11 handige tips om uw auto winterproof te maken

Wanneer u zich goed voorbereid op de winter is het voor u en uw medeweggebruikers veiliger om de weg op te gaan. De winter is in aantocht en de weersvoorspellingen liegen er niet om. Kunt u niet voorkomen dat u regelmatig de weg op moet in winterse omstandigheden? Wij bereiden u graag voor op de winter. Met onze tips komt u winterproof de winter door.

Auto winterproof maken

1. Accuproblemen

Bij kouder weer ontstaan er vaak accuproblemen. Zorg ervoor dat u altijd een set startkabels heeft of over een startbooster beschikt om uw auto alsnog te kunnen starten. Met deze winterse temperaturen is het geen pretje om in een niet-startende auto te moeten wachten op de wegenwacht. Weet u niet welke startbooster u nodig heeft? Lees dan deze blog

2. Motorolie

Ook belangrijk bij koude temperaturen: het gebruik van goede motorolie. Dit kan doorslaggevend zijn bij het starten van uw auto in de kou.

3. Winterbanden

Wissel uw zomerbanden om voor winterbanden. Steeds meer mensen beschikken over vierseizoenenbanden, maar lang nog niet iedereen. Speel op safe en zorg voor een nette set winterbanden. Ga hiervoor naar uw vertrouwde autogarage.

Tip: heeft u nog winterbanden, controleer dan altijd het bandenprofiel

4. Ruitensproeier- vloeistof antivries

In de winter gebruikt u andere ruitensproeiervloeistof dan in de zomer. De wintervariant is blauw van kleur. Bij ons kunt u terecht voor deze wintervariant van Kroon-Oil, te verkrijgen in verschillende hoeveelheden. De zomervariant is vaak geel of roze.

5. Voorkom een dichtgevroren deur

Bij sommige auto’s vriezen de rubbers aan elkaar, waardoor u de portieren niet meer open kunt krijgen. Er zijn speciale sticks te verkrijgen. Verder werkt talgpoeder ook uitstekend om te voorkomen dat de rubbers aan elkaar vriezen. Ook helpt het reinigen van de rubbers om bevriezing tegen te gaan.

6. Liever niet krabben?

Veel mensen er echt een hekel aan: het dagelijks krabben van de autoruiten. Met een autohoes of een deken voorkomt u dat uw autoruiten bevriezen. Doet u dit niet of bent u vergeten uw auto af te dekken? Dan kunt u Kroon-Oil De-Icer gebruiken om de ruiten direct te laten ontdooien. Gemak dient de mens!

7. Schone ruiten

Vooral in de wintermaanden is het belangrijk dat uw autoruiten schoon zijn, zowel van binnen als van buiten. Ook voorkomt het goed reinigen van uw ruiten dat uw autoruiten beslaan. Reinig uw autoruiten met Motip Anti Condens Spray, Motip Glass Cleaner 600ml of Motip Glass Cleaner 500ml

8. Winteraccessoires kopen

Koop een setje winteraccessoires waarmee u uw auto gemakkelijk sneeuw- of ijsvrij kunt maken. Soms bevriezen zelfs de autosloten. Ook hiervoor zijn oplossingen te verkrijgen.

9. Zet uw auto niet op de handrem

Deze tip is op eigen risico, maar het kan helpen om de auto niet op de handrem te zetten. De handrem kan vastvriezen, waardoor u niet meer weg kunt rijden. Parkeert u uw auto? Zet de auto in ‘P’ (Parkeren) of zet hem in de eerste versnelling. Wanneer uw auto over een elektronische handrem beschikt, zult u dit probleem niet hebben. Dit komt omdat deze systemen op stroom werken en niet met behulp van kabels. De kabels kunnen juist bevroren raken.

10. Verlichting

Zorg voor goede autoverlichting, juist in deze koude wintermaanden. Zo zorgt u er echt voor dat uw auto winterproof is. Denk aan het controleren van de koplampen, achterverlichting, knipperlichten en remlichten. Zo heeft u zelf goed zicht, maar kunnen medeweggebruikers u zo goed mogelijk zien. Met goedwerkende autolampen voorkomt u tevens een boete. Weet u niet welke autolampen u nodig heeft? Wij adviseren u graag!

11. Kleed u warm aan

Ondanks dat u waarschijnlijk verwarming heeft, is het belangrijk dat u zich warm aankleedt. Komt u onverhoopt langs de weg te staan? Zorg ervoor dat u warme kleding bij u heeft om uzelf warm te houden. Ook kan het helpen om altijd drinken en/of iets te eten bij u te hebben.

Winterproof de weg op

Met behulp van deze tips komt u de winter vast wel door. Zorg dat u veilig de weg op gaat. Het ijsvrij houden van uw auto is een stukje gemak en zo bespaart u tijd. Dat is wel zo prettig. De meeste producten kunt u eenvoudig in onze webshop vinden, zoals een autohoes, ruitenwisservloeistof en de de-icer. Verder kunt u bij ons terecht voor ruitenreinigers.

interesse of een vraag? wij staan u graag te woord

Wij zijn aangesloten bij

Contact

Inschrijven voor nieuwsbrief

074-3764455 info@deldense.nl +31743764455
Whatsapp Zakelijk inloggen
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 8.00-12.30 | 12.30 dicht tot 13.00 | 13.00-17.30 open
Vandaag geopend: 9.00 tot 13.00
Vandaag: Gesloten