeker of u dit klusje goed uitvoert? Bij de air refreshers van Meguiars hebben wij video’s bijgevoegd, zodat u kunt zien hoe het precies zijn werk gaat. Let op: sommige producten reinigen niet direct de gehele airconditioning van uw auto, maar dienen meer als luchtverfrisser. Dit geldt voor de Air Refreshers van Meguiars en Motip. Voor een complete reiniging raden wij de Motip Aircoreiniger, Xenum Climair Go of de Xenum Climair Pro aan. Dit zijn echte reinigingsproducten.

Hoe vaak reinigen?

Het wordt geadviseerd om uw airconditioning minimaal één keer per jaar grondig te (laten) reinigen. Dit zorgt niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar ook voor een langere levensduur van uw airco-systeem.

Wij hopen dat onze tips u helpen bij het efficiënt en veilig reinigen van uw airconditioningsysteem. Als u meer tips wilt of advies nodig heeft, dan helpen wij u natuurlijk graag!

Aircoreinigers bestellen

Luchtverfrissers voor auto airco’s

Hoe maak ik mijn autobanden schoon met Stipt? arrow icon

Denkt men aan het wassen van de auto, dan worden de banden nog wel eens overgeslagen. Toch is het schoonmaken van de banden belangrijk, vooral wanneer u door modder, vuil of sneeuw bent gereden. Voor het reinigen van uw autobanden kunt u de Stipt Real Effective Cleaner gebruiken. Deze reiniger is geschikt voor banden en andere rubberen oppervlakken.

Hoe gebruikt u de Stipt Real Effective Cleaner?

 1. Spray de banden in met de Stipt Real Effective Cleaner
 2. Vervolgens maakt u het oppervlak schoon met de Stipt Exterieur Detail Brush. Ook kunt u de Stipt Precision Detail Brushes of de Stipt Wash Sponge gebruiken.
 3. Spoel de banden schoon met ruim voldoende water
 4. Poets de banden op met Stipt Ceramic Wax en de Stipt Wax Towel.

Banden weer zwart maken met Stipt

Nieuwe banden hebben een donkere, zwarte kleur. Na enige tijd zal er een verkleuring plaatsvinden en kunnen de banden dof worden. Met behulp van enkele Stipt producten zorgt u ervoor dat de banden er weer ‘fabrieksnieuw’ uitzien.

 1. Ontvet de banden met Stipt Clear Glass en de Stipt Dry Towel
 2. Heeft u het oppervlak ontvet? Droog het oppervlak volledig.
 3. Vervolgens brengt u een kleine hoeveelheid Stipt Plastic Restore aan op de Stipt Wash Sponge. Hiermee behandelt u de banden in zijn geheel.
 4. Tip: herhaal deze stappen zo’n twee tot drie keer voor het beste resultaat.
 5. Laat de banden enige tijd drogen

Tips

Wilt u uw autobanden schoonmaken met Stipt of uw banden weer zwart maken, maar heeft u hier eerst nog vragen over? Neem gerust contact met ons op! Ook helpen wij u natuurlijk graag in onze winkel in Delden. Tot snel!

Liever Meguiars gebruiken voor het poetsen van uw banden? Lees alle tips in deze FAQ.

Welke wax is het beste voor mijn auto? arrow icon

Het vinden van de juiste wax voor uw auto kan een uitdaging zijn. Er zijn veel opties beschikbaar en elk type wax heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In deze FAQ helpen wij u de beste keuze te maken door uitleg te geven over de verschillende soorten wax en hun eigenschappen.

Carnaubawas

Carnaubawas wordt vaak beschouwd als de beste keuze voor auto’s. Deze wax is gemaakt van Braziliaanse palmbladeren en staat bekend om zijn diepe glans en duurzaamheid. Carnaubawas biedt een langdurige bescherming tegen Uv-stralen, stof, vuil en andere verontreinigingen. Bovendien heeft deze wax waterafstotende eigenschappen, waardoor water van uw auto afrolt in plaats van erop blijft staan. Dit noemen we ook wel het ‘waterbeading effect’.

Synthetische wax

Synthetische wax wordt steeds populairder onder autoliefhebbers. Het belangrijkste voordeel van synthetische wax is dat deze langer meegaat dan bijvoorbeeld carnaubawas. Synthetische wax biedt ook UV-bescherming en laat uw auto glanzen als nieuw. Het nadeel is dat deze wax niet zo warmtebestendig is als carnaubawas.

Vloeibare wax

Vloeibare wax is gemakkelijk aan te brengen en ideaal voor beginners. Het biedt ook dezelfde bescherming als carnaubawas en synthetische wax. Bovendien zorgt vloeibare wax voor een diepe glans en beschermt het uw auto tegen verontreinigingen. Het nadeel is dat het vaak minder lang meegaat dan de andere soorten wax.

Spraywax

Spraywax is ideaal wanneer u weinig tijd heeft om uw auto te waxen. Deze wax kan snel en gemakkelijk worden aangebracht. Een ander voordeel is dat deze wax vaak geschikt is voor elk oppervlak, inclusief plastic en rubber. Bekijk dit voor de zekerheid per product. Het nadeel is dat de bescherming niet zo lang meegaat als bijvoorbeeld carnaubawas.

Zwarte auto waxen

Voor het waxen van een zwarte auto hebben wij de Sonax Polish & Wax Zwart in ons assortiment. Reinigt, polijst en conserveert in één behandeling.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten wax beschikbaar voor uw auto. Carnaubawas biedt de beste bescherming en glans, maar synthetische wax gaat langer mee. Vloeibare wax is eenvoudig aan te brengen en spraywax is ideaal voor degenen die weinig tijd hebben om te waxen. Kies de optie die het beste bij uw auto past en geniet van een glanzend en beschermd voertuig.

Heeft u vragen over autowax, dan helpen wij u natuurlijk graag verder. U bent van harte welkom in onze winkel. Ook beantwoorden wij uw vragen graag via WhatsApp of telefoon.

Welke Meguiars autoshampoo heb ik nodig? arrow icon

Een autoshampoo van Meguiars is geschikt voor professioneel gebruik door u als autoliefhebber en door car detailers. Wanneer u kiest voor een hoogwaardige shampoo van Meguiars, dan weet u waarschijnlijk al dat u kwaliteit in huis haalt. U kunt de shampoos van dit kwalitatieve merk op elke  auto gebruiken. De producten zijn veilig voor alle autolakken.

Met behulp van de juiste shampoo maakt u de auto zo grondig mogelijk schoon tijdens het wassen. Zo maakt u korte metten met teer, vuil, vogelpoep, vliegen en insectenresten. Bij Deldense bestelt u alle Meguiars shampoos voordelig en heeft u deze producten snel in huis. Bestelt u voor 15:00, dan versturen wij uw bestelling dezelfde dag nog.

Welke Meguiars shampoo heeft u nodig?

Er zijn verschillende soorten shampoos met verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de Meguiars Hybrid Ceramic lijn, waarmee u extreme waterbeading creëert. Of gaat u voor de hoogwaardige Ultimate lijn? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webshop (of winkel) kiest u uit de volgende soorten Meguiars autoshampoo:

 • Meguiars Nxt Generation (Meguiars Nxt Car Wash)
 • Meguiars Ultimate (Meguiars Ultimate Wash & Wax en Meguiars Ultimate Snow Foam of Meguiars Ultimate Snow Foam Cannon Kit)
 • Meguiars Gold Class (Meguairs Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner)
 • Meguiars Wash Plus (Meguiars Wash Plus+ Autoshampoo)
 • Meguiars Hybrid Ceramic (Meguiars Hybrid Ceramic Wash & Wax)

Welk effect wilt u graag?

Met de ene autoshampoo creëert u extreme waterbeading. Hierdoor verkort u de droogtijd na het wassen van uw auto en glijden regendruppels gemakkelijk van de lak af. Waterdruppels lijken wel parels, wat een mooi effect geeft. Ook zorgt autoshampoo met waterbeading voor een waterafstotende beschermlaag en wordt de lak diep gereinigd. De shampoos van Meguiars met waterbeading zijn toe te passen op elke glanzende en matte lak.

Verder kunt u kiezen voor een autoshampoo met wax voor een diepe reiniging en een waxlaag in een enkele wasbeurt. Een shampoo met wax zorgt ervoor dat de standtijd van de bestaande wax aanzienlijk verlengd wordt. De bestaande waxlaag gaat langer mee en blijft langer mooi.

Meguiars Shampoo Snow Foam

Meguiars Snow Foam

Snow Foam van Meguiars bevat een extreme hoeveelheid schuim. Veel mensen gebruiken Snow Foam met behulp van een spuitlans, hogedrukreiniger of een drukspuit. Het schuim is zo gemakkelijk en gelijkmatig aan te brengen. Een kleine hoeveelheid Snow Foam is al voldoende om uw gehele voertuig mee te wassen.  

Welke poetspad heb ik nodig? arrow icon

Er zijn verschillende type poetspads, zoals in lamswol en foam. Ook verschillen de pads in hardheid, bijvoorbeeld van zeer grof tot fijn. Wij helpen u graag op weg, zodat u de juiste poetspads gebruikt en het bijbehorende poetsmiddel aanschaft.

Wilt u diepe krassen in de lak verwijderen? Of wenst u alleen lichte krassen of hologrammen te verwijderen? Zorg ervoor dat u om het gewenste resultaat te behalen, dat u de juiste poetspad gebruikt. De keuze voor een poetspad is even belangrijk als het kiezen van een poetsmiddel. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht:

ResultaatPolijstmiddelMateriaal (type)Hardheid poetspadToepassing
Zeer grofGrof waterbasisTwisted wolNiet van toepassingVerwijderen van diepe krassen
Zeer grofGrof waterbasisFoamZeer hardVerwijderen van diepe krassen
Zeer grof tot grofGrof waterbasisLamswolNiet van toepassingVerwijderen van medium tot diepe krassen
Zeer grof tot grofPastaFoamHardVerwijderen van medium tot diepe krassen
GrofGrof waterbasisFoamHardVerwijderen van medium krassen
Medium tot grofMedium tot grofFoamMedium tot hardVerwijderen van lichte krassen  
Finish/waxFijnFoamZachtVerwijderen van zeer lichte krassen Verwijderen van hologrammen
Finish/waxFijnLamswolZachtVerwijderen van zeer lichte krassen Verwijderen van hologrammen

Bij ons bestelt u poetspads van 85mm, 125mm, 150mm en 180mm. Bekijk hier alle poetspads en bestel de juiste vandaag nog voordelig in onze webshop!

footer image
Zakelijke app
Zakelijke app

Zakelijke app
Automaterialen op kenteken bestelt u gemakkelijk in onze zakelijke app. Klik hier om in te loggen of klik hier om uw bedrijf te registreren.

Eerst even testen?
Gebruikersnaam: test@www.deldense.nl
Wachtwoord: test2023

mobile app Inloggen