Trajecten

Naast het volgen van losse trainingen hebben wij samen met GMTO een aantal trajecten samen gesteld. Op deze manier kunt u gericht een plan maken en kijken waar uw interesses liggen of graag in wil verbreden qua kennis en werkwijze.

Opleidings Traject 

Diagnose Technicus, Specialtist of Expert ?

Sinds 1987 is GMTO actief met het ontwikkelen en geven van praktijkgerichte diagnosetrainingen. Daarbij staat centraal het klassikaal verzorgen van trainingen op locatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van volledig functionerende en gesimuleerde, door GMTO ontwikkelde, automobielsystemen.

Door zelf te doen en te ervaren is dit voor de cursist de meest effectieve onderwijsmethode om binnen een korte tijd veel praktische vaardigheden tot zich te nemen. Een groot deel van de modules wordt afgesloten met een volledige praktijkdag waarbij de cursist alle mogelijk denkbare storingen zelfstandig opspoort en, met de opgedane kennis, de juiste diagnose stelt... en daar gaat het in de praktijk toch om?

Het trainingstraject is bedoeld voor autotechnici die zich willen specialiseren in diagnose. In de meeste gevallen wordt gestart op het niveau van technicus. Dit komt omdat deze trainingen geen herhaling zijn van de schoolbanken, maar een vervolg erop.

In het menu Trainingen/kennistest kan een kennistest gedaan worden om te zien wat het instapniveau is.

Inhoud : 

 • afhankelijk van het gekozen niveau 6 diverse trainingsdagen

Duur :

6 dagen

Kosten :

€ 1135,-

Hybride Traject 

Door het volgen van de Hybride trainingen bent u als monteur maar ook als bedrijf geschikt om te werken aan EV en Hybride auto's. Na het volgen van de trainingen onvangt u een muurschild voor uw bedrijf en een Nen certificaat. U heeft nu alles in huis om veilig en verantwoord te werken aan EV en Hybride voertuigen

Inhoud : 

 • Hybride 1 (hybride basis training)
 • Hybride 2 (hybride diagnose training)

Duur :

2 dagen

Kosten :

v.a. € 899,-

Airco Traject 

Om te werken aan Airco systemen is het een vereiste dat u in het bezit bent van een F-gassencertificaat dit geld ook om Airco gas aan te schaffen. Met dit traject heeft u de mogelijkheid om deze te behalen door het volgen en slagen van de F-gassen training. Ook zit er bij in dit pakket een E-learning module om thuis te leren en de Airco 1 training om naast het certificaat ook thuis te zijn in het Airco systeem.

Inhoud :

 • E-Learning
 • Airco 1 training
 • F-gassen training
 • Equipent

Duur :

2 dagen

Kosten :

v.a. € 800,-

PassThru Traject 

Moderne voertuigen zijn voorzien van diverse computers. Deze computers managen het complete voertuig en gebruiken daarvoor software. In deze software kunnen afwijkingen voorkomen die soms op een later tijdstip naar voren komen. Herkend u het probleem, u heeft een component vervangen en het probleem is niet volledig verholpen, of het probleem komt terug, het is dan goed mogelijk dat er een software update nodig is.

De fabrikant is verplicht vanaf Euro 5 (september 2009) deze updates beschikbaar te stellen. In de Euro 5 wetgeving is vastgelegd dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie en documentatie via een website beschikbaar moeten stellen. Autofabrikanten zijn continu bezig met software aanpassingen in regeleenheden. Autofabrikanten maken het voertuig hierdoor bijvoorbeeld efficiënter, lossen problemen op die ontdekt zijn na aflevering en kunnen ze een mogelijke emissie gerelateerde mapping aanpassen. Ook is het mogelijk om door middel van PassThru nieuwe regeleenheden te programmeren en te coderen. Er kan dus meer werk in eigen beheer worden gehouden.

Het autobedrijf is met de Pass Thru interface en juiste inlog bij de fabrikant prima in staat dit te gebruiken, hoe gaat dit precies in zijn werk?

MEER INFORMATIE OVER PASSTHRU KLIK HIER

Inhoud : 

 • PassThru training
 • Digitaal onderhoudsboekje training
 • 1 of meer merken
 • inclusief VCI / Connect in overleg

Duur :

2 dagen

Kosten :

v.a. € 699,-