9 tips bij beslagen autoruiten

Heeft u last van beslagen autoruiten? Veel mensen hebben wel eens te maken met beslagen autoruiten. Helemaal voorkomen lukt meestal niet, maar er zijn wel handige oplossingen voor het verminderen van condens. Het beslaan van autoruiten is onveilig en zal uw zicht op de weg belemmeren. Ook kost het enige tijd voordat u eindelijk van die beslagen autoruiten af bent. In deze blog geven wij u een aantal tips voor het condensvrij houden van uw autoruiten. Zo kunt u weer veilig de weg op!

Bezorgen Deldense

1. Schakel de autoventilator en -verwarming in

Wanneer u niet over een airco beschikt kunt u de ventilator en verwarming gebruiken. Zet deze allebei voluit en zorg ervoor dat de blazers op de voorruit staan. De verwarming zet u zo hoog mogelijk, omdat warme lucht meer vocht absorbeert. Uw autoruiten zijn hierdoor vrij snel condensvrij. Wel kan het even duren voordat de verwarming voor warme lucht zorgt.

2. Zet de airco aan

Heeft u een airco in uw auto? Zet deze zo snel mogelijk aan. De airco zorgt ervoor dat de lucht droger wordt. De blazers van de airco moet u op de autoruiten richten. Zet de airco helemaal open voor zoveel mogelijk lucht. Dankzij de airco wordt het vocht gemakkelijk afgevoerd. Hoe minder vocht er zich in uw auto bevindt, hoe minder snel de autoruiten beslaan. Mocht uw airco niet goed werken, dan raden wij aan om contact op te nemen met uw autogarage.

3. Absorberende accessoires

Er zijn een paar doe-het-zelf mogelijkheden om het vocht uit uw auto te halen. Denk bijvoorbeeld aan een zakje rijst of kattenbakvulling. Het vocht zal zich hierin ophopen, waardoor uw autoruiten minder snel zullen beslaan.

4. Vochtvreters

Tegen beslagen autoruiten worden vochtvreters voor auto’s aangeraden. De vochtvreters zijn te verkrijgen in kussenvorm of in een blikje. Het handige aan dit soort producten is dat u deze vaak kunt hergebruiken. De vochtvreter kunt u laten drogen door het product op de verwarming te leggen of in de magnetron te drogen.

5. Reinig uw voorruit aan de binnenkant

Ook voor uw zicht, maar zeker ook om beslagen autoruiten te voorkomen, is het belangrijk om uw voorruit aan de binnenkant te reinigen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de gebruiksvriendelijke Motip Anti Condens Spray, Motip Glass Cleaner Spuitbus 600ml of de Motip Glass Cleaner Spuitbus 500ml. Reinigt u uw autoruiten regelmatig, dan zult u merken dat u minder last van condensvorming zult hebben.

6. Vochtige spullen

Bij regenachtig weer gebruiken veel mensen een paraplu. Na gebruik kunt u deze het beste niet in de auto laten liggen. Ook andere vochtige spullen zoals sportkleding zullen voor meer condensvorming zorgen. Soms kunnen deze spullen ook nare luchtjes achterlaten. Heeft u hier last van? Kijk dan eens naar onze luchtverfrissers voor auto’s. Voor langdurige luchtverfrissing raden wij aan om Meguiars Air Refresher te gebruiken.

7. Lucht uw interieur

Een zonnige dag? Zet de ramen van uw auto een paar uur open, zodat het interieur van uw auto kan drogen. Zo verlaat vocht uw auto op natuurlijke wijze en zult u merken dat u minder last heeft van beslagen autoruiten. Lekker makkelijk, ook omdat het weinig moeite en geen geld kost.

8. Nieuwe rubbers

Soms zijn de rubbers van deuren en ramen aan vervanging toe. Dit kunt u merken aan beslagen autoramen. Sluiten deze rubbers niet meer goed? U zult meer last krijgen van vocht in uw auto en de ruiten beslaan sneller. Mocht u vermoeden dat de rubbers de boosdoener zijn, dan kunt u dit aangeven bij uw autogarage.

9. Uw interieurfilter vervangen

Mogelijk is uw interieurfilter aan vervanging toe. Het filter zorgt ervoor dat u vuil, stof en schadelijke stoffen zoals stikstof, zwaveldioxide en roet buiten de deur houdt. Veel automobilisten zijn er niet van op de hoogte dat het beslaan van autoruiten een teken van een verstopt interieurfilter kan zijn. Het filter moet ongeveer een keer per jaar vervang en worden (of bij elke 15.000 kilometer). Het vervangen van een interieurfilter is vaak onderdeel van een grote beurt.

Mocht het probleem nog niet verholpen zijn na het toepassen van alle bovenstaande tips, dan raden wij aan om uw autogarage te contacteren. Rijden met (half) beslagen autoruiten kunt u beter niet doen, voor uw eigen veiligheid en dat van uw medeweggebruikers.

interesse of een vraag? wij staan u graag te woord

Wij zijn aangesloten bij

Contact

Inschrijven voor nieuwsbrief

074-3764455 info@deldense.nl +31743764455
Whatsapp Zakelijk inloggen
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 9.00 tot 13.00
Vandaag: Gesloten